Agile, Scrum en Kanban in de Praktijk

Agile, Scrum en Kanban in de Praktijk


Ervaar wat agile methoden zoals Scrum voor uw bedrijf kunnen betekenen

22 May 2013 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit Seminar over Agile, Scrum en Kanban ?

Tweederde van alle software development projecten falen nog steeds. Ze zijn duurder dan gepland, halen deadlines niet, leveren niet de gewenste functionaliteit of worden vroegtijdig gestopt. Komt dit door het gebruik van traditionele, lineaire software development methodieken, en is agile development de oplossing ? Dit seminar biedt hierop een duidelijk antwoord.

De term agile duidt een generatie aan van nieuwe software development methodieken gekenmerkt door een nauwere samenwerking tussen business en IT, korte iteraties en het kunnen omgaan met onvermijdelijke veranderingen in projecten. Bekende methodieken zijn Scrum, extreme programming (XP), Smart, DSDM, Lean en Kanban. Agile methodieken en technieken worden inmiddels succesvol toegepast in grote en kleinere organisaties, die de grote voordelen van agile software development hebben ingezien, zowel voor opdrachtgever als opdrachtnemer. De bedoeling van dit seminar is om u uit te leggen welke voordelen dit zijn, hoe u deze bereikt, en wat de best practices zijn in agile development.

Dit seminar laat zien hoe agile software development bijdraagt aan het succesvol uitvoeren van software development projecten. Tijdens dit seminar bespreekt Sander Hoogendoorn in zijn gekende inspirerende en enthousiaste stijl de nadelen van traditionele, lineaire methodieken, en gaat hij in op de karakteristieken van agile software development. Ook komen bekende misvattingen rond agile aan bod. Het seminar verduidelijkt de overeenkomsten en verschillen tussen de belangrijkste agile methodieken, zoals Scrum, extreme programming, Smart, Lean, DSDM en Kanban. Scrum is op dit moment de meest populaire agile methode en krijgt tijdens dit seminar natuurlijk ruime aandacht. Vanuit de "Lean Thinking" wereld wordt ondertussen ook Kanban steeds populairder in de agile wereld. Deze techniek, letterlijk vertaald "signaalkaart", is een nieuwe manier van omgaan met het beheer van agile werk en vele bedrijven passen het reeds succesvol toe. Omdat het nog niet zo bekend is, besteden we er wat aandacht aan tijdens dit seminar.

Maar natuurlijk krijgt u niet alleen de theorie, maar laten we ook een groot aantal best practices, tools en technieken uit de alledaagse praktijk de revue passeren. Het seminar geeft de deelnemers een helder inzicht in de positieve bijdrage die agile software development levert tot projecten, en toont een reeks van concrete en pragmatische handvatten, technieken en best practices voor het implementeren van agile software development in uw organisatie.

Welke vragen komen aan bod ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie richt zich op iedereen die betrokken is bij de organisatie van het software development proces:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u - 15.30u
Een Introductie tot Agile Software Development

15.30u - 16.00u
Pauze met koffie en versnaperingen
16.00u - 16.45u
Een Overzicht van Scrum en Kanban
16.45u - 17.45u
Hoe doet u Agile Software Development in de Praktijk ?
17.45u - 19.00u
Dinner buffet boordevol netwerkmogelijkheden
19.00u - 19.45u
Teams en Rollen: De Nieuwe Rollen in Agile Software Development
19.45u - 20.45u
Best Practices: Technieken en tools om direct toe te passen
20.45u
Samenvatting en Besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Sander Hoogendoorn (Capgemini)
Capgemini

In zijn rol als Principal Technology Officer bij Capgemini houdt Sander Hoogendoorn zich bezig met de innovatie van software development. Sander is erkend global thought leader op het vlak van agile development bij Capgemini. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor Capgemini's agile ontwikkelplatform, dat het Accelerated Delivery Platform (ADP) wordt genoemd.

Sander's expertise loopt van (agile and non-agile) software ontwikkelmethodieken, software architectuur, design patterns, modelering, UML, model driven software development, .NET, Java en tools. Hij coacht organisaties en projecten, en heeft talloze artikelen en columns gepubliceerd in internationale magazines, zoals OBJECTSpectrum (in Duitsland), International Developer (in Australië), Software Release Magazine. Daarnaast heeft Sander boeken geschreven over UML en over agile software development. Sander is ook een veelgevraagd spreker op nationale en international conferenties, zoals OOP, JAOO, SET, Javapolis, TDWI en DevDays. Sander verzorgt ook nog seminars en workshops over UML, .NET, software-architectuur, design patterns, en agile development zowel in Nederland als in België.

Het Accelerated Delivery Platform (ADP) stelt Capgemini en haar klanten in staat systeemontwikkelprojecten te vernellen en industrialiseren, gebruikmakend van de katalysatoren die het platform biedt, zoals de Smart lifecycle, het gebruik van smart use cases, pragmatische schattingstechnieken gebaseerd op smart use cases, agile dashboarding en burn charts om de voortgang van projceten te bewaken, model driven development, codegeneratie, frameworks en krachtige testtechnieken. Technieken en tools uit het platform worden geadopteerd door een snelgroeiend aantal grote en kleinere organisaties. Het ADP is gebruikt in diverse typen projecten, waaronder .NET, Java, Sharepoint, en meer recent zelfs in SAP implementaties and business intelligence.

Sander's blog: http://sanderhoogendoorn.com/blog

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->