Generatieve Business Analyse (4de sessie)

Generatieve Business Analyse (4de sessie)


Hoe gebruik je AI bij Business Architectuur, Business Analyse en Functionele Analyse, dus van Capability tot User Story?

28 May 2024 (9.30-17.30u)
Locatie: Foodconcept42 (Aartselaar)
Gepresenteerd in het Nederlands door Christian Gijsels
Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)

 Leerdoelen

Waarom deze workshop ?

Ontdek hoe artificiële intelligentie (AI) je bedrijfs- en functionele analyses versnelt en verbetert, waardoor je effectievere en efficiëntere analyses kan maken door jouw eigen praktische ervaring te combineren met de veelzijdigheid en welbespraaktheid van ChatGPT.

Ontdek hoe je specifieke analysemethoden zoals ArchiMate, BPMN, DMN, UML, ... gebruikt in samenwerking met een generatieve business analist.

Leer het stapsgewijze proces van het bouwen van een business case, van capabilities en strategie tot gebruiksgerichte user stories, en het stroomlijnen van uw architectuur en analyse journey.

Generatieve AI (GenAI) technologie zal hierbij een steeds grotere rol spelen, en het is belangrijk om deze kennis te verwerven, je rol aan te passen, en je voor te bereiden op de generatieve AI toekomst.

In deze workshop gebruiken we de gratis versie van ChatGPT en natuurlijk breng je je eigen laptop mee. Na de workshop krijg je een verzameling goede prompts toegestuurd waarmee je direct aan de slag kan.

Gepresenteerd en gefaciliteerd door business analyse expert Christian Gijsels

Christian Gijsels is een gepassioneerde en visionaire business analist met ruime ervaring in enterprise architectuur, business en functionele analyse en modellering. Hij heeft twintig jaar ervaring in consulting, mentoring en training via cursussen, workshops en postdoctorale programma's.

Zijn ruime ervaring en innovatieve aanpak, gecombineerd met een diepgaand begrip van AI en ChatGPT, zorgde voor deze innovatieve cursus. Hij levert die expertise aan zowel bedrijven in de particuliere sector als overheidsinstanties om de efficiëntie en output van analytisch werk te verbeteren en versnellen. Deze ervaringen deelt hij graag tijdens deze workshop.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Ontdek de transformerende kracht van generatieve AI in de wereld van bedrijfsarchitectuur, business en functionele analyse. Stap in de toekomst met deze exclusieve workshop.

Deze workshop wordt geleid door expert Christian Gijsels en geeft een diepgaand inzicht in hoe ChatGPT en soortgelijke technologieën (Microsoft Copilot, Claude, Bard) kunnen worden geïntegreerd in je business strategie en analysepraktijk. Verwacht praktische toepassingen, interactieve sessies en case studies die de effectiviteit en veelzijdigheid van generatieve AI zullen benadrukken, ook in jouw bedrijf.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf nu in, want dit wordt een verrijkende ervaring die je visie op bedrijfsanalyse permanent zal veranderen.

Jouw rol als Professioneel Analist ondergaat een structurele transformatie

Generatieve AI kan bij heel wat werkzaamheden van bedrijfsanalisten en -architecten gebruikt worden:

Deze punten benadrukken hoe generatieve AI kan leiden tot efficiëntere processen, betere analyses, en een verschuiving in de vaardigheden die nodig zijn voor bedrijfsanalisten en -architecten. Het is duidelijk dat deze technologieën hen in staat zullen stellen om meer tijd te besteden aan strategische taken en innovatie.

ChatGPT is een gamechanger in het verhogen van de productiviteit van deze analyses.

Hou als analist de touwtjes in handen en bied essentiële begeleiding en context. Hoewel AI en ChatGPT niet onfeilbaar zijn, versnellen ze de fundamentele verwerking en uitvoering van Business en Functioneel aanzienlijk. Leer hiervan de essentie tijdens deze workshop!

Wat leer je in deze workshop?

In deze boeiende sessie ontdek je (steeds staat de business case centraal):

 Volledig Programma

Gepresenteerd door Christian Gijsels

Zodra je inschrijft voor deze workshop ontvang je een vragenlijst om de workshop af te stemmen op jouw specifieke behoefte en voorkennis.

9.00u - 9.30u
Verwelkoming van de deelnemers met koffie/thee en versnaperingen
9.30u
Inleiding tot het (Generatieve) AI Jargon
Optimaal werken met ChatGPT
Optimaal Prompten met ChatGPT
Definitie BUSINESS CASE met context retention
12.30u
Lunch
AI Ondersteuning van je Business Analyse Stappen
17.00u - 17.30u
Vragen & Antwoorden, Discussie
17.30h
Einde van deze workshop

 Sprekers


Christian Gijsels (GIJSELSDOTCOM NV)
GIJSELSDOTCOM NV

Christian Gijsels is zelfstandig consultant bij GIJSELSDOTCOM NV, gespecialiseerd in modelleertalen en modelleertools voor architectuur (ArchiMate), business analyse (BPMN voor processen, CMMN voor cases, en DMN voor beslissingen en decision rules) en functionele analyse (UML). Tegenwoordig gaat hij ook zowat dagelijks aan de slag met generatieve AI om architectuur en analysewerk te versnellen en verbeteren.

Christian was mede-oprichter/verantwoordelijk voor de consulting groep The Business Analysts, een groep van een 55-tal business analysten, functioneel analysten en project managers binnen de Cronos Holding.

Christian was ook Director bij KPMG Technology Advisory België en verantwoordelijk voor de Belgium Enterprise Architecture Practice.

U kan Christian natuurlijk ook vinden op LinkedIn en op Twitter.

Check out our related in-house workshops:

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->