Lean Business Analyse

Lean Business Analyse


Breng de kracht van agile en lean naar uw business

ON REQUEST
Locatie: In-company (YOUR COMPANY)
Gepresenteerd in het Nederlands door Filip Hendrickx
Prijs: ASK FOR PRICE QUOTE (excl. 21% BTW)

 Leerdoelen

Wat leert u tijdens deze workshop?

Je weet hoe requirements te vinden, analyseren, prioriteren en documenteren. Je koppelt de IT-oplossing aan de vereiste verandering in bedrijfsprocessen. Je volgt de implementatie op doorheen het project en zorgt mee voor een kwalitatieve oplevering binnen tijd, scope en budget.

Maar op een of andere manier is het resultaat nooit zoals verwacht. Stakeholders vinden de doorlooptijd te lang, de klant gebruikt de nieuwe product features niet, software wordt complexer in plaats van eenvoudiger en efficiënter, business resultaten blijven onder de verwachtingen. Stakeholders zien de business analist als vertragend in plaats van innoverend. Digitale disruptie blijft een bedreiging in plaats van een opportuniteit.

In deze workshop combineren we bewezen business analysetechnieken met lean start-up principes, zodat business analyse een drijvende kracht achter innovatie wordt.

  1. Door het systematisch gebruik van benefit maps houden we scherpe projectdoelstellingen steeds voor ogen. We kijken hierbij niet alleen naar onze doelstellingen, maar ook naar deze van de klant.
  2. We gaan met onze stakeholders pro-actief op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen in plaats van te wachten op veranderende requirements.
  3. We denken in termen van veronderstellingen en validaties in plaats van requirements. Lean business analyse, dat is continu leren en bijsturen.

Verschillende voorbeeld-cases tonen de aanpak in praktijk. Oefeningen in groep zorgen voor toepassing op uw eigen project en organisatie.

Dit artikel geeft een beeld van de voorgestelde aanpak: A Business Analyst’s Approach to Lean Strategy Execution.

Waarom zou u aan deze workshop deelnemen?

De in deze workshop voorgestelde aanpak en technieken helpen bij:

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop richt zich op iedereen die de stap wil zetten van het louter implementeren van oplossingen naar het uitvoeren van de strategie van een organisatie. Dit kan iedereen zijn die betrokken is bij innovatie en transformatie-projecten, zoals:

 Volledig Programma

WELKOM
Introductie van de spreker, de deelnemers en het seminar
STANDAARD PROGRAMMA (maar maak het interactief):
Begin van dit Seminar
Doelstellingen (If you don’t know where you’re going, you’re unlikely to end up there - Forrest Gump)

If you don’t know where you’re going, you’re unlikely to end up there

Oplossingsonafhankelijke Succesfactoren (There's always a third way, and it's not a combination of the other two ways. It's a different way. – David Carradine)

There's always a third way, and it's not a combination of the other two ways. It's a different way. – David Carradine

Koffie/Theepauze
Van Veronderstellen naar Weten (The big question of our time is not "Can it be built? but "Should it be built?" – Eric Ries)

The big question of our time is not 'Can it be built? but Should it be built?' – Eric Ries

EINDE
Einde van deze Workshop

 Sprekers


Filip Hendrickx (altershape)
altershape

Dankzij 10 jaar ervaring als business consultant en voorafgaand 10 jaar ervaring in softwareontwikkeling en onderzoek, kan Filip vlot de koppeling maken tussen strategie en uitvoering. Filip volgt steeds een gestructureerde maar pragmatische aanpak. Hierin combineert hij klassieke business analyse-technieken met lean startup-technieken om tegemoet te komen aan de nood aan snellere en meer klantgerichte vernieuwing binnen een bestaande organisatie.

Filip richtte altershape op om bedrijven te helpen corporate startups te worden door middel van deze aanpak.

Filip organiseert als board member bij het IIBA Brussels Chapter heel wat events, en spreekt zelf regelmatig op internationale conferenties en seminaries.

Meer informatie over Filip vindt u natuurlijk ook op LinkedIn.

U kan Filip volgen op twitter via https://twitter.com/filiphdr.

Check out our related in-house workshops:

dit is een inhouse