Interactiever web applicaties met AJAX

Interactiever web applicaties met AJAX


Overzicht van dit nieuw Web client paradigma

10 October 2006 (14-18)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 320 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

AJAX staat voor Asynchronous Javascript And XML, en is een programmeertechniek in Javascript waarbij gegevens tussen de gebruiker en de webserver worden uitgewisseld in XML-berichten zonder dat de webpagina ververst moet worden. Het maakt webapplicaties sneller, interactiever en vaak ook grafisch aantrekkelijker.

AJAX is geen nieuwe technologie: de ideeën en de programmeertechniek bestaan al jaren, maar een echte doorbraak kon er pas komen van zodra er voldoende browserondersteuning was voor webstandaarden en het uitwisselen XML met behulp van Javascript. Het term AJAX werd pas geïntroduceerd in februari 2005 in een essay over het programmeermodel achter populaire applicaties als Gmail en Google Maps.

Nu de hype aan het luwen is rond AJAX, wordt het tijd voor een nuchtere beoordeling. Is AJAX rijp, nuttig en nodig voor webtoepassingen binnen uw bedrijf? Of hoogstens voor korte-termijn externe webprojecten? Wat zijn de voordelen, nodige investeringen (in tijd of opleiding) en risico's?

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bedoeld voor:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u - 14.10u
Intro
(Jan Vanhercke)
14.10u - 14.50u
AJAX Technologisch bekeken
(Jan Vanhercke)
14.50u - 15.40u
AJAX Praktisch
(Jan Vanhercke)
15.40u - 16.10u
Pauze: koffie en versnaperingen
16.10u - 16.40u
AJAX Usability
(Alain Ravet)

This session will be presented in English

16.40u - 17.20u
AJAX libraries and frameworks
(Jan Vanhercke)
17.20u - 17.50u
AJAX: Strategie, toekomst en resources
(Jan Vanhercke)
17.50u - 18.00u
Afsluiting en vragen

 Sprekers


Jan Vanhercke (Novotea)

Jan Van HerckeJan Vanhercke (NOVOTEA) is ondernemer en onafhankelijk ICT expert met als specialisatie de toepassing van nieuwe technologieën  en architecturen binnen de bedrijfswereld.

In de voorbije twintig jaar heeft hij de technologische trends zeer vroeg opgevolgd en de praktische bruikbaarheid ervan onderzocht. Jan heeft gewerkt voor bedrijven zoals Philips, Ingres en Oracle waar hij ruime ervaring heeft opgedaan in diverse technologieën zoals Unix, C/C++, netwerken, RDBMSes, multi-level security, video servers en digitale televisie.

In de voorbije 10 jaar is hij hoofdzakelijk bezig geweest met eigen zelfstandige activiteiten. Als mede-oprichter van C-CURE is hij tot 2005 gedelegeerd bestuurder geweest en voorzitter van de raad van bestuur en bedrijf dat netwerkbeveiliging realiseerde.

Momenteel is hij bestuurder in verschillende vennootschappen, en gaat de technologische interesse uit naar de impact van Open Source op de software markt, Java, Web 2.0, complexe netwerk architecture en VoIP. Zijn andere interesses zijn cryptographie, schaken (vooral organisatorisch m.b.t. de jeugd), fietsen en badminton. Jan is gehuwd en heeft 3 kinderen. Hij is te bereiken op jan.vanhercke at novotea.com

Alain Ravet ()

Alain Ravet is voltijds freelance Rails Solution Provider. Hij komt uit de Java wereld, maar "kijkt niet meer achterom". Als ÚÚn van de pioniers in BelgiŰ van het Ruby on Rails framework, ziet hij AJAX als een middel om applicaties intu´tiever en meer user-centered te maken.

Als Licentiaat in de Computerwetenschappen (ULB), heeft hij de laatste 16 jaar verschillende rollen in de IT wereld gespeeld en klanten bijgestaan om de technologische evolutie bij te benen: van IBM-36 systemen over Client-Server fat clients tot Java Web applicaties. In een vorig leven - 1985-1986 -, schreef hij boeken over personal computers en programmeren.

U kan Alain contacteren op alain.ravet at gmail.com

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->