CMMI: Een Inleiding, Positionering en Evaluatie

CMMI: Een Inleiding, Positionering en Evaluatie


Dit seminar geeft een pragmatisch overzicht van het CMMI® model

29 March 2006 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

De snelheid waarmee software organizaties kwaliteitsvolle software kunnen opleveren aan een aanvaardbare kost is vandaag de dag bepalend voor de toekomst van het bedrijf. Procesverbetering is dan ook aan de de orde van de dag in vele van onze bedrijven. Het gebruik van een referentiemodel hiervoor heeft onmiskenbare voordelen.

Wanneer het over procesverbetering in software ontwikkeling gaat leidt CMMI® (Capability Maturity Model Integrated) de dans. Overgevlogen vanuit de US spreidt het model voor software procesverbetering zich razend snel uit over Europa. Het Capability Maturity Model® Integration (CMMI) levert een totaalaanpak voor procesverbetering. Naast de vijf welbekende Maturity Levels geeft het CMMI ook aan welke haalbare doelstellingen zijn, en waar en wanneer welke prioriteiten gelegd moeten worden tijdens de verschillende fasen van maturiteit. Tenslotte biedt het CMMI model een uitgebreide ondersteuning voor de opzet en uitvoering van een succesvol procesverbeteringsprogramma.

In dit seminar geven Patrick Steyaert en Nico Marien u een inzicht in het CMMI model. U zal niet alleen een beeld krijgen van de filosofie, de maturiteitsniveaus en de structuur van het model, maar bovendien krijgt u bruikbare tips en technieken voor het realizeren van succesvolle procesverbetering met behulp van CMMI.

Indien u een procesverbetering overweegt krijgt u tijdens dit seminar heel wat informatie over de keuze van het model (situering van CMMI t.o.v. andere modellen), de verwachte benefits, de typische doorlooptijd en de verwachte werklast (kost) voor uw bedrijf.

Het seminar eindigt met de presentatie van een case study "Gebruik van CMMI om betere software aan een lagere kost op te leveren".

Patrick en Nico hebben jarenlange praktijkervaring in de doorlichting en verbetering van software ontwikkelingsorganizaties. Zij combineren de theoretische modelkennis met praktische ervaringen in de talrijke procesverbeteringstrajecten die zij momenteel uitvoeren. Tijdens de presentatie wordt dan ook meermaals verwezen naar de praktijk.

Na dit seminar zal U in staat zijn om beginners-valkuilen te vermijden (en dus een hoop kosten te besparen) en om een betere gesprekspartner te zijn naar de externe consultant toe. U zal bovendien Uw interne collega's met de juiste argumenten de haalbaarheid van procesverbetering kunnen uitleggen en positioneren. Tevens zal U als senior ICT manager een business case kunnen maken hoe Uw bedrijf procesverbetering als strategisch initiatief kan (en moet) hanteren.

Welke vragen worden tijdens dit seminar beantwoord ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is vooral gericht op:

CMM and Capability Maturity Model are registered in the U.S. Patent and Trademark Office. CMM Integration, CMMI, SCAMPI, and IDEAL are service marks of Carnegie Mellon University.

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en Croissants
14.00u-14.30u
Introductie van het CMMI model
(Nico Marien, Prosource)

Deze korte inleiding introduceert de principes van procesmanagement en procesverandering zoals gebruikt door CMMI®, en identificeert de karakteristieken van volwassen en onvolwassen bedrijven:

14.30u-15.00u
De vijf maturiteitsniveaus in het Staged Model

Deze sessie beschrijft de 5 maturiteitsniveaus en de key process areas geassocieerd met elk niveau:

15.00u-16.00u
Structuur van het CMMI model
16.00u-16.20u
Pauze met Koffie/Thee
16.20u-17.20u
CMMI's aanpak voor procesverbetering - IDEAL
17.20u-17.45u
Benefits van CMMI procesverbetering
17.45u-19.00u
Diner
19.00u-19.30u
CMMI's aanpak voor doorlichting - SCAMPI
19.30u-20.00u
CMMI Maturity Profile
20.00u-20.30u
Real-life Case Study

Deze case study toont aan hoe CMMI gebruikt werd om betere software aan een lagere kost op te leveren.

20.30u
Conclusies & Samenvatting, Finale Q & A
21.00u
Einde van dit seminar

CMM and Capability Maturity Model are registered in the U.S. Patent and Trademark Office. CMM Integration, CMMI, SCAMPI, and IDEAL are service marks of Carnegie Mellon University.

 Sprekers


Nico Marien (Prosource)

Nico Marien is medestichter en managing partner van Prosource. Hij is een SEI getrainde en ervaren CMMI expert en een SEI Authorized CMMI Instructor in wording. Hij leidt doorlichtingen van processen bij software organisaties en begeleidt meerdere procesverbeteringsprogrammaís. Hij is een PMI gecertificeerde Project Management Professional en Prince2 gecertificeerd Practitioner. Nico is de auteur en trainer van de Prosource Practical Project Management training.

Nico startte als consultant bij EDS waar hij betrokken was bij grote IT system development projecten. In 1994 kreeg hij de kans om een belangrijke rol te bekleden bij een eerste Noorse EDS account (Den norske Bank). Gedurende zijn vijfjarig verblijf in ScandinaviŽ leidde hij verschillende grote projecten en was hij verantwoordelijk voor project management binnen EDS ScandinaviŽ. In 1999 keerde Nico terug naar BelgiŽ als manager bij Deloitte & Touche Ė Enterprise Risk Services (ERS). Hier leidde hij verschillende audits en assessments binnen software development en andere organisaties. Eveneens startte hij de System Project Assurance service line binnen ERS en ontwikkelde samen met Marc De Mey de D&T internal project management methodology. Wanneer Nico Deloitte & Touche verliet was hij director for ERS, responsible for HR, service delivery quality and internal organisation.

Patrick Steyaert (Prosource)

Patrick Steyaert is senior process improvement coach bij Prosource. Hij is verantwoordelijk voor het doorlichten van de processen bij software organisaties en het begeleiden van procesverbeteringsprogrammaís. Hij is een SEI getrainde CMMI specialist met meer dan 10 jaar ervaring in software development management.

Patrick startte zijn carrière als researcher aan de Vrije Universiteit Brussel waar hij onderzoek verrichtte in het kader van object-georiënteerde software-ontwikkeling en evolutie van herbruikbare software componenten. In 1994 behaalde hij een doctoraat in de computerwetenschappen. Hij was actief betrokken bij de opstart van 2 VUB spin-off bedrijven Ė Softcore en MediaGenix. Van deze laatste leidde hij het software ontwikkelingsteam in de rol van Chief Technology Officer.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->