Juridische Aspecten van IT

Juridische Aspecten van IT


Wat moeten IT verantwoordelijken zeker weten over de wetgeving rond IT ?

1 December 2011 (14-21)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar?

IT verantwoordelijken en beslissingsnemers worden steeds meer geconfronteerd met juridische aspecten van IT. Enerzijds is dit het gevolg van "The New Normal": naarmate informatie meer digitaal wordt opgeslagen, doorgegeven en verwerkt, speelt IT een steeds belangrijker rol. Anderzijds is er de toenemende "consumerisation" van IT, waardoor de grens tussen IT-infrastructuur op het werk en de privé-sfeer vervaagt, en het gebruik van o.a. laptops, smartphones, tablet computers, wi-fi, hotspots, VoIP, digitale camera's, social networks (Facebook, Twitter), on-line agenda's en allerlei cloud-based produktiviteitstoepassingen niet meer strikt aan de werksfeer gebonden zijn.

Ook al hoort de IT manager in de eerste plaats met zijn eigen vak bezig te zijn, hij of zij moet op zijn minst vertrouwd zijn met een aantal juridische aspecten van het gebruik van IT, zeker wat de privacy, security, auteursrechten en intellectuele eigendom betreft, alsook het gebruik van Internet, Web sites en sociale netwerken. Telkens behandelen we de basisregels en gaan we in op een aantal praktische voorbeelden uit het dagelijkse leven van de IT beslissingsnemer. We hebben het in dit seminar vooral over Belgische IT-wetgeving, maar waar nodig worden gelijkenissen en verschillen met het recht in de buurlanden en in de Verenigde Staten aangehaald. In het bijzonder zullen we het ook hebben over de Digitale Agenda van de Europese Commissie.

We hebben voor dit seminar Patrick Van Eecke uitgenodigd, een wereldvermaard jurist met een enorme praktijkervaring, die uw ICT vragen niet uit de weg zal gaan... Integendeel zelfs: hoe meer concrete en relevante vragen we kunnen beantwoorden, hoe beter.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Aarzel niet om uw vragen over dit onderwerp vooraf door te spelen aan seminars@itworks.be.

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u-15.30u
Elektronische Handtekeningen en Elektronische Handel

Privacy

15.30u-16.00u
Break met koffie/thee en versnaperingen
16.00u-17.45u
Security en Informaticacriminaliteit

Security

Informaticacriminaliteit

17.45u-19.00u
Diner
19.00u-21.00u
IT Toepassingen en Software-ontwikkeling

Teksten en documenten

Intellectuele eigendom

De toekomst van IT en recht

21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Patrick Van Eecke (DLA Piper)
DLA Piper

Patrick Van Eecke, Lic.Iur., LL.M., is advocaat en leidt het e-business department van het internationale advocatenkantoor DLA Piper, dat 4200 advocaten telt in 30 landen en meer dan 60 kantoren.

Patrick Van Eecke wordt door de Legal 500 en de European Legal Experts aanbevolen als één van de topadvocaten inzake ICT recht in België. Hij is in de "Guide to the World's Leading Technology, Media & Telecommunications Lawyers" als eerste Belg gerangschikt en haalt daarin 's werelds top-20.

Patrick was in 2000-2001 research fellow bij de Law School of Stanford University, California, en schreef zijn doctoraat over de juridische aspecten van de elektronische handtekening. Hij is nauw betrokken bij allerlei research en consulting opdrachten voor de Europese Commissie en de Belgische regering. Tot juni 1999 was hij adviseur van de minister van Justitie over juridische aspecten van de informatiemaatschappij en was betrokken bij de totstandkoming van de wetgeving over de elektronische handtekening, computercriminaliteit, en onderscheppen van elektronische communicatie.

In de debatten in de Europese Raad vertegenwoordigde hij België als het ging over richtlijnen over de elektronische handtekening en e-commerce. Patrick is ook auteur van diverse publicaties over computercriminaliteit, elektronische handtekening, electronic contracting en privacy en is regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale conferenties. Hij is ook columnist in De Standaard over recht en e-business.

Patrick is docent aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Rechtsgeleerdheid, en gastdocent aan King's College (MSc Information Technology Law) and Queen Mary University of London (LL.M. Information Technology Law). Hij is auteur van diverse artikels en boeken met betrekking tot juridische aspecten van het internet en spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->