Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses

  Rick van der Lans brengt u weer helemaal bij met de nieuwste ontwikkelingen in Datawarehousing en Business Intelligence

   27-28 January 2010 (14-21u)
   Pullman Diegem (Diegem)
   Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Doel en opbouw van deze tweedaagse masterclass over business intelligence en datawarehousing

  Zo niet, dan is deze masterclass voor u.

  In twee dagen tijd wordt u door BI-specialist Rick van der Lans bijgepraat over alle nieuwe ontwikkelingen op de gebieden datawarehousing en business intelligence. Een must voor elke datawarehouse-specialist.

  Onder andere de volgende onderwerpen worden uitvoerig behandeld:

  1. Op het gebied van nieuwe technologie zal ingegaan worden op de nieuwe mogelijkheden van BI-tools. Aandacht wordt o.a. geschonken aan mogelijkheden voor collaboration, analyseren van ongestructureerde data en integratie met Microsoft Office producten. Op het gebied van gegevensopslag wordt een overzicht gegeven van de potentie en mogelijkheden van zogenaamde datawarehouse-appliances en kolom-georiënteerde databaseservers.
  2. Architecturen van datawarehouses zijn ook aan het veranderen. Zeker de groeiende behoefte aan operational BI zorgt dat warehouses frequenter ververst moeten worden. Maar wat betekent dat voor de architectuur en ons ontwerp ? Kunnen we dan nog wel starschema's ontwerpen ? Zijn datamarts en kubussen hier wel geschikt voor ? Een nieuwe alternatieve architectuur heet het Data Delivery Platform. Het is een architectuur gebaseerd op het principe van information hiding. Hierbij worden BI-applicaties ontkoppeld van de opslagstructuur. Wat is het praktische nut hiervan ?
  3. Dienen we alles nog wel zelf aan te schaffen en te installeren ? BI as a Service maakt het mogelijk de gehele warehouse-omgeving inclusief BI-tools te outsourcen. Maar hoe volwassen is deze oplossing ? Hoe laden we dan gegevens en waar staan onze gegevens? Moderne mashup technologie staat ons ook toe met het grootste gemak onze systemen te integreren met externe systemen.
  4. Naast het werken met gestructureerde data, vragen steeds meer gebruikers om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. De producten zijn beschikbaar, de databaseservers zijn er klaar voor, maar wat betekent het voor onze huidige warehouse-omgeving ?

  Kortom, na het bijwonen van deze masterclass, bent u weer volledig bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in het dynamische gebied van business intelligence en datawarehousing.

  Voor wie is deze BI / datawahousing masterclass bestemd ?

  Deze masterclass is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken zijn bij het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouse-databases, zoals:

  • datawarehouse-specialisten
  • databaseontwerpers en databasebeheerders
  • technologieplanners en consultants
  • informatieanalisten en systeemanalisten

  Deze twee dagen zijn gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie en databaseontwerp wordt verondersteld.

  Opmerking: Deze masterclass is volledig produkt-onafhankelijk. De meeste technieken en tips zijn relevant voor welk systeem dan ook: IBM DB2, Informix, Ingres, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Sybase, TeraData, ...

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved