ArchiMate 2.0 Certificatie Cursus

ArchiMate 2.0 Certificatie Cursus


Tweedaagse workshop waardoor u de ArchiMate® 2.0 core, uitbreidingen en best practices leert en begrijpt

4-5 February 2013 (10-18u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1550 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Over ArchiMate® 2.0 en deze certificatieworkshop

In de meeste bedrijven spreken business en technische specialisten hun eigen taal, maken ze hun eigen modellen, en gebruiken ze hun eigen technieken en tools. Communicatie en het nemen van beslissingen over business change via IT wordt hierdoor sterk bemoeilijkt. Net als een architectuurtekening in klassieke architectuur de verschillende aspecten van de bouw en het gebruik van een gebouw beschrijft, biedt ArchiMate een gemeenschappelijke taal voor het beschrijven van de implementatie en uitvoering van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT systemen, en de technische infrastructuur. Dit inzicht helpt stakeholders om beslissingen en veranderingen in en tussen deze business domeinen beter te ontwerpen, te beoordelen, en de gevolgen ervan beter te communiceren.

ArchiMate is een grafische ontwerptaal voor het modelleren en analyseren van enterprise architectuur, en het is net als TOGAF® (The Open Group Architecture Framework) een standaard van The Open Group. In 2012 werd ArchiMate 2.0 officieel gelanceerd door The Open Group, en deze versie sluit nog beter aan op TOGAF. De modelleertaal en visualisatierichtlijnen van ArchiMate vereenvoudigen het invoeren van een volledig geïntegreerde Enterprise Architectuur aanpak binnen uw organisatie. Naast de kernbegrippen (aangeduid als "ArchiMate Core") voor het modelleren van bedrijfs-, applicatie- en infrastructuurlagen van Enterprise Architectuur, werd de taal uitgebreid met de Implementation & Migration Extension en de Motivation Extension, voor het optimaal modelleren van stakeholders, de motivatie voor verandering, de zakelijke doelstellingen, alsook de EA principes en wensen.

De ArchiMate taal en richtlijnen vereenvoudigen het invoeren van een volledig geïntegreerde EA aanpak binnen uw organisatie

Deze training wordt gepresenteerd door 2 ArchiMate experten van BiZZdesign. BiZZdesign holds an ArchiMate® 2.0 Commercial License issued by The Open Group. I.T. Works acts as a service provider to BiZZdesign and is not required to be licensed by The Open Group.

Waarom mag u deze workshop over ArchiMate® 2.0 niet missen ?

Deze training zorgt ervoor dat u ArchiMate volledig begrijpt en consequent toepast binnen uw organisatie. Het slaagpercentage van uw enterprise architectuur inspanning neemt dramatisch toe wanneer ArchiMate correct en efficiënt aangepakt wordt binnen uw organisatie. Deze training combineert de theorie, veel praktische inzichten en het officiële certificatie-examen (inbegrepen in de prijs) in de namiddag op de tweede dag. Dit zal gebeuren tijdens de cursus en op de cursuslocatie.

Wat leert u tijdens deze workshop ?

Na deze tweedaagse training, hebt u:

Het aantal deelnemers is beperkt tot 16 voor een optimale interactie en een betere leerervaring.

Wie mag deze ArchiMate® workshop niet missen ?

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil weten wat ArchiMate is, of ArchiMate wil gebruiken. Dit omvat (maar is niet beperkt tot) business-, enterprise- en IT-architecten, IT-managers, consultants en projectmanagers.

De deelnemers hebben liefst enige ervaring met enterprise architectuur, hetzij in een project, of door het volgen van enterprise architectuur of TOGAF® training.

ArchiMate en TOGAF zijn gedeponeerde handelsmerken van The Open Group.

 Volledig Programma

9.30u-10.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
10.00u
Aanvang van deze workshop
10.00u-13.00u
Dag 1 - Ochtendsessie
13.00u-13.45u
Lunch
13.45u-18.00u
Dag 1 - Namiddagsessie
10.00u-13.00u
Dag 2 - Ochtendsessie - ArchiMate 2.0 Extensies
13.00u-13.45u
Lunch
13.45u-18.00u
Dag 2 - Namiddagsessie
18.00u
Einde van deze workshop

This course is conducted and delivered by BiZZdesign. BiZZdesign holds an ArchiMate® 2.0 Commercial License issued by The Open Group. I.T. Works acts as a service provider to BiZZdesign and is not required to be licensed by The Open Group. ArchiMate and TOGAF are registered trademarks of The Open Group.

 Sprekers


Martijn Smeets (BiZZdesign)
BiZZdesign

Martijn Smeets is Enterprise Architecture consultant en trainer bij BiZZdesign. Martijn is gespecialiseerd in de inzet van enterprise architectuur als methode bij middelgrote en grote organisaties, met alle vraagstukken van dien. Zijn ruime ervaring in dit werkveld varieert van verschillende workshop cycli tot langdurige (meerjaren) trajecten. In al zijn projecten probeert Martijn zijn eigen kennis en ervaring zoveel mogelijk over te brengen op de klant en daarin als mentor en coach te opereren.

Naast zijn werk als consultant verzorgt Martijn voor BiZZdesign trainingen op het gebied van (enterprise) architectuur, waaronder TOGAF 9.1 en ArchiMate 2.0 opleidingen.

Tim Vehof (BiZZdesign)
BiZZdesign

Tim Vehof is consultant en trainer bij BiZZdesign. Zijn ervaring loopt van Enterprise Architectuur tot Business Process Management en Procurement Management. Als consultant bij BiZZdesign was hij betrokken bij verschillende soorten projecten, waaronder advies over een fusie, standaardisatie van bedrijfsprocessen, gebruik van enterprise architectuur als een manier van werken en professionalisering van de enterprise architectuur functie in verschillende organisaties. Tim streeft ernaar om zijn praktische ervaring en theoretische kennis te combineren in zijn werk als consultant en in ArchiMate- en TOGAF-opleidingen als trainer. Tim is ArchiMate 2.0 en TOGAF 9.1. gecertificeerd.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->