Big Data Oplossingen voor BI

Big Data Oplossingen voor BI


Een overzicht van Hadoop, NoSQL, graph databases, streaming en NewSQL voor BI

ON REQUEST
Locatie: In-company (YOUR COMPANY)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: ASK FOR PRICE QUOTE (excl. 21% BTW)

 Leerdoelen

WAT zal u leren op dit seminar over Big Data, Hadoop en NoSQL voor Business Intelligence-systemen en Datawarehouses ?

Wat heeft Big Data en Hadoop te bieden aan bedrijven in retail, utilities, banking, insurance, ..., en de overheid ?

Dit intensief ééndaags seminar beantwoordt deze en vele andere vragen:

WAAROM organizeren wij deze Powersessie over Big Data Technologie voor Business Intelligence ?

Hadoop, NoSQL, Spark, Kafka, Storm, NewSQL, Streams ...

De wereld van business intelligence en data warehousing wordt de laatste jaren geconfronteerd met een niet aflatende stroom technologieën en daarbij moet een steeds bredere groep gebruikers ondersteund worden. Big Data is de grote aanjager van de meeste van deze veranderingen. Big Data heeft geleid tot de introductie van nieuwe gegevensopslag-technologieën, zoals Hadoop, NoSQL en NewSQL, en tot nieuwe platformen voor gegevensverwerking, zoals Spark en Storm. En voor streaming analytics zijn onder andere Kafka en Streams geïntroduceerd. Maar ook de gegevensconsumptie is niet ongewijzigd gebleven. Naast klassieke en interactieve rapporten moeten BI-omgevingen ook ondersteuning bieden voor self-service BI, investigative analytics en data science. De lat voor BI lijkt elk jaar weer hoger gelegd te worden.

Maar de grote vraag is: hoe moeten deze nieuwe gebruikerswensen ondersteund worden en wat is de beste manier om al deze nieuwe technologieën te integreren met traditionele datawarehouse systemen? Wanneer dienen Hadoop en NoSQL ingezet te worden? Kan Spark gebruikt worden als datamart? Welke modules van Hadoop dienen voor welke toepassing ingezet te worden? Wat is de relatie tussen een datawarehouse en een op Hadoop-gebaseerd data lake? Wat kan wel en niet met de nieuwe technologieën?

Tijdens dit seminar worden al deze nieuwe Big Data technologieën kritisch besproken. Wat is hun geheim? Hoe kunnen zij opvallend meer verwerken dan de traditionele databaseservers? Voor- en nadelen worden toegelicht en mogelijkheden en technische eigenschappen worden besproken. Na het seminar heeft u een gedegen en compleet overzicht van deze snel veranderende wereld van Big Data technologie en hoe deze in te zetten bij BI-systemen.

Dit seminar biedt een unieke kans om alles over de nieuwe BI-ontwikkelingen te zien en te horen. Het biedt een perfecte update voor diegenen die meer willen weten over hoe zij BI-systemen klaar kunnen maken voor de komende tien jaar.

WIE mag dit seminar niet missen ?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die alles wil leren over de nieuwste ontwikkelingen in de databasewereld, o.a.:

 Volledig Programma

WELKOM
Introductie van de spreker, de deelnemers en het seminar
STANDAARD PROGRAMMA (maar maak het interactief):
Begin van dit Seminar

1.De Komst van Big Data en Fast Data

Wat heeft Big Data en Hadoop te bieden aan bedrijven in retail, utilities, banking, insurance, ..., en de overheid ?

2. De Wereld van Hadoop, NoSQL en Spark Toegelicht

Big SQL oplossingen: SQL-on-Hadoop, NewSQL en analytical SQL databaseservers

Technologieën voor Fast Data en Streaming Analytics

Integreren van Big Data Technologie in Datawarehouse Systemen

Ontwikkelen van data lakes met Big Data technologie

Data Science, Big Data Technologie en het Datawarehouse

Samenvatting en afsluiting

EINDE
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is een gerespecteerd en onafhankelijk analist, adviseur, auteur en internationaal bekende spreker. Hij is gespecialiseerd in datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie.

Hij heeft vele seminars en webinars gepresenteerd en keynotes bij industry-leading conferenties. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken. Al meer dan tien jaar is hij de voorzitter van de jaarlijkse European Enterprise Data and Business Intelligence Conference in London en de jaarlijkse Data Warehousing en Business Intelligence Summit in Nederland.

Rick helpt cliënten wereldwijd met het ontwerpen van hun data warehouse, big data en business intelligence architecturen en begeleid hen bij het selecteren van de geschikte producten. Hij is invloedrijk geweest bij het wereldwijd introduceren van de nieuwe logische datawarehouse architectuur waarmee organisaties meer flexibele business intelligence systemen kunnen ontwikkelen.

Rick heeft honderden artikelen en blogs geschreven voor toonaangevende vakbladen en websites en van zijn hand zijn vele educatieve en populaire whitepapers verschenen voor een groot aantal leveranciers. Hij was de auteur van het eerste beschikbare boek over SQL, getiteld Introduction to SQL, dat in vele talen gepubliceerd is en waarvan meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Recentelijk publiceerde hij het boek Data Virtualization for Business Intelligence Systems.

Check out our related in-house workshops:

dit is een inhouse