Van Procesmodel tot Dynamische Applicatie

Van Procesmodel tot Dynamische Applicatie


Hoe verzoent u BPM en SOA in een flexibele, dynamisch aanpasbare applicatie-omgeving ? (=> Maximaliseer uw BPM en SOA investeringen)

14 October 2008 (14-21)
Locatie: Crowne Plaza Antwerpen (Antwerp, Belgium)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

De ICT markt wordt overspoeld met buzzwords en technologieën uit het BPM domein: BPO (business process oriëntatie of zelfs business process outsourcing), BPMS (systemen om aan business process management (BPM) te doen), BPMN (een standaardnotatie voor business processen), BPEL (een taal om de interactie tussen bedrijfsprocessen te beschrijven), SOA (service-georiënteerde architecturen), orchestratie (de samenhang tussen business processen), enz.

Dit uniek seminar biedt een antwoord op de vraag hoe u een concrete oplossing bouwt met behulp van deze nieuwe technologie, en het gaat daarbij in op een aantal hot topics en misverstanden:

Waarom mag u dit seminar niet missen ?

Tijdens dit seminar wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende aspecten die de basis vormen van een effectief bedrijfsproces-georiënteerde oplossing.

Kortom, dit seminar biedt u de juiste mindset naar service orchestration, verbanden en links tussen BPM en SOA en dit vanuit een praktische en pragmatische invalshoek.

Focus gebieden van dit seminar:

De rode draad in het verhaal van dit praktijkgericht seminar wordt geïllustreerd door end-to-end een case te doorlopen.

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is bestemd voor iedereen die begaan is met de realisatie van proces- en SOA-georiënteerde oplossingen. Het geeft een overzicht van de beschikbare en toekomstige technologieën, tools en standaarden, maar de nadruk ligt vooral op de richtlijnen voor het ontwerpen van deze nieuwe architecturen.

In het bijzonder is dit seminar interessant voor: ICT managers, architecten, analisten, designers, developers, technology planners, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers, databaseontwerpers en -beheerders.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en croissants
14.00u - 14.45u
Welke "wegwijzers" staan er op het kruispunt van Process Management en Service-Orchestratie ?
14.45u-15.45u
Business architectuur

15.45u-16.15u
Koffie/Thee en versnaperingen

16.15u-17.00u
Business Services Modelleren

17.00u-18.00u
Technische Architectuur

18.00u-19.15u
Diner
19.15u-19.45u
"De Rol van SOA"

19.45u-20.45u
Praktische Realisatie
20.45u-21.00u
Samenvatting en Besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Joachim Vanden Brande (LoQutus NV)

Joachim Vanden BrandeJoachim Vanden Brande is als Senior Enterprise Architect en Managing Director van LoQutus al meer dan 15 jaar aktief in het uittekenen en aanleveren van Enterprise Architectuur oplossingen. Hij heeft de voorbije jaren deze kennis toegepast op verschillende implementatietrajecten waarbij de nadruk ligt op portaaltechnologie, business process management en integratie.

Recentelijk was Joachim aktief als Enterprise Architect en Project Manager voor verschillende trajecten, zowel in de privť sector als bij de overheid. Zo droeg hij onder meer de eindverantwoordelijkheid bij OVAM (realisatie van portaalsite en e-loket), FOD Justitie (werklastmeting applicatie : J2EE en .NET integratie), VLM (ICT AUDIT, Proces Architectuur), De Lijn (Enterprise Architectuur), Tibotec-Virco (Enterprise Architectuur), Fluxys (Enterprise Architectuur) en Certia (ICT Audit - Kwaliteitsverbetering m.b.t. performantieoptimalisatie).

Daarnaast wordt Joachim regelmatig als gastspreker gevraagd voor seminaries rond Business Process Management, Process-Driven Development en Enterprise Architecture ťn publiceert hij artikels over deze onderwerpen.

Pascal Dussart (LoQutus NV)
LoQutus NV

Pascal Dussart is een ervaren Enterprise Architect bij LoQutus NV, gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van organisaties uit verschillende sectoren zoals Colruyt, LNE, LCM, M-Team, Eandis, Agiv, De Lijn, Acerta, Arcelor-Mittal, Fedict, ... Als adviseur Enterprise Architectuur ondersteunt Pascal organisaties die architectuur willen inzetten als een krachtig instrument ter ondersteuning van een efficiŽnte en effectieve realisatie van de strategische en operationele objectieven. Hij is eveneens actief in grote enterprise architectuur initiatieven met program- en project roadmapping en to-be enterprise architecture landscaping.

Pascal participeert al meer dan 18 jaar in IT projecten en heeft een ruime ervaring in procesautomatisering, decision management, service-oriŽntatie en cloud computing. Bij LoQutus is hij serviceteam-leader architectuur, verantwoordelijk voor de uitbouw van de dienstverlening rond enterprise architectuur, solution architectuur, application lifecycle management en information management.

Pascal is TOGAF Certified (The Open Group), Certified Enterprise Architect (Carnegie Mellon University/ISRI) en tevens Certified SOA Solution Designer (IBM) en PRINCE2 Certified (foundation).

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->