Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses

Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses


Rick van der Lans brengt u weer helemaal bij met de nieuwste ontwikkelingen in Datawarehousing en Business Intelligence

27-28 January 2010 (14-21u)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Doel en opbouw van deze tweedaagse masterclass over business intelligence en datawarehousing

Zo niet, dan is deze masterclass voor u.

In twee dagen tijd wordt u door BI-specialist Rick van der Lans bijgepraat over alle nieuwe ontwikkelingen op de gebieden datawarehousing en business intelligence. Een must voor elke datawarehouse-specialist.

Onder andere de volgende onderwerpen worden uitvoerig behandeld:

  1. Op het gebied van nieuwe technologie zal ingegaan worden op de nieuwe mogelijkheden van BI-tools. Aandacht wordt o.a. geschonken aan mogelijkheden voor collaboration, analyseren van ongestructureerde data en integratie met Microsoft Office producten. Op het gebied van gegevensopslag wordt een overzicht gegeven van de potentie en mogelijkheden van zogenaamde datawarehouse-appliances en kolom-georiënteerde databaseservers.
  2. Architecturen van datawarehouses zijn ook aan het veranderen. Zeker de groeiende behoefte aan operational BI zorgt dat warehouses frequenter ververst moeten worden. Maar wat betekent dat voor de architectuur en ons ontwerp ? Kunnen we dan nog wel starschema's ontwerpen ? Zijn datamarts en kubussen hier wel geschikt voor ? Een nieuwe alternatieve architectuur heet het Data Delivery Platform. Het is een architectuur gebaseerd op het principe van information hiding. Hierbij worden BI-applicaties ontkoppeld van de opslagstructuur. Wat is het praktische nut hiervan ?
  3. Dienen we alles nog wel zelf aan te schaffen en te installeren ? BI as a Service maakt het mogelijk de gehele warehouse-omgeving inclusief BI-tools te outsourcen. Maar hoe volwassen is deze oplossing ? Hoe laden we dan gegevens en waar staan onze gegevens? Moderne mashup technologie staat ons ook toe met het grootste gemak onze systemen te integreren met externe systemen.
  4. Naast het werken met gestructureerde data, vragen steeds meer gebruikers om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. De producten zijn beschikbaar, de databaseservers zijn er klaar voor, maar wat betekent het voor onze huidige warehouse-omgeving ?

Kortom, na het bijwonen van deze masterclass, bent u weer volledig bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in het dynamische gebied van business intelligence en datawarehousing.

Voor wie is deze BI / datawahousing masterclass bestemd ?

Deze masterclass is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken zijn bij het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouse-databases, zoals:

Deze twee dagen zijn gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie en databaseontwerp wordt verondersteld.

Opmerking: Deze masterclass is volledig produkt-onafhankelijk. De meeste technieken en tips zijn relevant voor welk systeem dan ook: IBM DB2, Informix, Ingres, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Sybase, TeraData, ...

 Volledig Programma

13.30h - 14.00h
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee
14.00h
Begin van dag 1 en van deze masterclass

1. Inleiding

2. De Levenscyclus van een Datawarehousing Project

3. Datawarehouse Architecturen

4. Het Data Delivery Platform - een Nieuwe Architectuur voor Datawarehouses

5. Overzicht van BI-tools

6. Overzicht van Databaseservers

7. Database-Ontwerp van Datawarehouses

8. De Kwaliteit van Gegevens

9. Kopiëren van Gegevens

10. Metagegevens en Master Data Management

11. Samenvatting en de Toekomst

21.00u
Einde van dag 2 en van deze masterclass

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->