Van Intranet naar Digitale Werkplek (Workshop)

Van Intranet naar Digitale Werkplek (Workshop)


Hoe halen werknemers en organisaties het maximum uit hun digitale werkplek ?

25 May 2016 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Hans Vandenberghe en Samuel Driessen
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Wat leer je tijdens deze workshop ?

Organisaties beginnen fundamenteel te herdenken hoe ze werken invullen. In het nieuwe werken gaat veel aandacht naar nieuwe vormen van werkorganisatie en ook naar innovatieve ontwikkeling van de fysieke werkplek. De digitale werkplek speelt daarbij een sleutelrol in het realiseren van een flexibele organisatie die snel kan inspelen op veranderingen.

Hoe laat je medewerkers communiceren, kennis delen en samenwerken op een manier die waarde toevoegt aan hun dagelijkse taken? Wat is nu eigenlijk de digitale werkplek en welke rol speelt een (sociaal) intranet daar in? Hoe zorg je ervoor dat technologie mensen productiever maakt en rompslomp verdwijnt. Hoe breng je expertise en ideeën bijeen zodat je organisatie innovatief blijft?

Het begint met een heldere strategie voor je digitale werkplek. Welke digitale tools zijn er en hoe kan je een digitaal ontwikkelingstraject opzetten met centraal daarin een intranet? Welke zijn de richtinggevende principes die binnen jouw organisatiedoelstellingen en -cultuur passen? Met voorbeelden van andere organisaties schetsen we de mogelijkheden. Daarnaast presenteren we best practices, usability tips en een concreet stappenplan voor (her)inrichting van je intranet.

Inhoud van deze workshop:

Tijdens de workshop gaan we in op vragen als:

Ook de volgende topics komen aan bod:

Voor wie is deze workshop bestemd ?

De workshop is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de digitale werkplek:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
14.00u - 14.30u
Inloop en kennismakingsronde

Aan de hand van een ijsbreekoefening leren de deelnemers elkaar kennen en worden de verwachtingen van de opleiding geëxpliciteerd.

14.30u - 15.00u
Wat is een digitale werkplek ?

Korte historiek en inzicht in de heersende definities van het begrip 'digitale werkplek'. Hoe kijken de belangrijkste literatuur en thoughtleaders wereldwijd naar het concept?

15.00u - 16.00u
De digitale werkplek roadmap - Deel 1

Opdracht 1: Definieer de digitale werkplek strategie voor uw organisatie (of klant). Werk de basis uit voor uw strategie op basis van het strategiemodel.

16.00u - 16.30u
Korte koffie/thee-break
16.30u - 18.00u
De digitale werkplek roadmap - Deel 2

Opdracht 2A: Bepaal de manier waarop de ontwerpfase of platformselectiefase in uw organisatie aangepakt gaat/kan worden. Of Opdracht 2B: Stel op basis van de kennis en ervaring van uw organisatie (of die van uw klant) wat een goede governance structuur voor de digitale werkplek zou kunnen zijn.

18.00u - 18.45u
Dinerbuffet & gelegenheid tot netwerken
18.45u - 19.30u
Digital workplace trends en ontwikkelingen

Opdracht 3: Bepaal welke trends en ontwikkelingen voor uw organisatie (of die van uw klant) relevant zijn en vertel waarom.

20.00u - 20.45u
Voorbeelden van succesvolle digital workplaces

Toonaangevende digital workplaces worden gedeeld en besproken met de cursisten. De voorbeelden geven veel inspiratie om in de praktijk aan de slag te gaan met een digital workplace in uw organisatie.

In dit onderdeel leert u ook hoe belangrijk het is om een digital workplace af te stemmen op de organisatiestructuur en -cultuur.

20.45u
Afronding en evaluatie van de workshop
21.00u
Einde van deze workshop

 Sprekers


Hans Vandenberghe (Digisuits)
Digisuits

Hans Vandenberghe heeft meer dan 10 jaar ervaring in interne communicatie en legde zich de laatste jaren toe op de digitale kant ervan. Hij werkte onder Peter Hinssen voor Across Technology waar hij de communicatie bij grote IT veranderingstrajecten begeleidde bij internationale klanten.

Bij Barco was hij verantwoordelijk voor het intranet en de user adoption van interne digitale tools. Met Digisuits begeleidt hij er nu de herontwikkeling en rollout van een gebruiksvriendelijk intranet.

Samuel Driessen (Bildung)
Bildung

Na zijn studie Taal- en Spraaktechnologie had Samuel Driessen een lange loopbaan bij Océ (inmiddels Canon). In 2010 maakte hij de overstap naar Entopic, waar hij zich toelegde op intranet en social media. Samuel adviseert middelgrote en grote organisaties bij de ontwikkeling van hun intranet en 'digital workplace'. Samuel is nauw betrokken bij de organisatie van jaarlijkse congressen als het Congres Intranet, Congres SharePoint en het Congres Facebook Marketing. Daarnaast geeft hij gastcolleges aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Samuel is dagvoorzitter van het "Congres Intranet 2016", dat wordt georganiseerd op 22 maart 2016 in Mediaplaza, Utrecht (NL).

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->