Enterprise Search Oplossingen

Enterprise Search Oplossingen


Technologie en methodologie achter zoekmotoren binnen en buiten de bedrijfsmuren.

25 April 2007 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Volgend scenario is de nachtmerrie van menig communicatie verantwoordelijke: uw intranet, klantenportaal of externe website gaat live en trots demonstreert u alle features aan het management.

Tot de desbetreffende man of vrouw zelf het toetsenbord in de hand neemt en een onderwerp in de search box intikt dat hem op dat moment nauw aan het hart ligt. Groot is de teleurstelling als een resem resultaten te voorschijn komt die van ver noch dichtbij lijken op de documenten of teksten die hij/zij op dat moment verwacht. Groot ook de frustratie als de navigatiestructuur evenmin richtingaanwijzers biedt in de zoektocht naar de gewenste informatie.

Onrealistisch? Jammer genoeg niet: gebrekkige zoekfunctionaliteit is de achillespees gebleken van menig portaalproject. Het kostte een tijd geleden een IT manager bij een overheid in dit land zelfs zijn baan...

Onbevredigende search functionaliteit is makkelijk gedetecteerd, een remedie veel moeilijker gevonden. Een gebruiker (zeker niet de anonieme surfer op uw bedrijfswebsite) heeft weinig boodschap aan een uitleg over de gebruikte nomenclatuur binnen uw organisatie, als die afwijkt van de dagdagelijkse term waarop hij de opzoeking deed. Evenmin aan de heterogeniteit van de verschillende systemen waar de informatie in zit, of het voor techneuten evidente onderscheid tussen applicaties en content (immers: hij ziet toch maar één site?). En hij verwacht resultaten in de eigen taal...

Goede search functionaliteit is dan ook zelden het resultaat van enkel de juiste indexeringstechnologie die u achteraf loslaat op een afgewerkt portaal. Het moet een aandachtspunt zijn zowel bij het aanmaken van content, als bij het integreren van applicaties binnen uw intranet/portaal. En het heeft, zoals zoveel problemen op de rand van IT en business, meer te maken met methodologie dan technologie. Meer dan reden genoeg dus voor ons, om twee experten op het gebied van informatie-architectuur en twee sprekende case studies in een namiddagseminarie te bundelen.

Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is heel interessant voor:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u
Aanvang seminar
14.00u-14.20u
Enterprise Search: wat en waarom
(Paul Hermans, Amplexor)
14.20u-15.30u
Enterprise Search: wat doet het en hoe werkt het ?
(Paul Hermans, Amplexor)
15.30u-16.00u
Koffie en Informatiemarkt
16.00u-16.45u
Enterprise Search Product Overview
(Paul Hermans, Amplexor)
16.45u-17.45u
Search en Usability
(David De Block, Co-Founder & Project Manager, Internet Architects)
17.45u-19.00u
Diner
19.00u-19.30u
Metadata en classificatie
(Paul Hermans, Amplexor)
19.30u-20.00u
Nieuwe trends: semantic web technologieën
20.00u-20.45u
Case Study: Digipolis Gent
(Luc Peeters, Projectleider)
20.45u-21.00u
Conclusies en afsluiting van de dag

 Sprekers


Paul Hermans (ProXML)
ProXML

Paul Hermans is onafhankelijk consultant op het vlak van:

  • XML; van alle mogelijke varianten van schematalen (XSD, RelaxNG, Schematron, NVDL) over XSLT/XQuery tot design en implementatie van hele XML pipeline architecturen. Hij is o.a. de XML architect van de "Dublin Core" gebaseerde web metadata infrastructuur van de Nederlandse overheid.
  • OWL/RDF(S), oftewel de semantische web stack. In die hoedanigheid is hij architect van een ambitieus cultureel erfgoed project geïnitieerd door de Provincie Limburg, met allerlei koppelingen naar ontologieën en thesauri in "SKOS".
  • Resource Oriented Computing en REST.

M.b.t. semantische web technologieën converteert hij legacy data naar RDF, voegt hij verschillende databronnen samen en ontwikkelt hij ontologieën om data te integreren en nieuwe data af te leiden.

Paul was hoofd electronisch uitgeven bij Ced.Samsom, deel van Wolters-Kluwer en verantwoordelijk voor het software pakket "Accon". Hij was stichter en zaakvoerder van ProText, een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het vlak van SGML en later XML gebaseerde single-source publishing oplossingen. Hij maakte deel uit van het management team van Amplexor, een enterprise content management solution provider.

David De Block (Internet Architects)

David De BlockDavid De Block is medeoprichter van Internet Architects, een bureau dat zich concentreert op de gebruikerservaring van websites en webapplicaties. Voordien werkte hij als Project Manager en User Experience expert bij o.a. Telenet en Real Software, waar hij voor verschillende overheden, banken en multinationals heeft gewerkt, waaronder o.a. Agfa, Fortis en de Kanselarij van de Eerste Minister.

Door de combinatie van zijn communicatieachtergrond en zijn sterke technische bagage heeft David aandacht voor zowel de business- en communicatiekant als voor de technische aspecten van elk project. Hierbij ligt de focus steeds op de gebruiksvriendelijkheid en de begeleiding van de eindgebruikers naar het vinden van de gezochte informatie, waardoor er een brug geslagen wordt tussen business, communciatie en technologie.

Luc Peeters (Digitmedia)

Luc Peeters

Luc Peeters is als free-lance projectleider bij Digipolis verantwoordelijk voor de implementatie van FAST ESP op de portalen van Stad Gent. Digipolis staat in voor alle telematica van de steden en OCMW's van Gent & Antwerpen.

Luc Peeters is gespecialiseerd in portalen, search engines, web metrics, Internet video en interactieve digitale televisie. Hij werkt momenteel als onafhankelijk consultant voor diverse klanten. Hij was in 2000 mede-oprichter van Streamcase, een pionier in Internet video en interactieve televisie.  Daarvoor was hij consultant en manager bij e-com, een van de eerste Internetspecialisten in België, opgericht door Peter Hinssen.

 

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->