Infrastructuur-Architectuur in de Praktijk

Infrastructuur-Architectuur in de Praktijk


Praktische Inleiding tot de Open Infrastructure Architecture methode (OIAm)

11 April 2013 (10-19u30)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Waarom mag u dit seminar over Infrastructuur-Architectuur niet missen?

In deze training leert u de basis van Infrastructuur-Architectuur kennen en toepassen met behulp van de Open Infrastructure Architecture methode (OIAm), een doorontwikkeling op DYA|Infrastructuur (DYA = Dynamic Architecture).

Waarom Infrastructuur-Architectuur ?

Een IT-infrastructuur die voorspelbaar functioneert en past bij de activiteiten van uw organisatie, is een belangrijke voorwaarde voor een efficiënte bedrijfsvoering. Infrastructuur maakt als generieke nutsvoorziening tal van activiteiten mogelijk voor een grote diversiteit aan gebruikers. Een flexibele en betrouwbare infrastructuur is daarom een must.

Architectuur is één van de belangrijkste hulpmiddelen bij het uitoefenen van regie over de ontwikkeling, exploitatie en beveiliging van infrastructuur. Een gezaghebbende en beproefde method op dit gebied is de Open Infrastructure Architecture methode (OIAm). Deze methode is en wordt ontwikkeld binnen een bloeiende community van infrastructuurarchitecten en bevat naast een aanpak en best practices ook veel basismateriaal dat direct toepasbaar is.

Waarom zou je OIAm willen gebruiken ?

In infrastructuur-architectuur is OIAm (Open Infrastructure Architecture method) één van de weinige methodische aanpakken. Bovendien is het de enige die alle aspecten van het bedrijven van infrastructuur-architectuur op een pragmatische manier kan invullen. OIAm biedt daarvoor niet alleen modellen en aanpakken, maar ook werkende standaard bouwblokken en patronen die vrijwel het gehele hedendaagse infrastructuurlandschap kunnen afdekken. Deze bouwblokken en patronen worden ingebracht, getest en beheerd door een community van infrastructuurarchitecten die deze content daadwerkelijk in de praktijk toepassen.

Infrastructuurarchitecten die werken met OIAm krijgen meer overzicht over hun landschap, meer inzicht in de bijzonderheden van hun voorzieningen, en meer grip op de veranderprocessen in de infrastructuur. OIAm biedt bovendien de mogelijkheid complexe infrastructuur zodanig te representeren, dat ook belanghebbenden van buiten het infrastructuurvakgebied de essentie kunnen begrijpen, en hun belangen in de infrastructuur passend kunnen verwoorden. Hiermee is OIAm een uniek middel om infrastructuur via architectuur beter aan te laten sluiten bij de organisatie die zij dient.

Waarom zou je dit seminar willen bijwonen ?

Dit seminar is een unieke kans om in een korte tijd de basis van de OIAm methode uitgelegd te krijgen, middels aansprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, gedegen uitleg over de concepten en modellen, en een interactieve introductie in de standaardcontent uit de architectuurcommunity rond OIAm. De trainers hebben jarenlange ervaring, en kunnen de toepassing van infrastructuur-architectuur in het algemeen, en OIAm in het bijzonder, op een toegankelijke en aansprekende manier voor het voetlicht brengen. En omdat zij zelf aan de wieg hebben gestaan van de ontwikkeling van OIAm kunnen zij als geen ander de ontwikkelingen en bijzonderheden toelichten.

Het seminar is ingevuld met diverse interactieve werkvormen, waarbij de gastheren de bezoekers nauw betrokken houden bij de behandelde materie. Er is daarbij volop ruimte om als bezoeker vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen.

In deze training leert u de basisconcepten van OIAm kennen en toepassen, ook in uw eigen praktijksituatie.

Wat leert u uit dit seminar ?

Via deze training verwerft u de volgende vaardigheden:

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is met name gericht op de infrastructuurarchitect, en op de projectarchitect en de solutions architect die zich bezig houdt met het bedrijven van infrastructuur-architectuur. Ook is het seminar zeer geschikt voor infrastructuurontwerpers en lead engineers die infrastructuur-architectuurproducten afnemen van de (OIAm) infrastructuurarchitect. Daarnaast is het seminar zeer verhelderend voor domeinarchitecten die nauw dienen samen te werken met infrastructuurarchitecten.

Let wel: als voorkennis wordt enig begrip van de architectuurtaal ArchiMate verondersteld. Daarnaast zijn de schriftelijke materialen (whitepapers, slidedeck) Engelstalig, ondanks dat de presentatie in het Nederlands wordt gegeven, dus enige beheersing van schriftelijk technisch Engels is noodzakelijk.

 Volledig Programma

9.30u - 10.00u
Registratie, koffie/thee en croissants

Vanwege de omvang van de over te dragen stof is het programma tot in de avonduren opgerekt. Het programma valt daarmee in drie delen.

10.00u
Ochtendprogramma: Infrastructuur en Architectuur
13.15u
Lunch & Discussie
14.00u
Namiddagprogramma: De kern van de OIAm theorie en de toepassing ervan
17.30u
Broodjes, Refreshments & Discussie
18.15u
Avondprogramma: Toelichting en (schetsmatig) gevorderde theorie
Er zijn natuurlijk koffie/thee breaks voorzien, alsook een lunch break rond 13u15 en een licht avondmaal rond 17u30
19.30u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Jan Schoonderbeek (BiZZdesign )
BiZZdesign

Jan Schoonderbeek is Senior Consultant Business Infrastructure bij BiZZdesign. Jan is een infrastructuurarchitect met een sterke interesse in modelleren en kennismanagement. Jan combineert graag zijn brede ervaring als architect bij grote en middelgrote bedrijven met nieuwe en innovatieve manieren om kennis over architectuur vast te leggen en toe te passen. Sinds 2007 is Jan betrokken bij het ontwikkelen van OIAm. Jan werkt aan de ontwikkeling en vastlegging van de OIAm modelleermethode, ontwikkelt en beheert de semantische kennisbibliotheek, en helpt bestaande modelleertools uit te breiden met OIAm functionaliteit. Daarnaast ontwikkelt en geeft Jan trainingen en workshops over infrastructuurarchitectuur.

Jan is gepassioneerd over zijn werk, heeft sterke analytische vaardigheden en een levendige en open presentatiestijl.

Daniël Jumelet (BiZZdesign)
BiZZdesign

Daniël Jumelet is Managing Consultant Business Infrastructure bij BiZZdesign. Daniël is een architectuurconsultant met een lange en veelzijdige loopbaan in de infrastructuur. Zijn zeer ruime praktijkervaring, variërend van detailontwerpen voor complexe netwerken tot architecturen voor datacenterconsolidaties en werkplekuitbestedingen, geven hem een zelden geëvenaard inzicht in de essentie van de moderne ICT infrastructuur. Daniël is de grondlegger van OIAm (voorheen DYA|Infrastructuur), een methodische aanpak voor het bedrijven en toepassen van infrastructuurarchitectuur, en doet sinds 2005 onderzoek naar de praktische toepassing van infrastructuurarchitectuur. Als trainer brengt hij architecten naar een hoger niveau van vakmanschap, en als architectuurcoach begeleidt hij architecten in de weerbarstige praktijk.

Daniël is een bevlogen vakman, een gezaghebbend en ervaren spreker, en heeft een prettige persoonlijkheid die goed past bij de mentaliteit van de gemiddelde infrastructuurspecialist.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->