Visualisatie Best Practices met Tableau Desktop en QlikView

Visualisatie Best Practices met Tableau Desktop en QlikView


Praktische workshop boordevol tips om uw Tableau of QlikView rapporten en dashboards te verbeteren

22 September 2015 (10-18u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Anita Vromans, Alberto Herrera
Prijs: 650 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Wat leert u tijdens deze intensieve en interactieve workshop ?

Tijdens deze intensieve en interactieve workshop krijgt u heel wat inzicht en informatie in een unieke combinatie van theorie en praktijk:

Waarom mag u deze workshop niet missen ?

Deze ééndaagse cursus "Visualisatie Best Practices met Tableau Desktop, QlikView en Qlik Sense" is een praktische workshop boordevol tips om uw rapporten en dashboards met Tableau Desktop en QlikView/Sense te verbeteren.

Business intelligence ontwikkelaars en bouwers van rapporten zijn een groot gedeelte van de dag bezig om informatie goed te presenteren aan een eindgebruiker. Hierbij zijn er vele items waarmee je rekening kunt/moet houden. Het doel van het presenteren van informatie is inzicht te creëren, maar hoe doe je dat nu in de praktijk ? Deze cursus biedt daarop een klaar en duidelijk antwoord.

Tijdens deze workshop gaan we er voor zorgen dat u de data op een juiste maar vooral doeltreffende manier kunt presenteren aan de gebruikers door gebruik te maken van tools als Tableau Desktop en QlikView.

We zullen dit doen door theorie met praktijk te verbinden. Waarom is een visualisatie sneller te begrijpen? De wereld bestaat uit beelden en niet uit cijfers, alles wat een mens ziet en ervaart is opgebouwd uit vormen, kleuren, beweging en dergelijke: vormen waarmee een associatie is, kleuren die een onbewuste reactie oproepen, een beweging die aanzet tot een actie, ... Deze emoties en reacties komen terug bij het zien van een visualisatie.

Essentieel binnen business intelligence is het geven van "actiegericht inzicht". Hiervoor zijn visualisaties uitermate geschikt door de versimpelde weergave en de visueel ingestelde beschouwer. Een nadeel is dat het visuele systeem van de mensen zeer complex is. Wel zijn er een aantal wetmatigheden en regels te benoemen waar men zich aan moet houden. Gebeurt dit niet dan schiet een visualisatie, en daarmee ook de rapportage, vaak haar doel voorbij aan hoe informatie gepresenteerd wordt aan een eindgebruiker.

Voor wie is deze training bestemd ?

Deze crash course richt zich tot iedereen die zich bezighoudt met het weergeven van data, waaronder o.a.:

Ervaring met het werken en eventueel ontwerpen van rapporten is een plus. Tijdens deze training maken we gebruik van Tableau Software en QlikView. Sommigen zullen de vermelde visualisatietechnieken, richtlijnen en tips uitwerken met Tableau en anderen met Qlik software. Bovendien kunt u ook veel leren van de ervaringen van de sprekers en van de andere deelnemers met de tool(s) die u gebruikt.

U wordt verzocht een laptop mee te brengen met minstens een gratis trial versie van Tableau Public en/of QlikView/Sense geïnstalleerd.

 Volledig Programma

9.30u - 10.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
10.00u - 10.30u
Introductie
10.30u - 12.00u
Visualisatie
12.00u - 13.00u
Visualisatie en dashboards
13.00u
Lunch
14.00u - 18.00u
Een drietal praktijkoefeningen
18.00u
Einde van deze workshop

 Sprekers


Centennium BI expertisehuis

Anita Vromans is BI consultant bij Centennium. Met 17 jaar ervaring in het domein van Datawarehouse en Business Intelligence heeft Anita een brede kennis opgebouwd. Haar aandacht gaat vooral uit naar Business Intelligence op het bedrijfskundige en functionele vlak.

Als informatieadviseur, business consultant, informatieanalist, projectmanager, scrummaster en docent past Anita haar kennis en ervaring toe in de dagelijkse praktijk bij diverse klanten en in verschillende branches, waarbij zij het vooral een uitdaging vindt om business en ICT met elkaar te verbinden.

Anita heeft haar bachelor gehaald in Informatiesystemen en Informatietechnologie. Daarna heeft zij haar master behaald in Bedrijfsprocessen en ICT.

Alberto Herrera (Centennium BI expertisehuis)
Centennium BI expertisehuis

Alberto Herrera is BI consultant bij Centennium. Alberto is bedrijfskundige met een sterke focus op Business Intelligence en informatiekundige vraagstukken.

Als consultant, business- & informatieanalist past Alberto zijn kennis en ervaring in de dagelijkse praktijk toe bij een diversiteit aan klanten binnen verschillende branches. Daarbij doorgrondt, analyseert hij complexe informatiekundige opdrachten en lost hij deze op. Alberto is onbevangen, een uitstekend netwerker en facilitator en een teamspeler. Hij is accuraat, creatief en leert snel.

Alberto is naast zijn achtergrond als bedrijfskundige gespecialiseerd in het realiseren van informatieproducten met Tableau. Hij vind het leuk om met deze tool data te vertalen naar bruikbare producten voor zijn sparringpartners.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->