Datawarehouse Automation

Datawarehouse Automation


Hoe kan u grote delen van uw datawarehouse genereren in plaats van handmatig te programmeren, o.a. via de Data Vault techniek?

6 February 2014 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Antoine Stelma
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom deze training ?

Nieuwe technologieën en methodieken maken het in toenemende mate mogelijk om SQL-code, ETL-code, dimensionele modellen en zelfs analytische kubussen voor de realisatie van uw datawarehouse te genereren in plaats van handmatig te programmeren, zeker indien gebruikt gemaakt wordt van het Data Vault concept. Dit leidt enerzijds tot een structurele versnelling van het ontwikkelproces, maar anderzijds draagt het ook bij tot het verhogen van de algehele kwaliteit van het datawarehouse.

Deze crash course licht de actuele mogelijkheden en onmogelijkheden van datawarehouse (DWH) Automation toe en plaatst deze in perspectief ten opzichte van het gehele BI/DWH landschap. Eenieder die te maken heeft met bijvoorbeeld architectuurkeuzes, modellering en/of toolselectie, realisatie- en implementatietrajecten in het kader van business intelligence en/of datawarehousing zou op de hoogte moeten zijn van de mogelijkheden en technische, methodische en organisatorische randvoorwaarden van DWH Automation. De crash course Datawarehouse Automation biedt u en uw collega's de mogelijkheid om die kennis snel en effectief op te doen!

Deze cursus geeft actueel inzicht in DWH Automation: de functionaliteiten ervan, welke uitdagingen het helpt aanpakken (en welke niet) en een actueel overzicht van tools (inclusief demo's) en methodieken voor het effectief automatiseren van datawarehouse en datamarts. Na het volgen van deze cursus bent u in staat een gefundeerde afweging te maken en te discussiëren over de toepasbaarheid van DWH Automation voor uw BI/DWH omgeving en organisatie. Bovendien worden u de handvatten aangereikt om de haalbaarheid voor uw eigen BI/DWH omgeving gefundeerd te onderzoeken.

Deze crash course over datawarehouse automation wordt verzorgd door zeer ervaren BI/DWH professionals die reeds verschillende DWH Automation projecten hebben uitgevoerd in (complexe) omgevingen.

Wat leert u tijdens deze training ?

Tijdens deze intensieve en interactieve cursus krijgt u een antwoord op deze en andere vragen:

Voor wie is deze training bestemd ?

Deze Crash Course is met name geschikt voor de ervaren BI/DWH professional in zowel een technische, een functionele of leidinggevende/beslissende rol, zoals:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
14.00u
Introductie
Data Vault
Datawarehouse Automation
18.00u
Diner met Warm/Koud Buffet
18.45u
Praktische Uitwerking
21.00u
Einde van deze Crash Course

 Sprekers


Centennium BI Expertisehuis

Antoine Stelma is lead architect en managing consultant bij Centennium. Als managing consultant maakt Antoine deel uit van het Management Team van Centennium, dat verantwoordelijk is voor de visie, strategie en bedrijfsvoering van Centennium.

Antoine is "Genesee Academy Guest Instructor" en daarmee geautoriseerd om namens Genesee Academy wereldwijd opleidingen te verzorgen.

Daarnaast geeft Antoine voor Centennium opleidingen diverse cursussen op het gebied van Business Intelligence en Datawarehouse. Antoine is Certified Data Vault Modeler, Certified Business Intelligence Professional en Oracle Certified Professional.

Met ruim 12 jaar ervaring in het domein van Business Intelligence en Datawarehouse heeft Antoine brede en diepgaande kennis opgebouwd. Door de diverse rollen die hij vervuld heeft, zoals architect, projectleider, informatieanalist, coach en docent kan Antoine dan ook als allrounder binnen het vakgebied worden beschouwd. Hij is een rationeel ingesteld persoon en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Antoine heeft in de periode 1991-1999 als hoofdagent en consultant bij De Politie Haaglanden gewerkt en vanuit die rol en ervaring sterke affiniteit met de Politie. Tevens heeft hij in deze periode de HPO (Herziene Primaire Politie Opleiding) afgerond.

Als lead-architect is Antoine één van de bedenkers van de Centennium Datawarehouse Methodiek.

In zijn dagelijkse adviespraktijk is hij verantwoordelijk voor alle architectuurbesluiten die genomen moeten worden bij klanten. Daarnaast stuurt en ondersteunt hij de groep BI-architecten van Centennium in hun dagelijks werk.

Erik Fransen

Erik Fransen is senior BI adviseur en managing consultant bij Centennium. Als managing consultant maakt hij deel uit van het Management Team van Centennium, dat verantwoordelijk is voor de visie, strategie en bedrijfsvoering van Centennium.

Met bijna twintig jaar ervaring in het domein van Business Intelligence en Datawarehouse heeft Erik brede en diepgaande kennis opgebouwd, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, variŽrend van architectuur tot analytische toepassing, met als focus Business Intelligence werkelijk te laten renderen.

Erik vervult diverse rollen in de dagelijkse praktijk, variŽrend van architect, adviseur, informatieanalist tot coach en docent. Erik is opgeleid als Kennistechnoloog begin jaren negentig en heeft zich in de jaren daarna verder gespecialiseerd in Business Intelligence. Via werkgevers als Bolesian, Kenniscentrum CIBIT en IMN heeft hij zich snel ontwikkeld in het vakgebied waardoor hij regelmatig wordt gevraagd voor publicaties en workshops/presentaties op (inter)nationale conferenties.

Samen met lead-architect Antoine Stelma is Erik de ontwerper van de Centennium Datawarehouse Methodiek, waarin vele jaren kennis en ervaring werden gebundeld, met als doel het leveren van snelheid en kwaliteit bij het ontwerpen en ontwikkelen van Business Intelligence oplossingen. Erik ontwikkelt en verzorgt diverse Centennium BI opleidingen voor een grote diversiteit aan klanten. Binnen zijn huidige klantenkring is hij verantwoordelijk voor de effectieve opzet en uitvoering van projecten, uitvoeren van audits op BI- en datawarehouseomgevingen, opleiden van klantmedewerkers en in veel gevallen draagt hij zorg voor het relatiemanagement.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->