Overtuigende Presentaties voor ICT-ers

Overtuigende Presentaties voor ICT-ers


Hoe u als IT professional best een presentatie opbouwt en brengt

27 November 2008 (14-21)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

  GRATIS BOEK bij uw seminar deelname:


Presentatietips uit de Praktijk

Dit boek krijgt u gratis bij uw deelname, maar u kan het ook bestellen bij Lulu.com.

Iedere IT-er moet regelmatig een presentatie geven voor een groep managers, collega's, klanten, ... Het kan zijn dat u een presentatie moet geven binnen uw projectgroep over de voortgang van het project of over een technische oplossing die u wilt voorstellen. Of u moet aan het management verslag uitbrengen over de gestegen kosten binnen uw afdeling. Het kan ook zijn dat u gevraagd bent een korte sessie te geven over de technologie waarin u expert bent, bv. tijdens een seminar, congres of conferentie of bij de leden van een expertisecentrum.

Bij iedere presentatie is de doelstelling hetzelfde: door middel van kennisoverdracht proberen we gelijk te krijgen. Maar de grote vraag is: U heeft waarschijnlijk wel gelijk, maar krijgt u ook gelijk van uw toehoorders? Dit is voor een groot deel afhankelijk van hoe u de presentatie brengt.

Het unieke aan dit seminar is dat het niet gepresenteerd wordt door een communicatiespecialist, maar door een zeer ervaren spreker uit het IT vakgebied. Hierdoor zijn de adviezen en voorbeelden gebaseerd op het IT-vakgebied en zijn ze gericht op het presenteren van IT-gerelateerde onderwerpen.

Deze presentatie werd ontwikkeld en wordt gegeven door analist, schrijver en spreker Rick van der Lans. De afgelopen 20 jaar heeft Rick veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland met het geven van presentaties. Op diverse congressen en conferenties heeft hij keynotes verzorgd, en zijn presentaties worden door het publiek altijd uitmuntend gewaardeerd. Hij staat er bekend om dat hij complexe zaken helder en duidelijk kan overbrengen, en de informele wijze waarop hij de presentaties brengt wordt altijd geapprecieerd.

Alle deelnemers aan dit seminar ontvangen gratis het boek "Presentatietips uit de Praktijk" van Rick van der Lans. Sinds 17 mei 2002 is dit boek beschikbaar en het werd in de eerste twee weken meer dan 1300 maal gedownload. Momenteel is dit boek reeds meer dan 50.000 maal gedownload.

Rick is dus niet alleen ervaren in presentatietechnieken, maar is ook bekend met de specifieke problematiek rond het geven van IT-presentaties. Laat deze unieke kans niet aan u voorbij gaan. Verbeter uw presentatietechnieken door één dag te luisteren naar de adviezen van routinier Rick van der Lans. Merk op dat dit seminar geen workshop is waarin u zelf moet presenteren en daarbij beoordeeld wordt. Anderzijds worden tijdens dit seminar wel enkele video-opnames van bekende sprekers besproken en geanalyseerd.

Voor wie is dit seminar bestemd?

Eenieder in de IT-branche die periodiek of frequent voor een groep moet staan en een technische presentatie moet geven aan collega's en vakgenoten, en die zijn of haar presentatietechnieken wil verbeteren en aanscherpen.

Tot deze categorie behoren onder andere IT-managers, projectleiders, architecten, ontwerpers, programmeurs, analisten, testers, ...

 Volledig Programma

Dit seminar begint om 14u en eindigt om 21u. Wij verwelkomen de deelnemers met koffie/thee vanaf 13u30.

Merk op dat dit seminar geen workshop is waarin u zelf moet presenteren en daarbij beoordeeld wordt. Dergelijke workshops zijn er reeds in overvloed, ze worden meestal gepresenteerd door communicatiespecialisten die de specifieke kenmerken van IT presentaties niet kennen, en ze zijn meestal niet gericht op IT professionals.

  GRATIS BOEK bij uw seminar deelname:


Presentatietips uit de Praktijk

Dit boek krijgt u gratis bij uw deelname, maar u kan het ook bestellen bij Lulu.com.

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u
Aanvang van dit seminar

Het bepalen van de primaire boodschap

Het opbouwen van een aantrekkelijk verhaal

Adviezen voor het presentatiemateriaal

De voorbereidingen

Tips voor de presentatie zelf

Diverse adviezen

20.45u-21.00u
Samenvatting en Besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->