Open Source Business Intelligence

Open Source Business Intelligence


Low cost alternatieven voor de inrichting van een BI stack, met een overzicht van tools, leveranciers, kosten en valkuilen

13 November 2008 (14-21u)
Locatie: Crowne Plaza Antwerpen (Antwerp, Belgium)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Dit seminar geeft u in één dag een volledig overzicht van de mogelijkheden van Open Source Business Intelligence, alsook de tools en de leveranciers die voor deze toepassingen beschikbaar zijn, en natuurlijk ook de kosten en valkuilen waar u rekening mee moet houden.

Business Intelligence (BI) was tot enkele jaren terug een privilege van grote organisaties die dankzij uitbundige budgetten hun voordeel konden doen met deze oplossingen. Inmiddels zijn er verschillende ontwikkelingen gaande die BI toegankelijk maken voor élke organisatie en élke gebruiker, zoals het standaard toevoegen van BI functionaliteit aan databases of office pakketten. De belangrijkste ontwikkeling is echter het ontstaan van een verzameling Open Source BI hulpmiddelen én diverse professionele organisaties die een complete Open Source BI stack leveren en ondersteunen. Waar we de afgelopen jaren een groeiend aandeel zagen van Linux, Open Office en MySQL zou dat ook wel eens kunnen gaan gebeuren met Pentaho en JasperSoft. Dit seminar geeft u het inzicht dat u nodig heeft om te kunnen beoordelen welke oplossingen beschikbaar zijn, of de inzet van Open Source binnen uw BI software strategie zinvol is čn de wijze waarop u dat kunt doen.

Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die direct of indirect is betrokken bij het evalueren, selecteren, implementeren, ondersteunen of gebruiken van Business Intelligence in een organisatie:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee
14.00u
Aanvang seminar
14.00u-14.20u
Open Source introductie
14.20u-14.40u
Systeem keuzes
14.40u-15u50
De Data(base) als Basis voor uw BI Systeem
15.50u-16.10u
Koffie/Thee Break met versnaperingen
16.10u-16.50u
Datatransformatie: de ETL Tools
16.50u-18.00u
Een Vergelijking van BI Suites
18.00u-19.20u
Diner
19.20u-20.00u
Analyse en Corporate Performance Management
20.00u-20.30u
De Bronsystemen
20.30u
Samenvatting en Conclusies
21.00u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Jos van Dongen (Tholis Consulting)
Tholis Consulting

Jos van Dongen is één van de meest toonaangevende analysten, auteurs en sprekers over open source business intelligence in Europa. Hij is sinds 1990 actief op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence, databases en datawarehouses. Gedurende zijn carrière heeft hij een schat aan ervaring opgedaan met vrijwel alle leidende BI tools en databases. Hij implementeerde met succes diverse BI oplossingen in zowel private als overheidsorganisaties. In 2003 startte hij de nieuwe BI consultancy organisatie Tholis Consulting als onafhankelijk consultant, trainer en projectmanager.

Vanaf 2006 publiceert hij over nieuwe BI en Datawarehouse ontwikkelingen in Database Magazine. Zijn serie artikels over Open Source BI werd recent gereviseerd en gepubliceerd als boek "Low cost, high value ?". Jos is de co-auteur van het eerste boek over open source business intelligence "Pentaho Solutions: Business Intelligence and Data Warehousing with Pentaho and MySQL", gepubliceerd door Wiley in August 2009. Ook spreekt hij regelmatig over deze onderwerpen in binnen- en buitenland en adviseert hij organisaties over de inzet van Open Source BI hulpmiddelen.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->