Standaarden, Technologie en Tools voor een SOA

Standaarden, Technologie en Tools voor een SOA


Hoe bouwt en beheert u een SOA ?

22 March 2007 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Overzicht en doelstellingen van dit seminar

Integratie staat hoog op de agenda van alle organisaties. Zowel kleine als grote, commerciële en niet-commerciële bedrijven zijn bezig met het integreren van systemen. Door de jaren heen zijn hier al veel technologieën voor geïntroduceerd. Vandaag spreken we over Service-Oriented Architectures (SOA). Met deze op internationale standaarden gebaseerde oplossing, kunnen systemen loosely coupled geïntegreerd worden.

De SOA leunt zwaar op de standaarden uit de wereld van Web services: SOAP, UDDI en WSDL. Dit zijn zeker drie belangrijke standaarden, maar ze vormen slechts de onderste laag van een complexe stack met standaarden. Voor het ontwikkelen van een SOA zijn er ook standaarden voor beveiliging, orchestration, transacties en contracten.

Standaarden zijn belangrijk, maar hoe volwassen is de technologie vandaag de dag en wat kunnen we er mee ? Tijdens dit seminar wordt een compleet beeld gegeven van de stand van zaken. Wat is de status van elke standaard, maar belangrijker nog, hoe staat het met de ondersteuning door de produkten en de technologie ? Kunnen we er al serieuze, bedrijfskritische SOA's mee ontwikkelen ? Moeten we nu al deze technologie adopteren, of moeten we wachten ?

Globaal zijn de onderwerpen die tijdens dit seminar behandeld worden in twee groepen te verdelen. Ten eerste wordt een overzicht gegeven van de diverse standaarden en hoe ze onderling gerelateerd zijn:

Ten tweede wordt de markt van de produkten belicht: wat is er vandaag te koop ? Veel aandacht zal geschonken worden aan de zogenaamde Enterprise Services Bus (ESB). Deze nieuwe generatie produkten voor systeemintegratie zijn speciaal ontworpen om gebruik te maken van de nieuwste standaarden. Een ESB wordt uiteindelijk het hart van elk informatiesysteem.

Produkten voor management van geïntegreerde systemen zijn onontbeerlijk. Ze zijn verantwoordelijk voor beveiligingsaspecten, afdwingen van service level agreements (SLAs), en het tracken en tracen van verstuurde XML-documenten. Ook deze categorie produkten wordt uitgebreid besproken.

Kortom, in dit seminar wordt de complete state-of-the-art van SOA's in kaart gebracht.

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is bestemd voor iedereen die overweegt systemen te ontwikkelen op basis van Web services en Service-Oriented Architectures (SOA). Het geeft een overzicht van de beschikbare en toekomstige technologieën, tools en standaarden.

In het bijzonder is dit seminar interessant voor: IT managers, technology planners, infrastructuur-architecten, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers, databaseontwerpers en -beheerders.

 Volledig Programma

13u30 - 14u00
Registratie met koffie/thee en croissants
1.
Inleiding Web services en SOA
2.
Het aanroepen van services
15u30 - 16u00
Koffie/Thee
3.
Choreografie en orchestration van services
4.
De Enterprise Services Bus - een nieuwe generatie produkten voor integratie
17u45 - 19u00
Diner
5.
SOA Governance
6.
Distributed Services Management
7.
Beveiliging van een SOA
8.
Testen van de Service-Oriented Architecture
9.
Samenvatting en conclusies
21u00
Einde van dit seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->