Uw Project Management Office (PMO) in de Praktijk

Uw Project Management Office (PMO) in de Praktijk


Best practices in het opzetten van een effectieve en efficiente PMO die business value creëert

24 April 2013 (14-18.30u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 450 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Waarom dit Seminar over het Opzetten van een PMO ?

"PMO" (het Project Management Office) is een vaak gebruikte term in de wereld van project, programma en portfolio managers. Helaas kent PMO evenveel betekenissen als er bedrijven zijn... De meeste bedrijven hebben hoge verwachtingen tijdens het opstarten van de PMO, die daarna niet altijd ingelost worden.

Deze sessie wil dan ook (minstens) de volgende drie fundamentele vragen beantwoorden:

Waarom mag u dit seminar niet missen ?

Het opzetten (of verbeteren) van een PMO die toegevoegde waarde biedt op alle vlakken en niet aanzien wordt als ofwel de administratieve molen ofwel de bureaucratie van een organisatie moet terdege worden opgezet. Dit seminar legt de basisstappen uit die de kans op succes significant verhogen.

Heel wat bedrijven starten dit proces en heel veel van hen haken af, al te vaak door een verkeerde budgettaire impact. Tijdens het seminar worden een aantal mogelijkheden besproken hoe de funding van een PMO kan gebeuren, met de nodige aandachtspunten afhankelijk van de maturiteit van de organisatie.

Daarnaast brengt dit seminar duidelijk in kaart welke diensten van een Portfolio, Programme en Project Office verwacht kunnen worden. Deze diensten kunnen als leidraad gebruikt worden om te evalueren waar de eigen PMO kan bijgestuurd worden.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar richt zich op iedereen die een duidelijk overzicht wil krijgen in wat een value-adding PMO als diensten kan aanbieden en wat de basisstappen zijn om een dergelijke PMO op te richten of te verbeteren. Dit kan iedereen zijn die betrokken is bij verandering in organisaties zoals:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en Croissants, en mogelijkheid tot netwerking
14.00u
PMO: een Inleiding
 
Identificatie van uw PMO
15.15u - 15.30u
Korte pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot netwerking
15.30u
Definitie van uw PMO - Deel 1
16.45u
Korte pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
17.00u
Definitie van uw PMO - Deel 2
17.30u - 18.15u
Implementatie van uw PMO
18.15-18.30u
Vragen, samenvatting en besluit
18.30u
Formeel einde van dit seminar. Mogelijkheid om na te praten bij een hapje en drankje, aangeboden door I.T. Works

 Sprekers


Steven Deneir (be.Projectized)
be.Projectized

Naast het managen van projecten en programma's is Steven Deneir, als mede-oprichter van be.Projectized, een veel gevraagd opleider en coach voor PRINCE2®. Hij heeft de voorbije 18 jaar heel wat expertise opgedaan in portfolio, programme en project management via diverse implementaties van Portfolio en Project Management Offices bij middelgrote tot grote ondernemingen. Deze inzet en ervaring bezorgde hem onder andere de certificaten van Approved PRINCE2®, Agile Project Management, MoP® en P3O® trainer, Project Management Professional (PMP) en Certified Scrum Master (CSM).

Zijn favoriete professionele uitdaging: het effectief en efficiënt implementeren van project management op een manier die voldoende beheersbaarheid toelaat voor de organisatie en toch flexibel is om zich aan te passen aan de veranderende context waar elk project mee te maken krijgt.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->