Data lake, data hub, data fabric en data mesh: Applicatie- en data-integratie anno 2021

Data lake, data hub, data fabric en data mesh: Applicatie- en data-integratie anno 2021


Intensief en interactief namiddagseminar over datalakes en datahubs, en hoe je deze inzet

4 March 2021 (14-18u CET)
Locatie: Live Online Event (@YOUR DIGITAL WORKPLACE)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: 450 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Inleiding tot dit seminar

Vanwege programma’s als digitale transformatie en de data-gedreven organisatie neemt het belang van data toe. Organisaties willen meer doen met data. Hun bestaande IT-landschap is vaak niet toereikend, dus er moet iets veranderen. Datalakes, datahub, data fabric, data mesh zijn oplossingen. Allemaal, en elk op hun eigen manier, maken het organisaties mogelijk om data breder, effectiever en efficiënter in te zetten door data vanuit allerlei IT-systemen bij elkaar te brengen en snel en eenvoudig beschikbaar te stellen voor een breed scala aan applicaties en gebruikers.

Waarom je dit seminar niet mag missen

Datalakes, datahubs, data fabrics en data meshes hebben ook gemeenschappelijk dat ze niet te koop zijn. Allemaal moeten ze ontworpen worden, gekoppeld worden aan de bestaande IT-systemen, producten moeten er voor aangeschaft worden en bij allemaal hebben we te maken met aspecten als data-integratie, datakwaliteit, metadata en masterdata.

Tijdens dit seminar worden definities van de concepten gegeven, de verschillen worden toegelicht en de toepassingsgebieden worden behandeld. Tevens komt aan bod hoe de concepten binnen data-architecturen opgenomen kunnen worden en met onder andere datawarehouses en streaming data gekoppeld kunnen worden.

LiveOnline seminars

Tijdens dit interactieve evenement krijgen deelnemers ruim de tijd om vragen te stellen via voice en chat aan onze spreker en datavirtualisatie-expert Rick van der Lans. Deelnemers zullen tevens enkele korte opdrachten krijgen. De alom vertrouwde flipchart zal voor improvisaties gebruiken worden. Om aandacht te schenken aan ieders vragen, wordt het aantal deelnemers beperkt.

 Volledig Programma

13.45u - 14.00u
Verwelkoming van de deelnemers in de virtuele lobby (waiting room)
14.00u
Inleiding
 
Wat is een datalake ?
 
Wat is een datahub ?
 
Wat is een data fabric ?
 
Wat is een data mesh ?
 
Integreren van datalake, datahub, data fabric, data mesh
18.00u
Final Q & A, mogelijkheid tot online napraten tot 18.30u

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Leveranciersonafhankelijk, Praktisch en Pragmatisch:

Rick van der Lans is een gerespecteerd en onafhankelijk analist, adviseur, auteur en internationaal bekende spreker. Hij is gespecialiseerd in datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie.

Hij heeft vele seminars en webinars gepresenteerd en keynotes bij industry-leading conferenties. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken. Rick is al vele jaren voorzitter van de jaarlijkse Data Warehousing en Business Intelligence Summit in Nederland.

Rick helpt cliënten wereldwijd met het ontwerpen van hun data warehouse, big data en business intelligence architecturen en begeleid hen bij het selecteren van de geschikte producten. Hij is invloedrijk geweest bij het wereldwijd introduceren van de nieuwe logische datawarehouse architectuur waarmee organisaties meer flexibele business intelligence systemen kunnen ontwikkelen.

Dé Datavirtualisatie-Expert:

Rick van der Lans wordt internationaal beschouwd als de expert op het gebied van datavirtualisatie. Hij is al meer dan 15 jaar met dit onderwerp bezig, geeft organisaties adviezen en heeft goede relaties met alle leveranciers. Naast talloze artikelen, is hij de auteur van twee boeken over datavirtualisatie: Data Virtualization for Business Intelligence Systems en Data Virtualization: Selected Writings.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->