Project Managers gaan Agile

Project Managers gaan Agile


Hoe PRINCE2 en Agile Development pragmatisch samen gebruiken ?

27 June 2013 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Heel wat bedrijven, organisaties, teams en individuen willen project management goed gaan inrichten. Hierbij komen ze al heel snel in aanraking met methodes en frameworks zoals PRINCE2® en PMBoK™. Het overheersende gevoel hierbij is dan: "Wat een bureaucratie". De overstap naar agile volgt bijna automatisch, heel vaak komen ze dan bij de Scrum methode. Het nieuwe overheersende gevoel bij het team is: "Nu kunnen we ontwikkelen ! (Yes, we can)", maar bij senior management: "Geen idee wat er gebeurt ...".

In beide gevallen is er in het huidige economisch klimaat zo goed als geen tijd om de kern van de frameworks en methodes grondig te leren kennen. En toch kunnen we winnen door beide te combineren: bestaande standaarden aanvullen met agile principes. Het werkt! Echt!

Wat leert u uit dit seminar ?

Dit seminar legt de link tussen de al goed ingeburgerde PRINCE2® project management methodiek en de agile wereld. Na een korte opfrissing van zowel PRINCE2 als Agile bespreken we in detail hoe de PRINCE2 principes van toepassing zijn in een agile omgeving, en hoe het Agile Manifesto en haar agile principes van toepassing zijn binnen een PRINCE2® omgeving.

Het seminar gaat verder met een case study waarin PRINCE2® getailored is om de Scrum practices te implementeren zodat zowel de verwachting van senior management team werd ingevuld om PRINCE2 te gebruiken, als de verwachting van het ontwikkelteam die stonden te popelen om een agile aanpak toe te passen.

Een tweede manier om Scrum en PRINCE2® te integreren wordt gepresenteerd waarbij Scrum gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de work packages die tijdens een PRINCE2® planning sessie zijn geïdentificeerd.

Het seminar wordt afgesloten met een samenvatting van de key punten die ervoor zorgen dat PRINCE2® en Agile perfect samenwerken.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar richt zich op iedereen die een beter begrip wil van hoe agile technieken van toepassing zijn op project management (en vice versa). Dit kan iedereen zijn die betrokken is bij een project, zoals:

Deze sessie is perfect te volgen zonder doorgedreven voorkennis van PRINCE2® of Scrum.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants
14.00u
Introductie
15.50u - 16.10u
Koffie/Thee en Versnaperingen
De principes van PRINCE2® en het Agile Manifesto: hoe kunnen we ze samen gebruiken ?
Case 1: een B2B applicatie waarbij management dacht dat het een PRINCE2® project was, terwijl het ontwikkelingsteam dacht dat het een Scrum project was ... Maar wat was het nu ... ?
17.50u - 19.00u
Diner
19.00u
Case 2: een internationaal web project met meerdere leveranciers in verschillende landen waarbij zowel PRINCE2® als Scrum hun plaats hebben
Kritische succesfactoren om agile en PRINCE2® perfect te laten samenwerken, 1 + 1 kan hierdoor echt 3 zijn
20.45u - 21.00u
Vragen & Antwoorden, Discussie
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Steven Deneir (be.Projectized)
be.Projectized

Naast het managen van projecten en programma's is Steven Deneir, als mede-oprichter van be.Projectized, een veel gevraagd opleider en coach voor PRINCE2®. Hij heeft de voorbije 18 jaar heel wat expertise opgedaan in portfolio, programme en project management via diverse implementaties van Portfolio en Project Management Offices bij middelgrote tot grote ondernemingen. Deze inzet en ervaring bezorgde hem onder andere de certificaten van Approved PRINCE2®, Agile Project Management, MoP® en P3O® trainer, Project Management Professional (PMP) en Certified Scrum Master (CSM).

Zijn favoriete professionele uitdaging: het effectief en efficiënt implementeren van project management op een manier die voldoende beheersbaarheid toelaat voor de organisatie en toch flexibel is om zich aan te passen aan de veranderende context waar elk project mee te maken krijgt.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->