Intelligente formulieren

Intelligente formulieren


Vervangen van papierstroom door digitale formulieren: XForms, Adobe's Intelligent Document Platform en MS InfoPath vergeleken

12 December 2006 (14-18)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 270 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Voor bedrijven en organisaties die zich richten op eindconsumenten (of met grote aantallen werknemers) zijn papierstromen vandaag nog legio. Informatie wordt opgehaald door papieren formulieren (van simpele lijsten tot verkoopscontracten en polissen) te verspreiden, terug te verzamelen, te verwerken en vaak manueel op te volgen.

Bij automatisering van zo'n proces wordt er meestal gedacht aan een custom (web)applicatie. Nadeel is de hoge kostprijs van custom webontwikkeling, ook en vooral door de hoge onderhoudskost omwille van voortdurend veranderende bedrijfsprocessen (meer gegevens die verzameld moeten worden, andere workflow, ...). Men schrikt er ook voor terug om twee parallelle processen op te zetten: één digitaal, en één op papier (bv. voor klanten die niet aan digitale documenten toe zijn, allerlei manieren van exception handling...). Tenslotte zijn er ook vragen over de legale waarde van digitale documenten, zowel binnen bedrijven, maar ook bij de eindklant die behoefte heeft aan een tastbaar papieren document.

Toch zijn er verschillende oplossingen op de markt die aan al deze bezwaren geheel of gedeeltelijk tegemoet komen. Oplossingen waarbij power users of junior developers in een (visuele) editor of met een macrotaal digitale formulieren ontwerpen met bijhorende business rules, beveiliging en workflow. Waarbij papieren en electronische versies dezelfde workflow kunnen volgen, en dezelfde legale afdwingbaarheid hebben. En op verschillende momenten in het proces het digitale document kan worden afgeprint, en het papieren document op een betrouwbare manier weer ingescand. Op dit seminarie krijgt u een overzicht van de problematiek en stellen we drie verschillende types oplossingen voor, respectievelijk gebaseerd op:

Voor elk van deze types worden sterktes en zwaktes op een rijtje gezet en het gebruik geïllustreerd met een case study.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bedoeld voor:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants op de informatiemarkt
14.00u - 14.20u
Intelligente formulieren: intro
(Francis Devolder, Xplore)
14.20u - 15.00u
XForms en hun toepassingen
(Klaas Bals, CTO Inventive Designers)

Het eerste deel van de presentatie geeft een vendor-neutraal overzicht van XForms. Ze belicht de conceptuele eigenschappen van XForms en geeft ook eenvoudige voorbeeldjes (over hoe XForms te maken).

Het tweede deel van de presentatie behandelt aan de hand van een case study de Scriptura XBOS en Scriptura XForms oplossing gebouwd op de XForms standaard:

15.00u - 15.20u
Case Study: XForms
15.20u - 15.50u
MS InfoPath : formulieren in de Microsoft wereld
(Yves Kerwyn, Microsoft)
15.50u - 16.20
Pauze met koffie en gebak
16.20u - 16.50u
MS InfoPath Case study: Fedict
(Leslie Goossens, Fedict)
16.50u - 17.20u
Adobe Intelligent Document Platform
(Ronny Van De Maele, IDA)
17.20u - 17.50u
Case Study Adobe Intelligent Document Platform: Kind & Gezin
(Danny De Craemer en Gunther Verheuen, ICT projectleiders OSIRIS-systeem)
17.50u - 18.15u
Wrap-up en besluit
(Francis Devolder, Xplore)
18.15u
Einde van dit seminar - mogelijkheid tot napraten en netwerken met drank en hapjes

 Sprekers


Francis Devolder (Xplore)

francisdevolderFrancis Devolder is managing partner bij Xplore nv, een kennisbedrijf binnen de Cronos groep met als focus het bouwen en implementeren van Java (J2EE en J2ME) gebaseerde diensten en oplossingen. Francis debuteerde 15 jaar  geleden als consulant binnen Cronos, na 1,5 jaar maakte hij de overstap naar een commerciële functie, die hem toeliet om innovatieve technologiëen en oplossingen te introduceren bij talrijke klanten.

Introducties die vaak ook geleid hebben tot het uitbouwen van kennisbedrijven binnen de Cronos groep. In 2005 hielp Francis, vanuit de Xplore organisatie, het  intelligente document platform introduceren.

Klaas Bals (Inventive Designers)

Klaas Bals

Klaas Bals studeerde computerwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Hij is  Chief Technology Officer bij Inventive Designers. Daar is hij verantwoordelijk voor Scriptura XBOS, een software-oplossing voor het ontwerpen,  produceren en distribueren van documenten en formulieren, gebaseerd op  XSL-FO en XForms. Hij is ook lid van de  W3C XSL Working Group en het  W3C Advisory Committee.

Klaas is een frekwent sprekers op conferenties als  Common, XPlor, XML Conference and XTech Conference.

Ronny Van de Maele (i-DA)

RONNYVANDEMAELERonny Van de Maele begon zijn carriere bij Wang België en introduceerde achtereenvolgend verschillende nieuwe technologiebedrijven op de BeNeLux markt waaronder als meest recente BEA Systems en WebGain. In zijn huidige rol van Management Consultant begeleidt hij jonge starters in de Java markt en is hij Business Manager voor i-DA N.V.

i-DA (Intelligent Document Applications) werd opgestart in 2005 en is kennisleverancier voor het ADOBE LiveCycle Platform, een oplossing voor het aanmaken, distribueren en zowel on- als off-line verwerken van bedrijfskritische, met toepassingsdata geïntegreerde documenten.  

Leslie Goossens (AllOpenSolutions)

Leslie GoossensLeslie Goossens is zaakvoerder AllOpenSolutions.

AllOpenSolutions levert onafhankelijk advies en  begeleiding bij projecten ter verbetering van de productiviteit van kenniswerkers.

Leslie heeft 14 jaar ervaring als technologie-adviseur en projectmanager met uitgebreide praktische en organisatorische ervaring in projectbeheer, informatie en documentbeheer alsook webtechnologieën, bij en voor o.a. Aranea Consult, Siemens Business Services, Euroclear, Kanselarij van de Eerste Minister en Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.. Zijn actiedomein is de overheid en de non-profit-sector.  

Hij is ook auteur en trainer van cursussen rond projectmanagement met de IOP methode, content management, en e-business.  Leslie is gecertificeerd PRINCE2, de public domain projectmanagement methodologie en de facto standaard binnen overheden.

Yves Kerwyn (Microsoft)

Yves KerwynYves Kerwyn is Product Manager (Belux) voor Microsoft Office System.

Yves ging werken voor Microsoft Belux in  januari 1999, toen als Developer Evangelist, om onafhankelijke softwarehuizen in België te helpen om zakelijke oplossingen te bouwen bovenop Microsofts verschillende producten en technologieën.

Vandaag is Yves verantwoordelijk voor de product  marketing van  Microsoft Office System, waaronder: Windows SharePoint Services, Office SharePoint Server, Exchange Server, Office Communications Server, Visual Studio Tools for Office, InfoPath en nog andere leden van de  Microsoft Office System familie.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->