Application Security Implementatie

Application Security Implementatie


Security als ge´ntegreerd onderdeel van het software ontwikkelproces

6 December 2006 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Security problemen en preventie verplaatsen zich van infrastructuur (netwerk, firewalls, anti-virus...) naar applicaties. Waar vroeger successvolle aanvallen op netwerkniveau gerealiseerd werden, focussen virussen en hackers zich uitdrukkelijk op bugs in applicaties. Omwille van de commerciële en juridische risico's bij gebruik van of produceren van onveilige software, moet er ook rekening worden gehouden met security binnen het development proces.

Of men nu software schrijft voor interne applicaties of als eindproduct, elke fase van de software development life cycle (SDLC) moet aandacht besteden aan de confidentialiteit, integriteit en beschikbaarheid van de data en business processen. Dit seminarie zal aantonen waar en hoe een software team het proces kan verbeteren en hoe men de gekende vulnerabilities kan vermijden om als eindresultaat veilige software te bekomen.

Wat leert u tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Heeft u specifieke vragen die u tijdens dit seminarie beantwoord wil zien? Stuur ze naar seminars@itworks.be

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee
14.00u - 14.30u
De business case voor application security
14.30u - 15.30u
Security Development Lifecycle
15.30 - 16.00u
Pauze met Koffie/Thee
16.00u - 16.45u
Security Design Best Practices
16.45u - 17.30u
Web 2.0 en AJAX Security
17.30u - 18.45u
Diner
18.45u - 19.45u
Secure architectures
19.45u - 20.45u
Secure coding guidelines for .NET & Java
20.45u
Conclusies & Samenvatting
21.00u  Einde van dit seminar

 Sprekers


Erwin Geirnaert (Zion Security)
Zion Security

Ir. Erwin Geirnaert is partner en mede-oprichter van ZION SECURITY. Hij is een gecertifieerd (CISSP en CISA) en gerenommeerd security expert met een brede strategische en technische ervaring in (web) application security, security testing, code reviews, reverse engineering, identity & access management, mobile security, single sign-on en secure e-business architectures.

Erwin Geirnaert is van opleiding Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen (Gent), hij startte zijn carrière bij The Reference waar hij verantwoordelijk was voor consultancy, pre-sales support, functionele analyses, WebSphere en security. Vervolgens vervoegde hij het security bedrijf Ascure en specialiseerde zich in (web) application security. Hij gaf training aan developers en security engineers, voerde verschillende succesvolle penetration tests en audits uit voor financiële instellingen en implementeerde een incident response proces voor een groot Europees energiebedrijf. Nadien werd hij geselecteerd door Electrabel om het security team van Electrabel Europe te versterken. Hij assisteerde de security manager om security projecten te realiseren als technisch expert en project manager. Hij was ook verantwoordelijk voor detectie en opvolging van security incidenten.

Gebeten door het Vlaamse ondernemersvirus richtte hij in 2005 het bedrijf Zion Security op met als specialisatie application security. Zion Security voert security testen, code en architecture reviews uit voor grote organisaties. Bijkomend biedt Zion Security een totaaloplossing aan op maat van KMOs om hun applicaties beter te beveiligen.

Erwin is één van de weinige  experts in België over (web) application security. Hij is lid van het Open Web Application Security Project (OWASP), ISACA Belux, Software Testing Instituut en het Javapolis Steering Committee. Hij is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland over application security en security testing. Hij sprak onder andere op Eurostar (de Europese conferentie voor software testers), WhiteHats UK (round-table van security experts in Londen), Javapolis (de Europese Java conferentie), OWASP Conference (de Europese conferentie voor web application security), Technologisch Instituut/KVIV, ICT2Day, KMO-IT, SOA Conference & IT Works en geeft diverse trainingen aan bedrijven over security testing, secure development en application security.

Volgende bedrijven hebben al samengewerkt met Erwin Geirnaert: Microsoft, SAP, Cisco, ING Global, KBC, Mercator Bank & Verzekeringen, Vasco Data Security, Kinepolis, Tessenderlo Chemie, Dexia, AXA, Vlaamse Gemeenschap, Ministerie van Financiën, Dolmen, CSI4SAP, 4 All Networks, Mediargus, Cultuurnet, Merck Eurolab, Telenet, Electrabel, Solvay, Koninklijke Federatie van Notarissen, De Post, Vondelmolen, Excelligent, LoQutus, Mitsubishi Caterpillar, TomTom, Cofinimmo, CSC,...

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->