Rich Internet Applications: Ajax, Flash, Apollo en Silverlight

Rich Internet Applications: Ajax, Flash, Apollo en Silverlight


Sneller en interactiever web applicaties met enkel javascript, dan wel met Flash? En wat bieden de hybride Adobe of Microsoft runtimes binnenkort?

23 May 2007 (14.00-18.30)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 320 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

AJAX staat voor Asynchronous Javascript And XML, en is een programmeertechniek in Javascript waarbij gegevens tussen de gebruiker en de webserver worden uitgewisseld in XML-berichten zonder dat de webpagina ververst moet worden. Het maakt webapplicaties sneller, interactiever en vaak ook grafisch aantrekkelijker.

AJAX is geen nieuwe technologie: de ideeën en de programmeertechniek bestaan al jaren, maar een echte doorbraak kon er pas komen van zodra er voldoende browserondersteuning was voor webstandaarden en het uitwisselen XML met behulp van Javascript. Het term AJAX werd pas geïntroduceerd in februari 2005 in een essay over het programmeermodel achter populaire applicaties als Gmail en Google Maps.

Nu de hype aan het luwen is rond AJAX, wordt het tijd voor een nuchtere beoordeling. Is AJAX rijp, nuttig en nodig voor webtoepassingen binnen uw bedrijf? Of hoogstens voor korte-termijn externe webprojecten? Wat zijn de voordelen, nodige investeringen (in tijd of opleiding) en risico's?

Voorstanders van AJAX positioneren het vaak tegenover Flash. Flash heeft vooral een reputatie opgebouwd pure marketing-websites. Veel minder bekend is dat Flash evengoed ook front-end kan zijn voor database applicaties, of web services kan aanspreken. Wat zijn de sterktes en zwaktes van Flash ten opzichte van Ajax? Hoe kan ik op een productieve manier Flash applicaties ontwikkelen, en kan ik de sterktes van Ajax en Flash combineren?

Een zwakte van webapplicaties is dat ze niet off-line gebruikt kunnen worden. Zowel Adobe (met Apollo) als Microsoft (met Silverlight) lanceren een runtime die zogenaamde hybride applicaties mogelijk maakt: het gemak van deployment van webapplicaties, maar ook de snelheid en robuustheid van desktop-applicaties. Mét de mogelijkheid om de applicatie ook tijdelijk off-line te laten werken. Wat kunnen we verwachten van deze beide omgevingen?

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bedoeld voor:
IT-beslissingsnemers die:

AGENDA » SPREKERS »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.