Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses

Ontwerpen van de Nieuwe Generatie Datawarehouses


Rick van der Lans brengt u weer helemaal bij met de nieuwste ontwikkelingen in Datawarehousing en Business Intelligence

11-12 May 2011 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1450 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Doel en opbouw van deze tweedaagse masterclass over business intelligence en datawarehousing:

Zo niet, dan is deze masterclass voor u.

De wereld van business intelligence (BI) en datawarehousing blijft immers evolueren. Nieuwe technologieën zoals datawarehouse appliances, mashups, SaaS BI, federation servers en SOA, bieden nieuwe mogelijkheden. Tevens veranderen de wensen en behoeftes van gebruikers op het gebied van BI: sommige gebruikers wensen nu operational BI, anderen zijn geïnteresseerd in self-service BI, een derde groep heeft behoefte aan meer geavanceerde analytische mogelijkheden en de vierde groep wil alles vanuit hun spreadsheets doen.

Samengevat, de wereld van datawarehousing is aan het veranderen. In twee dagen tijd wordt u door BI-specialist Rick van der Lans bijgepraat over alle nieuwe ontwikkelingen op de gebieden datawarehousing en business intelligence. Een must voor elke datawarehouse-specialist.

Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

De meeste datawarehouse-omgevingen zijn statisch van karakter. Periodiek (bijvoorbeeld, elke week of elke maand) worden de gegevens van een datawarehouse ververst. Maar voor operational BI hebben we meer up-to-date gegevens nodig. Maar hoe ontwerpen we een architectuur die operational BI ondersteunt? Zijn de tools en technologieën wel beschikbaar ?

Het Web heeft een forse invloed op datawarehousing en business intelligence, met name de Web 2.0 mogelijkheden. Met bijvoorbeeld mashup technologie kunnen we eenvoudiger onze eigen gegevens met externe gegevens integreren en deze daarna analyseren. Met Software-as-a-Service (SaaS) BI kunnen we onze datawarehouse-omgeving outsourcen en ons volledig op de BI-taak richten.

Het belang van flexibiliteit neemt ook steeds meer toe. Gebruikers willen snel bestaande rapporten kunnen uitbreiden en wijzigen en willen dat nieuwe rapporten snel ontwikkeld kunnen worden. In feite draait hier alles om time-to-market. Maar hoe flexibel zijn de huidige architecturen? Het zijn vooral die architecturen die bestaan uit meerdere lagen met data stores die tamelijk inflexibel zijn. Het Data Delivery Platform is een architectuur waarbij het ontkoppelen van de data consumers en de data stores centraal staat en dat leidt tot flexibelere architecturen.

Met Service-Oriented Architecturen en Business Process Modelling kunnen we ook systemen integreren. Wat zouden de voordelen kunnen zijn van het combineren van enerzijds BI en datawarehousing met anderzijds SOA en BPM ? BPM en SOA zal ons toestaan om onder andere onze business events en de efficiëntie van onze bedrijfsprocessen te analyseren.

Voor wie is deze BI / datawarehousing masterclass bestemd ?

Deze masterclass is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken zijn bij het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouse-databases, zoals:

Deze twee dagen zijn gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie en databaseontwerp wordt verondersteld.

Opmerking: Deze masterclass is volledig produkt-onafhankelijk. De meeste technieken en tips zijn relevant voor welk systeem dan ook: IBM DB2, Informix, Ingres, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Sybase, TeraData, ...

AGENDA » SPREKERS »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.