Cloud Strategie en Architectuur

Cloud Strategie en Architectuur


Een praktische, service-georiënteerde aanpak voor uw business en IT cloud architectuur

13 November 2013 (10-18u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over Cloud Strategie & Architectuur ?

Cloud computing staat voor een eco-systeem aan services, applicaties en software- en hardware platformen dat snel en met minimale tussenkomst van de leverancier kunnen ingezet worden.

Daarom biedt cloud computing een groot aantal opportuniteiten en voordelen aan organisaties die sneller willen reageren op nieuwe opportuniteiten, wijzigende bedrijfsprocessen gemakkelijker implementeren in hun IT-oplossingen en de kwaliteit van oplossingen verhogen tegen een lagere kost.

Kortom: cloud computing wordt een katalysator voor het implementeren van nieuwe business modellen die zich vertalen in nieuwe partnerships, nieuwe klantensegmenten, nieuwe producten en diensten, ...

De vraag is dus niet langer óf maar wanneer u cloudoplossingen zult inzetten om uw bedrijfsstrategie en –doelstellingen te realiseren. Maar hoe pakt u dit aan ?

Dit seminar beschrijft een service-georiënteerde strategie en architectuur aanpak voor cloud computing voor een stapsgewijze, onderbouwde en doeltreffende introductie in uw organisatie. Daarbij belichten we niet louter de strategiebepaling (Wat zijn de business vereisten ? Welke diensten en processen eerst ? Welke mate van wendbaarheid ?) maar is er evenveel aandacht voor de pricing models en technologische kenmerken van de beschikbare cloudplatformen (Microsoft Azure, IBM SmartCloud, Oracle Cloud, SalesForce...) én hoe er oplossingen in te realiseren.

Wat leert u tijdens dit seminar ?

In dit seminar leert u hoe een service-georiënteerde benadering helpt om maximaal voordelen te halen uit cloud computing.

Tevens leert u:

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar richt zich tot iedereen die betrokken is bij het bepalen van cloud strategie of betrokken is bij projecten inzake cloud computing. Volgende profielen komen hiervoor in aanmerking:

 Volledig Programma

9.30u - 10.00u
Registratie, koffie/thee en croissants
10.00u - 11.15u
Cloud Computing Overzicht
11.15u
Koffie/Theepauze
11.30u - 12.30u
Een Service-georiënteerde Aanpak van Cloud Strategie en Architectuur
12.30u - 13.00u
Een Oefening op Cloud Strategie
13.00u
Lunch & Discussie
14.00u - 15.00u
Service-Oriented Viewpoints voor Cloud Oplossingen
15.00u
Koffie/Theepauze
15.15u - 16u15
Cloud platformen – Architecturale Beschouwingen
16.15u - 17.00u
Case studies
17.00u - 17.30u
Oefening op cloud architectuur
18.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Pascal Dussart (LoQutus NV)
LoQutus NV

Pascal Dussart is een ervaren Enterprise Architect bij LoQutus NV, gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van organisaties uit verschillende sectoren zoals Colruyt, LNE, LCM, M-Team, Eandis, Agiv, De Lijn, Acerta, Arcelor-Mittal, Fedict, ... Als adviseur Enterprise Architectuur ondersteunt Pascal organisaties die architectuur willen inzetten als een krachtig instrument ter ondersteuning van een efficiënte en effectieve realisatie van de strategische en operationele objectieven. Hij is eveneens actief in grote enterprise architectuur initiatieven met program- en project roadmapping en to-be enterprise architecture landscaping.

Pascal participeert al meer dan 18 jaar in IT projecten en heeft een ruime ervaring in procesautomatisering, decision management, service-oriëntatie en cloud computing. Bij LoQutus is hij serviceteam-leader architectuur, verantwoordelijk voor de uitbouw van de dienstverlening rond enterprise architectuur, solution architectuur, application lifecycle management en information management.

Pascal is TOGAF Certified (The Open Group), Certified Enterprise Architect (Carnegie Mellon University/ISRI) en tevens Certified SOA Solution Designer (IBM) en PRINCE2 Certified (foundation).

Thomas Delacourt (LoQutus NV)
LoQutus NV

Thomas Delacourt is Architect bij LoQutus. Hij studeerde af als handelsingenieur in de beleidsinformatica en volgde in 2009 een bijkomende opleiding Master in Enterprise Architectuur. Voorheen was Thomas actief binnen KBC en Eandis en oefende daar verschillende architectenfuncties uit.

Binnen LoQutus is Thomas actief bij klanten uit verschillende sectoren: Colruyt, Kava, MIVB, LCM,... Hij is daar verantwoordelijk voor verschillende strategische opdrachten: introductie van Enterprise Architecture, opzet van SOA governance, opstellen strategisch roadmap voor BPMS,... Binnen LoQutus is hij één van de sleutelpersonen in het service-team architectuur. Sinds 2012 is hij verantwoordelijk voor de uitbouw van de Cloud Computing dienstverlening van LoQutus.

Naast zijn kennis van verschillende (enterprise) architectuur frameworks en methoden, heeft Thomas ervaring met het begeleiden van de strategische introductie van technologieën en oplossingen.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->