Informatieanalyse en Logisch Databaseontwerp

Informatieanalyse en Logisch Databaseontwerp


Negentiende sessie reeds van deze uitermate praktische en interactieve workshop

25-27 April 2005 (9-17)
Locatie: Holiday Inn Gent (Gent)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1450 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Negentiende sessie reeds van deze uitermate praktische en interactieve workshop.
U leert hierin een gestructureerde, geÔntegreerde en moderne manier voor het ontwerpen van databases, gebaseerd op jarenlange ervaring met het bouwen van grote databases.
Deze workshop is zeer interactief met vele voorbeelden en oefeningen. Hierdoor wordt het aantal deelnemers beperkt tot 25.

Inleiding tot deze workshop

In deze workshop wordt een gestructureerde methode voor het ontwerpen van relationele databases behandeld. De methode bestaat uit de volgende drie onderling gerelateerde fasen:

De workshop is zeer interactief. Met vele voorbeelden en oefeningen worden deelnemers uitgelegd hoe bepaalde aspecten van databaseontwerp werken.

Waarom deze workshop ?

Het doel van deze workshop is het aanleren van een gestructureerde, geÔntegreerde en moderne methode voor het ontwerpen van databases.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken is bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van databases zoals:

Deze driedaagse workshop is gericht op personen werkend met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie is aanbevolen.

 Volledig Programma

Elke dag

Gespreid over 3 dagen krijgt u:

1. Inleiding tot databaseontwerp

2. Inleiding tot informatieanalyse

3. Componenten van een informatiemodel

4. Object-oriented extensies

5. VerifiŽren van informatiemodellen

6. Logisch databaseontwerp

7. Samenvatting

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->