Aan de Slag met Kanban

Aan de Slag met Kanban


Leer Kanban, begrijp wat het is, hoe het werkt, en waarom het werkt

7 February 2019 (14-18u30)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Peter Maeseele
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom mag u dit seminar niet missen ?

Na dit seminar:

Waarom dit seminar over Kanban ?

Kanban is een Agile product en project management methodiek die de laatste jaren steeds populairder wordt. Kanban technieken zijn zeer breed toepasbaar en zijn complementair aan andere populaire praktijken zoals Lean en DevOps.

Kanban is zowel een goeie optie voor teams die weg willen van waterfall, als een logische evolutie voor teams die in Scrum werken. En misschien nog belangrijker: de Kanban methode stelt een organisatie in staat om te evolueren vanuit de eigen realiteit, en biedt zo een alternatief aan dure en vaak tot falen gedoemde digitale transformaties.

Het success van Kanban komt niet uit het niets. De methode is sterk empirisch gedreven en gebaseerd op de principes van het Toyota Production System (TPS) en Elyahu Goldratts's Theory of Constraints. Kanban zet in op maximale efficiëntie, meetbaarheid, en kwaliteit.

Dit seminar biedt een overzicht van wat Kanban is, waarom het werkt, en vooral hoe het werkt.

Voor wie is dit seminar bedoeld?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die wegwijs wil geraken in de Kanban methode, en we mikken zowel op beginnende gebruikers als op iets meer ervaren gebruikers die willen weten hoe dit werkt, waarop dit gebaseerd is, en dus ook waarom dit werkt.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants
14.00u
Wat is Kanban?
De Principes van Kanban
Aan de Slag met Kanban
Adoptie & Omgevingsfactoren
18.00u - 16.00u
Aanpak, Vragen & Antwoorden, Discussie
18.30u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Peter Maeseele (Usersense)
Usersense

Peter Maeseele is consultant op vlak van procesbegeleiding en veranderingsmanagement van teams en organisaties. Als veelzijdig business analist en ontwerper combineert hij het vermogen om uiteenlopende onderwerpen te synthetiseren met een grondige technische kennis.

De rode draad doorheen zijn loopbaan is productiviteit. Gedreven om uit te zoeken wat "werkt", hoe, en vooral waarom. Vaak obsessief, tot in de details. Levenslang leren. En daarna die kennis toepasselijk maken, en delen met anderen, als trainer, als verteller.

Na zijn studies productontwikkeling komt hij louter toevallig in de internet-boom terecht, en vindt er een invalshoek: organisaties effectiever maken, maar werken vanuit de "eindgebruiker", de klant. Doorheen zijn curriculum bouwt hij diepe kennis op als webdesigner, front-end developer, usability engineer, informatiearchitect, business analist, UX, en service designer binnen verschillende sectoren. En stilaan combineert hij de ideeën steeds vaker vanuit een systeemdenken: wat doet organisaties werken? Sinds vijf jaar is Peter voornamelijk actief als trainer, mentor, en coach. En als methodoloog, maar steeds met het oog op praktische toepassing, want "There is nothing more practical than a good theory"

Peter is gecertificeerd Kanban Management Professional via Lean Kanban Inc.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->