CobiT 4.0 - een nieuwe stap naar IT Governance

CobiT 4.0 - een nieuwe stap naar IT Governance


Haal meer uit IT, verbeter uw alignment en realiseer compliance met deze nieuwe, meer gestroomlijnde versie van CobiT

15 December 2005 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

CobiT staat voor Control Objectives for Information and related Technology en werd ontwikkeld door de Information Systems Audit and Control Association (ISACA). De eerste versie van CobiT dateert van 1996, de tweede versie bestaat sinds 1998, en er werd een derde versie uitgebracht in 2000. Eind 2005 komt versie 4.0 van CobiT, een meer gestroomlijnde versie van het framework met nog meer aandacht voor het goed gebruik van CobiT voor IT governance, business/IT alignment, IT processen, enterprise architectuur, ...

CobiT wordt meer en meer erkend als het toonaangevende framework voor IT. Met dit seminar wensen we u een overzicht te geven van de mogelijkheden van CobiT, de nieuwigheden in CobiT 4.0, en de aanpak van IT governance m.b.v. CobiT. De sprekers zijn heel nauw betrokken bij de ontwikkeling en herpositionering van CobIT, en hebben ook de nodige praktische ervaring om u de vele mogelijkheden van CobiT uit te leggen.

Welke vragen worden beantwoord op dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

 Volledig Programma

13u30-14u00
Registratie met Koffie/Thee en Croissants
14u00-15u00
CobiT: Intro, Achtergrond en Basisprincipes
(Dirk Steuperaert, PwC)
15u00-15u45
CobiT 4.0: Inleiding
(Steven De Haes, UAMS)
15u45-16u15
Koffie/Thee
16u15-17u00
CobiT 4.0: Inhoud
(Dirk Steuperaert)
17u00-18u00
CobiT 4.0 in de praktijk
(Steven De Haes)
18u00-19u15
Diner
19u15-19u45
IT Governance & CobiT
(Dirk Steuperaert)
19u45-20u30
Case Study CobiT als IT Governance tool binnen Banksys
(Peter De Bruyne, Banksys)
20u30
Conclusies en Wrap-up
21u00
Einde van dit seminar

 Sprekers


Dirk Steuperaert (IT In Balance)
IT In Balance

Peter De Bruyne (Banksys)

Peter De BruynePeter De Bruyne is Head of IT Process & Project Management Departments bij Banksys, verantwoordelijk voor IT project (portfolio) management & project support office, IT Performance Management en IT Supply Management.

Hij begon zijn loopbaan als IT project manager en later IT Manager Logistics Division bij GB, Senior IT Auditor (CISA) Internal Audit bij BBL (ING) en Senior Manager bij PricewaterhouseCoopers Risk Management.

Steven De Haes is verantwoordelijk voor de managementopleidingen in beleidsinformatica aan de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS). Hij is betrokken in onderzoek over IT governance en bereidt momenteel een doctoraat voor over de processen, structuren en relationele mechanismen van IT governance. Tevens treedt hij op als projectmanager en onderzoeker voor ISACA (Information Systems Audit and Control Association) voornamelijk rond de verdere ontwikkeling van COBIT en IT governance concepten. In die hoedanigheid zetelt hij tevens in het internationale COBIT Steering Committee.

Hij publiceerde artikels in academische en professionele tijdschriften en boeken en verzorgt regelmatig presentaties in seminaries en conferenties. Verder leidt hij samen met Prof. Dr. Wim Van Grembergen het ITAG Research Institute, een onderzoekscentrum dat wil bijdragen tot het beter begrijpen en het verspreiden van de IT Alignment en Governance concepten.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->