AJAX voor web developers

AJAX voor web developers


Overzichtsseminar van dit nieuw Web client paradigma

29 March 2006 (14-18)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 320 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

AJAX staat voor Asynchronous Javascript And XML, en is een programmeertechniek in Javascript waarbij gegevens tussen de gebruiker en de webserver worden uitgewisseld in XML-berichten zonder dat de webpagina ververst moet worden. Het maakt webapplicaties sneller, interactiever en vaak ook grafisch aantrekkelijker.

AJAX is geen nieuwe technologie: de ideeën en de programmeertechniek bestaan al jaren, maar een echte doorbraak kon er pas komen van zodra er voldoende browserondersteuning was voor webstandaarden en het uitwisselen XML met behulp van Javascript. Het term AJAX werd pas geïntroduceerd in februari 2005 in een essay over het programmeermodel achter populaire applicaties als Gmail en Google Maps.

Na één jaar hype rond AJAX word het tijd voor een nuchtere beoordeling. Is AJAX rijp, nuttig en nodig voor webtoepassingen binnen uw bedrijf? Of hoogstens voor korte-termijn externe webprojecten? Wat zijn de voordelen, nodige investeringen (in tijd of opleiding) en risico's?

Dit gloednieuw seminar met XML expert Paul Hermans toont u waar het gebruik van AJAX zinvol is (en waar niet) en geeft een aantal beste practices aan in deze prille discipline.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bedoeld voor:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u - 14.50u
AJAX: overzicht
(Paul Hermans, Amplexor)
14.50u - 15.20u
AJAX Patterns
(Paul Hermans)
15.20u - 15.55u
Usability en accessibility
(Roel Van Gils, Blindsurfer)
15.55u - 16.15u
Pauze: koffie en versnaperingen
16.15u - 16.45u
Security en performance
(Paul Hermans)
16.45u - 17.30u
AJAX Development principes, Frameworks, Toolkits en Libraries
(Paul Hermans, Amplexor)
17.30u - 18.00u
Alternatieve voor AJAX, toekomst en informatiebronnen
(Paul Hermans)
18.00u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Paul Hermans (ProXML)
ProXML

Paul Hermans is onafhankelijk consultant op het vlak van:

  • XML; van alle mogelijke varianten van schematalen (XSD, RelaxNG, Schematron, NVDL) over XSLT/XQuery tot design en implementatie van hele XML pipeline architecturen. Hij is o.a. de XML architect van de "Dublin Core" gebaseerde web metadata infrastructuur van de Nederlandse overheid.
  • OWL/RDF(S), oftewel de semantische web stack. In die hoedanigheid is hij architect van een ambitieus cultureel erfgoed project geïnitieerd door de Provincie Limburg, met allerlei koppelingen naar ontologieën en thesauri in "SKOS".
  • Resource Oriented Computing en REST.

M.b.t. semantische web technologieën converteert hij legacy data naar RDF, voegt hij verschillende databronnen samen en ontwikkelt hij ontologieën om data te integreren en nieuwe data af te leiden.

Paul was hoofd electronisch uitgeven bij Ced.Samsom, deel van Wolters-Kluwer en verantwoordelijk voor het software pakket "Accon". Hij was stichter en zaakvoerder van ProText, een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het vlak van SGML en later XML gebaseerde single-source publishing oplossingen. Hij maakte deel uit van het management team van Amplexor, een enterprise content management solution provider.

Roel Van Gils (Blindsurfer)

Roel Van Gils is sinds kort een van de drijvende krachten achter BlindSurfer, een organisatie die hard aan de weg timmert om websites in ons land toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Hij adviseert er bedrijven en overheden over de implementatie van internationale toegankelijkheidsrichtlijnen en organiseert praktische opleidingen voor web developers en content managers.

Sinds 1999 is Roel professioneel actief als web developer en ontwikkelde ondermeer websites voor de Vlaamse Media Maatschappij en de Vlaamse overheid. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar front end development, usability en universeel ontwerp. Op verzoek schrijft Roel artikels over internettrends en nieuwe media, en hij post uiteraard regelmatig op de Blindsurfer Blog.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->