BPEL in Praktijk

BPEL in Praktijk


Real-life ervaringen met BPEL en proces-orchestratie

19 November 2008 (14-21)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

BPEL of Business Process Execution Language is de de-facto standaard voor het implementeren van processen en workflows onder de vorm van (web-) service orchestraties. Een service orchestratie beschrijft de verschillende stappen van een proces als een logische opeenvolging van service invocaties.

Met BPEL koppelt u de proces-logica los van de applicatie-code (.NET, Java, ...). Zelfs na een fundamentele wijziging in het proces dient men op BPEL-gebaseerde "dynamische applicaties" louter te herconfigureren ipv dure ingrepen op de bestaande broncode uit te voeren.

BPEL (momenteel in versie 2.0) is een open standaard van het OASIS consortium. Het biedt u een framework dat u toelaat om processen en workflows te implementeren en technisch te verrijken met geavanceerde features als:

BPEL bouwt verder op open en beproefde technologieën zoals WSDL, SOAP en XSD en staat daarom garant voor interoperabiliteit en porteerbaarheid.

Waarom mag u dit seminar niet missen ?

In dit vendor-onafhankelijk seminar leert u o.a.:

Dit seminar "BPEL in praktijk" wordt gepresenteerd door ervaren gebruikers van de technologie. De theorie wordt op een pragmatische manier toegelicht, en met voorbeelden uit de praktijk wordt u gewezen op best practices en pitfalls. U doet aldus praktijkgerichte kennis op van BPEL, gebaseerd op real-life ervaringen van de sprekers.

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is zowel bestemd voor:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en Versnaperingen
14.00u - 14.45u
Introductie tot BPEL
14.45u-15.40u
BPEL - Deel 1

15.40u-16.00u
Koffie/Thee en versnaperingen

16.00u-18.00u
BPEL - Deel 2

18.00u-19.15u
Diner
19.15u-20.00u
Uitgewerkte Business Case

20.00u-20.45u
Tool Support
20.45u-21.00u
Q & A, Samenvatting en Besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Joachim Vanden Brande (LoQutus NV)

Joachim Vanden BrandeJoachim Vanden Brande is als Senior Enterprise Architect en Managing Director van LoQutus al meer dan 15 jaar aktief in het uittekenen en aanleveren van Enterprise Architectuur oplossingen. Hij heeft de voorbije jaren deze kennis toegepast op verschillende implementatietrajecten waarbij de nadruk ligt op portaaltechnologie, business process management en integratie.

Recentelijk was Joachim aktief als Enterprise Architect en Project Manager voor verschillende trajecten, zowel in de privť sector als bij de overheid. Zo droeg hij onder meer de eindverantwoordelijkheid bij OVAM (realisatie van portaalsite en e-loket), FOD Justitie (werklastmeting applicatie : J2EE en .NET integratie), VLM (ICT AUDIT, Proces Architectuur), De Lijn (Enterprise Architectuur), Tibotec-Virco (Enterprise Architectuur), Fluxys (Enterprise Architectuur) en Certia (ICT Audit - Kwaliteitsverbetering m.b.t. performantieoptimalisatie).

Daarnaast wordt Joachim regelmatig als gastspreker gevraagd voor seminaries rond Business Process Management, Process-Driven Development en Enterprise Architecture ťn publiceert hij artikels over deze onderwerpen.

Pascal Dussart (LoQutus NV)
LoQutus NV

Pascal Dussart is een ervaren Enterprise Architect bij LoQutus NV, gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van organisaties uit verschillende sectoren zoals Colruyt, LNE, LCM, M-Team, Eandis, Agiv, De Lijn, Acerta, Arcelor-Mittal, Fedict, ... Als adviseur Enterprise Architectuur ondersteunt Pascal organisaties die architectuur willen inzetten als een krachtig instrument ter ondersteuning van een efficiŽnte en effectieve realisatie van de strategische en operationele objectieven. Hij is eveneens actief in grote enterprise architectuur initiatieven met program- en project roadmapping en to-be enterprise architecture landscaping.

Pascal participeert al meer dan 18 jaar in IT projecten en heeft een ruime ervaring in procesautomatisering, decision management, service-oriŽntatie en cloud computing. Bij LoQutus is hij serviceteam-leader architectuur, verantwoordelijk voor de uitbouw van de dienstverlening rond enterprise architectuur, solution architectuur, application lifecycle management en information management.

Pascal is TOGAF Certified (The Open Group), Certified Enterprise Architect (Carnegie Mellon University/ISRI) en tevens Certified SOA Solution Designer (IBM) en PRINCE2 Certified (foundation).

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->