Identity en Access Management

Identity en Access Management


Trends, technologieŽn en tools.

18 April 2006 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar?

Dit seminarie behandelt alle fasen van een Identity en Access Management (IAM) project: beargumenteren van de business case, planning en uitrol van een IAM oplossing. Identity en Access Management is een geïntegreerde aanpak van directory services, user management, authenticatie en permissiebeheer. Als u wil bekijken hoe een centrale Identity en Access Management het gebruikers-en permissiebeheer kan vereenvoudigen en transparanter maken doorheen al uw bedrijfsapplicaties heen, dan is dit seminar een aanrader.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit Seminar:

Voor wie is dit seminar?

 

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee
14.00u-14.45u
Inleiding: het belang van Identity Management
(Marc Sel en Peter Versmissen, PricewaterhouseCoopers)
14.45h-15.30h
Wat is Secure Identity Management?
(Jan De Clercq, HP Security Office)

Wat doet het voor u? Wat zijn uw pijnpunten: permissiebeheer, Single Sign On, Security, Helpdesk overbelasting, gebruikerscomfort....?

Wat zijn de bouwstenen?

15.30h-16.00h
Koffie/Thee
16.00h-17.00h
Marktoverzicht en analyse
(Jan De Clercq, HP Security Office)
17.00h-17.45h
Case Study: Ahold
Derk Yntema, project manager IAM

17.45h-19.00h
Dinner

19.00h-19.45h
Realistische verwachtingen voor RBAC implementaties
(Lieven De Moor, SecurIT)

19.45h-20.15h
Access Management: Role-Based versus Profile-Based
(Nils Meulemans, SecurIT)
20.15h-21.00h
Case Study: Tele Atlas
(Carlo Verdoliva)
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Mark SelPricewaterhouseCoopersMarc Sel is Director Global Risk Management Services bij PricewaterhouseCoopers Risk Management.

Marc's carrière voerde langs Texas Instruments, Alcatel (voorheen Bell Telephone Manufacturing Company) en Esso. In januari 1989 startte hij als consultant bij Coopers & Lybrand, en hij is nu directeur van de Belgische "Security & Technology" groep van PwC.

Zijn specialisatie is security technologie en cryptografie, in het bijzonder in een netwerkomgeving.  Publicaties, lezingen en presentaties zijn terug te vinden op zijn persoonlijke website.

Peter Versmissen (PricewaterhouseCoopers)

Peter VersmissenPeter Versmissen is Principal Advisor in de IT Management groep bij PricewaterhouseCoopers. 

Initieel hield Peter zich vooral bezig met IT audit opdrachten om zijn kennis vervolgens te verruimen in het security  domein.  In die context heeft hij verscheidene klanten bijgestaan in  het  uitvoeren  van  uiteenlopende  security  projecten (gaande van het opstellen  van  LT  security  plannen  tot  het implementeren van specifiek technische security projecten). Momenteel  is  Peter  verantwoordelijk  voor  het invoeren van een Identity Management  oplossing,  waarbij zowel de organisatorische als de technische implicaties onder zijn bevoegdheid vallen.

Jan De Clercq (HP Security)

JANDECLERCQJan De Clercq is lid van het  HP Security Office. Hij is gespecialiseerd in  identity management en security voor de Microsoft platformen. Hij is auteur van  "Windows Server 2003 Security Infrastructures" (Digital Press, March 2004, ISBN: 1555582834), en schreef mee aan "Mission-Critical Active Directory - Architecting a Secure and Scalable Infrastructure" (Digital Press, 2001, ISBN: 1-55558-240-0).

Jan was spreker op verschillende Microsoft en security conferenties. De laatste jaren was hij adviseur rond security aspecten bij verschillende grote  Windows deployments, en bij grote PKI en SSO projecten.

Nils Meulemans (SecurIT)

Nils MeulemanNils Meulemans is Chief Technology Officer en medestichter van  SecurIT, een bedrijf gespecialiseerd in Identity & Access Management.

Hij is licentiaat computerwetenschappen (V.U.B.) en was verschillende jaren lang betrokken bij standaardisering en pilootprojecten rond X.500 en LDAP directories. In Augustus 1999 stichtte hij mee SecurIT. Nils was betrokken bij grote Identity and Access Management projecten binnen en buiten de Benelux. Op dit moment is Nils  senior security architect in het eID project bij Acerta en in het Validation Certification project bij het Centre Informatique de l’ …tat in Luxemburg.

 

Lieven De Moor (SecurIT)

Lieven De MoorLieven De Moor is Security Architect voor Identity Management bij SecurIT, en produktmanager voor SecurIT’s R-Man, een RBAC-enablement framework voor ITIM implementaties.

De voorbije jaren is hij betrokken bij de meeste grote Identity Management projecten in de Benelux, als consultant, architect en projectleider. Hij heeft een brede achtergrond in databases, ERP en collaboration solutions.

Derk Yntema (Ahold)

DERKYNTEMADerk Yntema is inmiddels meer dan 25 jaar verbonden aan Ahold, houdstermaatschappij van marktleider Albert Heijn in Nederland en vele andere toonaangevende "brands" in Europa en de US.

Binnen het Ahold concern heeft Derk vele functies bekleed zowel in de lines-of-business als in ondersteunende, adviserende (IT-)functies. De laatste 3 jaar is Derk verantwoordelijk geweest voor de uitrol van een organisatie brede Identity & Access Management oplossing met gebruikmaking van de IBM Tivoli security portfolio. Inmiddels heeft Derk binnen Ahold wereldwijde verantwoordelijkheid voor de uitrol van Tivoli Identity & Access Manager.

Derk is voorzitter van de Dutch Tivoli User Group en spreekt met regelmaat op evenementen over zijn diepgaande implementatie ervaringen.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->