Data Vault Modellering in 1 Dag

Data Vault Modellering in 1 Dag


Een Eéndaags Diepgaand Overzicht van Data Vault Modellering

2 October 2014 (13.30-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Antoine Stelma
Prijs: 850 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Data Vault: een Datamodellering Aanpak voor Enterprise Data Warehousing (EDW)

Data Vault modellering werd de afgelopen jaren een populaire standaard voor het modelleren van data warehouses. Vergeleken met andere aanpakken is Data Vault modellering een grote verandering - een nieuwe manier van denken over data warehousemodellering.

Deze training is gericht op alle kerncomponenten waaruit het Data Vault modelleringsparadigma is opgebouwd. Het gaat daarmee verder dan een introductie: u krijgt een gedegen en praktisch overzicht van de mogelijkheden - samengebald in één dag. Omdat er veel te behandelen is, wordt de cursus aangevuld met een rijke verzameling aan exclusief achtergrondmateriaal. Dit materiaal is bedoeld om het leerproces te ondersteunen, zowel tijdens dit seminar als erna. Bovendien begint dit seminar om 13u30 in tegenstelling tot al onze klassieke 14-21u seminars, en het eindigt met een "bekwaamheidsproef" waarin uw begrip van Data Vault wordt getoetst.

Deze cursus, het achtergrondmateriaal en de bekwaamheidsproef werden opgesteld door Hans Hultgren, oprichter van Genesee Academy en auteur van het boek "Modeling the Agile Data Warehouse with Data Vault (Volume 1)". U krijgt dit boek gratis bij uw deelname.

Wat leert u in deze Data Vault Modellering cursus ?

Deze cursus behandelt Data Vault modellering en bevat zowat theoretische als praktische (via groepsoefeningen) elementen om een gedegen begrip van de Data Vault modellering op te bouwen en te begrijpen hoe deze aanpak de doelen van het data warehouse ondersteunen.

Thema's die aan bod komen zijn:

De onderdelen zijn zodanig ontworpen dat een consistente en heldere boodschap over de fundamenten van Data Vault modellering wordt overgebracht.

De cursusdag is intensief en interactief van opzet. Gedurende de dag wordt er afwisselend plenair cursus gegeven en aan cases en opdrachten gewerkt. De dag wordt afgesloten met een bekwaamheidsproef.

Doelgroep

De cursus is gericht op business intelligence en data warehousing professionals. Deze cursus is ideaal voor eenieder die kennis wil maken met Data Vault of op het punt staat om met Data Vault aan de slag te gaan en wil begrijpen wat Data Vault daadwerkelijk inhoudt.

We mikken daarbij in de eerste plaats op de volgende betrokkenen bij uw datawarehouse:

Maar omdat de Data Vault concepten sterk gerelateerd zijn aan de werking van de business, zullen ook deelnemers met een business perspectief profiteren van deze cursus.

 Volledig Programma

13.00u - 13.30u
Registratie en verwelkoming van de deelnemers met koffie/thee en croissants + Netwerkopportuniteit

Deze cursus, het achtergrondmateriaal en de bekwaamheidsproef werden opgesteld door Hans Hultgren, oprichter van Genesee Academy en auteur van het boek "Modeling the Agile Data Warehouse with Data Vault (Volume 1)". U krijgt dit boek gratis bij uw deelname.

13.30u
Inleiding tot Data Vault
13.50u
EDW Eisen & een Nieuw Paradigma
14.15u
Hubs, Links en Satellieten
15.00u
Coffee/Tea Break
15.15u
Werkboek opdracht 1
15.45u
Hub Thema's en het Core Business Concept
16.45u
Werkboek Opdracht 2
17.15u
Link Topics
17.35h
Satellieten
18.00u
Werkboek Opdracht 3
18.15u - 19.00u
Dinner Buffet en Netwerkopportuniteit
19.00u
Groepsopdracht Casus

De groepen werken aan de opdracht op basis van een case.

19.30u
Discussie Groepsopdracht
20.00u
Het Proces van Modelleren en Uitrollen van het Data Vault EDW
20.30u
Bekwaamheidsproef

De deelnemers maken een korte toets waarmee het geleerde wordt getoetst. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer enkele weken na dit seminar een Genesee Academy-certificaat

20.50-21.00u
Q & A, Afsluiting, Samenvatting en Conclusie
21.00u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Centennium BI Expertisehuis

Antoine Stelma is lead architect en managing consultant bij Centennium. Als managing consultant maakt Antoine deel uit van het Management Team van Centennium, dat verantwoordelijk is voor de visie, strategie en bedrijfsvoering van Centennium.

Antoine is "Genesee Academy Guest Instructor" en daarmee geautoriseerd om namens Genesee Academy wereldwijd opleidingen te verzorgen.

Daarnaast geeft Antoine voor Centennium opleidingen diverse cursussen op het gebied van Business Intelligence en Datawarehouse. Antoine is Certified Data Vault Modeler, Certified Business Intelligence Professional en Oracle Certified Professional.

Met ruim 12 jaar ervaring in het domein van Business Intelligence en Datawarehouse heeft Antoine brede en diepgaande kennis opgebouwd. Door de diverse rollen die hij vervuld heeft, zoals architect, projectleider, informatieanalist, coach en docent kan Antoine dan ook als allrounder binnen het vakgebied worden beschouwd. Hij is een rationeel ingesteld persoon en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Antoine heeft in de periode 1991-1999 als hoofdagent en consultant bij De Politie Haaglanden gewerkt en vanuit die rol en ervaring sterke affiniteit met de Politie. Tevens heeft hij in deze periode de HPO (Herziene Primaire Politie Opleiding) afgerond.

Als lead-architect is Antoine één van de bedenkers van de Centennium Datawarehouse Methodiek.

In zijn dagelijkse adviespraktijk is hij verantwoordelijk voor alle architectuurbesluiten die genomen moeten worden bij klanten. Daarnaast stuurt en ondersteunt hij de groep BI-architecten van Centennium in hun dagelijks werk.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->