BizAgi Modeler in Theorie en Praktijk

BizAgi Modeler in Theorie en Praktijk


Leer BPMN en werken met BizAgi Modeler met deze praktische, ééndaagse workshop

ON REQUEST
Locatie: In-company (YOUR COMPANY)
Gepresenteerd in het Nederlands door Christian Gijsels
Prijs: ASK FOR PRICE QUOTE (excl. 21% BTW)

 Leerdoelen

WAAROM deze workshop ?

BizAgi Process Modeler is één van de meest gebruikte BPMN tools in de BeNeLux. Door zijn éévoudige set-up, duidelijke user-interface en dus éénvoudig gebruiksgemak is deze tool éénvoudig aan te leren binnen de organisatie en is de adoptietijd minimaal.

BizAgi Modeler is een zeer gebruiksvriendelijke tool voor het modeleren in BPMN, wat staat voor "Business Process Model and Notation".

De BPMN notatie is uitgegroeid tot dé standaard voor het modelleren van bedrijfsprocessen. Het biedt ondernemingen het vermogen hun interne bedrijfsprocedures beter te begrijpen door middel van grafische voorstellingen.

Organisaties verwerven hierdoor de kracht om procedures op een begrijpbare en standaard manier mee te delen. Dat deze tool goed op weg is, bewijst het rapport van The Forrester Wave™: BPM Suites, dewelke BizAgi Process Modeler positioneert als een sterke performer.

Deze grafische voorstellingen vergemakkelijken het communiceren en samenwerkingsverbanden en de bedrijfstransacties tussen de verschillende organisaties.

Hierdoor verwerven ondernemingen en hun medewerkers een beter inzicht in hun kernactiviteiten en biedt het een mogelijkheid om zich snel aan te passen aan nieuwe interne en B2B omstandigheden.

Wat leert U in deze cursus ?

In deze cursus leert U hoe U BizAgi Process Modeler optimaal moet bedienen, we onderscheiden hier drie grote domeinen:

1. Het optimaal modeleren met BizAgi Modeler:

2. Het importeren en exporteren van modellen naar diverse formaten.

3. Het genereren / publiceren van BPMN documentatie naar HTML, Word, ... vertrekkende vanuit het BPMN model.

Deze workshop wordt gepresenteerd en gefaciliteerd door Christian Gijsels. Christian heeft heel veel praktische ervaring in business analyse, requirements management, het opstellen van business cases, en het modelleren van informatiestromen en bedrijfsprocessen. Via groepsoefeningen worden de besproken business analyse technieken ingeoefend en vertaald naar de eigen praktijk.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze cursus richt zich op iedereen die een beter begrip wil van procesmodellering met BPMN in BizAgi Modeler, of dit wil gaan gebruiken. In het bijzonder kunnen we hierin 3 grote doelgroepen onderscheiden:

In deze doelgroepen mikken we met deze cursus vooral op deze funkties, maar dit is zeker geen beperkende opsomming:

 Volledig Programma

WELCOME
Introductie van de spreker, deelnemers en de workshop
BIZAGI MODELER
De mogelijkheden en het gebruik van BizAgi Modeler: (2 uur theorie, 2 uur praktijk)
BPMN
Dit kan gecombineerd worden met een basiscursus BPMN (4u)

Idealiter wordt deze cursus gecombineerd met een basiscursus BPMN, zodat de aangeleerde notatie onmiddellijk wordt ingeoefend in deze tool.

Deze gemixte versie van een theorie en praktijk cursus duurt ongeveer 8 uur. De deelnemers zullen theorie krijgen van BizAgi Modeler en van het notatieformaat BPMN, zodat ze deze direct daarna kunnen proberen. Zo gaat men steeds verder tot dat BizAgi Modeler volledig onder de knie is en men van BPMN de basis kent.

EINDE
Einde van deze Workshop

 Sprekers


Christian Gijsels (GIJSELSDOTCOM NV)
GIJSELSDOTCOM NV

Christian Gijsels is zelfstandig consultant bij GIJSELSDOTCOM NV, gespecialiseerd in modelleertalen en -tools voor architectuur (ArchiMate), business analyse (BPMN voor processen, CMMN voor cases, en DMN voor beslissingen en decision rules) en functionele analyse (UML).

Voorheen was hij Director bij KPMG Technology Advisory België en verantwoordelijk voor de Belgium Enterprise Architecture Practice.

Daarvoor was Christian lange tijd werkzaam binnen de Cronos Holding, waar hij mede-oprichter/verantwoordelijk was voor de consulting groep The Business Analysts, een groep van een 55-tal business analysten, functioneel analysten en project managers.

Christian Gijsels is lid van BPM Institute en is in actief contact met Bruce Silver, de grondlegger van BPMN.

Christian behaalde zijn Master in Computer Technology aan het LUC, en is tevens Certified Advanced Consulting Skills (KPMG Verona), Certified PDN (Consulting Problem Solving), Certified Teacher bij IBM Belgium, en Internal Auditor Quality System ISO 9001:2000 (SGS Belgium), Certified Scrum Master/CSM at Scrum Alliance, Certified BPMN at BPMInstitute.org New York (Bruce Silver), KMO Challenge, at Vlerick Leuven Gent - Management School, en is ook Certified in ArchiMate, Scrum PO en Six Sigma.

U kan Christian natuurlijk ook vinden op LinkedIn en op Twitter.

Check out our related in-house workshops:

dit is een inhouse