Business Process Management

Business Process Management


Modelleer, Simuleer, Meet en Verbeter uw Business en IT Processen met BPM

8 March 2006 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Vandaag hebben veel organisaties de focus om de efficiëntie, de effectiviteit en de kwaliteit van de processen permanent te verhogen. Maar bestaat er een methodologie om dit te realiseren ?

Business Process Management (BPM) geeft duidelijk een antwoord op deze vraag. Business process management kijkt op een geïntegreerde manier naar de organisatie, het proces, de ICT-support en de mens. Vandaar dat vandaag heel wat tools en IT-leveranciers zich positioneren als een BPM - oplossing. Dit seminarie heeft als doelstelling om u een inzicht te geven in wat BPM is, waar het voor staat, welke technologische componenten er in een BPM framework aanwezig zijn en wat er noodzakelijk is om succesvol BPM te introduceren in uw organisatie.

BPM is eveneens de methode en techniek om de toegevoegde waarde van een IT-investering, zowel uitgedrukt in Return on Investment (Euro's) als de Return on Relationship (service level) te bepalen en te bewaken in de toekomst.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Dit seminar geeft een antwoord op deze en andere vragen:

(Vanzelfsprekend mag u uw eigen vragen sturen naar seminars@itworks.be !)

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is bijzonder nuttig voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor process management in uw organisatie, en die wil weten wat BPM is en wat men er kan mee doen:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee
14.00u - 14.45u
Inleiding tot Business Process Management
14.45u-15.30u
Technologische componenten in een BPM framework

15.30u-16.00u
Koffie/Thee en versnaperingen

16.00u-17.00u
Proces Performantie Meting

17.00u-17.30u
Proof of Concept van een procesmodelleringsomgeving

Proof of concept demo van een geïntegreerde procesmodellering en simulatieomgeving met als doel de return on investment (ROI) en return on relationship (ROR) van een BPM project te kwantificeren.

17.30u-18.00u
Case study: BPM ten dienste van het dagdagelijkse management van een bankfiliaal

RaboSimulator is een op maat ontwikkelde module die filiaalhouders van Rabobank toelaat hun processen te optimaliseren en via simulatie te valideren en dit op een repetitieve manier.

18.00u-19.15u
Diner
19.15u-19.45u
Case Study: BPM bij Hansen Transmissions

In deze industriele case study wordt value stream mapping als referentiemodel gebruikt voor de redesign van alle processen ter voorbereiding van een gecombineerde capaciteitsuitbreiding, organisatorische redesign en implementatie van nieuwe ERP.

19.45u-20.45u
Hoe Implementeert u Succesvol een Business Process Management Framework ?
20.45u-21.00u
Samenvatting en Besluit
21u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Hendrik Vanmaele (MÖBIUS)

Hendrik Vanmaele (Mobius)Prof. Hendrik Vanmaele is gedelegeerd bestuurder van MÖBIUS, een consulting-organisatie met een negentigtal consultants gespecialiseerd in Business Process Management en Supply Chain Management. Hendrik is tevens docent aan de Universiteit Gent en de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur en behaalde een bijkomende Master of Science Degree in Industrial Management. Hij studeerde eveneens aan de Cornell University (USA) en behaalde vervolgens een doctoraat in Industrial Management.

Prof. Vanmaele begeleidt bedrijven en overheidsorganisaties bij de analyse, in kaart brengen en redesign van complexe bedrijfsprocessen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het gebruik van simulatie- en optimalisatie-technieken ter ondersteuning van de redesign van bedrijfsprocessen. Hij is tevens auteur van talrijke artikels over Supply Chain Management en Business Process Management.

Peter Willen (MÖBIUS)

Ir. Peter Willen is partner van MÖBIUS waar hij deel uit maakt van het Business Process Management team Hij is programmamanager en projectleider voor diverse grote Business Process Reengineering projecten en dit zowel in de privé als overheidssector.

Peter behaalde een diploma als burgerlijk ingenieur en een Master of Science Degree in Industrial Management. Hij begon zijn carrière bij de Universiteit van Gent waar hij nog steeds actief medewerker is op diverse projecten en publicaties.

Peter is gastspreker bij Vlerick Gent Leuven Management School en is auteur van verscheidene publicaties in het domein van Business Process Management en Business Process Re-engineering.

Jan Bellaert (MÖBIUS)

Jan Bellaert heeft een MBA behaald aan de Vlerick School Leuven. Hij is na zijn opleiding gestart bij Arthur Andersen. Na 4 jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het Belgische IT-bedrijf Soft Cell. Hij heeft daar de consulting divisie opgestart en uitgebouwd tot een groep van 70 tal personen. Bij Soft Cell heeft hij grote projecten geleid zoals het implementeren van een ERP systeem in 22 Interbrew brouwerijen in Centraal en Oost-Europa.

Met de start van het Internet is Jan overgegaan naar The Reference. Hij was daar als partner verantwoordelijk voor de sectoren Trade & Industry en Government. Hij heeft ondermeer de inter- of intranetsites gerealiseerd voor Alcatel Microelectronics, Kinepolis, de Christelijke Mutualiteit en het Belgisch voorzitterschap van de EU.

Vandaag is Jan Partner bij MÖBIUS en actief in het Business Proces Management team. Hij is programmadirecteur voor de grote Business Proces Re-engineering projecten zoals de Copernicushervorming van de FOD Volksgezondheid en de FOD Justitie maar eveneens bij belangrijke dienstverlenende organisaties. Jan is eveneens gastdocent aan de Vlerick School en spreker op diverse seminaries.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->