TOGAF9 Foundation Training (level 1)

TOGAF9 Foundation Training (level 1)


Wees beter voorbereid op EA projecten die TOGAF 9 gebruiken als EA framework en proces

27-28 January 2010 (10-18h)
Locatie: Holiday Inn Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1150 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

  GRATIS dit referentiewerk bij uw deelname:


TOGAF™ Version 9 -- 'The Book' (780 blz.)

Waarom organiseren wij deze TOGAF 9 workshop "TOGAF9 Foundation Training" ?

TOGAF, The Open Group Architecture Framework, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een enterprise architectuur (EA). TOGAF is een open standaard die beheerd wordt door The Open Group. Het beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van enterprise architectuur. TOGAF wordt wereldwijd gebruikt door een groot aantal architecten om een passende architectuur voor hun organisatie te ontwerpen. Volgens TOGAF is enterprise architectuur (EA) "the fundamental organisation of a system, embodied in its components, their relations between each other and the environment and the guidelines and principles that govern the design". TOGAF helpt bij de integratie en het beheer van IT resources vanuit een strategie- en een business-gedreven standpunt. Tijdens deze cursus wordt TOGAF 9 gebruikt als framework om de basiselementen van EA uit te leggen, alsook om aan te tonen hoe zo'n framework wordt gebruikt bij het documenteren van uw enterprise architectuur.

Deze tweedaagse "TOGAF 9 Foundation" cursus biedt managers, IT professionals, enterprise, IT, software en informatie-architecten, en alle andere geïnteresseerden een overzicht van de basisconcepten van enterprise architectuur. U leert deze concepten van een leveranciersonafhankelijke spreker en wordt voorbereid op het TOGAF 9 level 1 multiple-choice examen via de Prometric test centers. Zie de Web site van The Open Group over TOGAF Certification voor meer informatie hierover.

Indien u op zoek bent naar kwalitatief hoogstaande informatie over TOGAF 9, dan is dit TOGAF Certificatieprogramma, aangeboden door The Open Group en het TOGAF-gecertificeerde Training Center BiZZdesign in België voor u.

Wat leert u in deze TOGAF9 workshop ?

Na deze "TOGAF 9 Foundation" cursus heeft u:

Deze workshop wordt georganiseerd samen met BiZZdesign België. Het aantal deelnemers is beperkt tot 16 om de interactie en leerervaring te maximaliseren.

Waarom u deze TOGAF9 workshop niet mag missen:

TOGAF is een de facto standaard geworden in EA en de vraag naar TOGAF expertise is de voorbije jaren enorm gestegen, wat zich vertaalt in een stijgende vraag naar TOGAF-certificatie.

Deelnemers aan deze workshop krijgen een overzicht van de TOGAF 9 concepten en technieken, en zijn beter voorbereid om deel te nemen en mee te werken in EA projecten die TOGAF gebruiken als EA proces. Hierdoor vergroot de kans op succes van uw EA programma, krijgt u betere deliverables, een betere ondersteuning van IT resource planning en beslissingsondersteuning, betere communicatie met EA programma stakeholders, en verhoogde waardecreatie van uw EA.

Op het einde van deze "TOGAF 9 Foundation" workshop ontvangt u een deelnamebewijs aan deze workshop uitgereikt door I.T. Works en BiZZdesign, en bent u voorbereid op het TOGAF 9 (Level 1) certificatie-examen dat na de workshop bij de Prometric testcentra kan worden afgenomen. Desgewenst kan u na het behalen van het Level 1 certificaat ook de TOGAF Practitioner (level 2) cursus volgen, die u voorbereidt op het "TOGAF 9 Certification Exam" in een Prometric certification center.

Wie moet aan deze TOGAF9 workshop deelnemen ?

Deze opleiding is vooral nuttig voor:

 Volledig Programma

9.30u - 10.00u
Registratie met koffie/thee
10.00u
Aanvang van de workshop
  GRATIS dit referentiewerk bij uw deelname:


TOGAF™ Version 9 -- 'The Book' (780 blz.)

1.
Inleiding
2.
Architecture Development Method (ADM)
3.
ADM Guidelines en Technieken
4.
Architecture Content Framework
5.
Enterprise Continuum en Tools
6.
Referentiemodellen
7.
Architecture Capability Framework
18.00h
Einde van beide dagen van de workshop

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met BiZZdesign Belgium.

Het aantal deelnemers is beperkt om een maximale interactie en leerervaring te garanderen.

 Sprekers


Patrick Derde (BiZZdesign Belgium)
BiZZdesign Belgium

Patrick Derde werkt reeds meer dan 15 jaar met enterprise architectuur.

Hij is een TOGAF Certified Architect, die vandaag werkt als Enterprise Architect voor KBC Bank en Verzekeringen. Hij is tevens Managing Partner van BiZZdesign Belgium en Managing Partner van Envizion cvba, 2 bedrijven die services in diverse domeinen van Enterprise Architctuur aanbieden. Omdat hij kennisuitwisseling en opleiding enorm belangrijk vindt in deze informatie-intensieve maatschappij, is hij ook directeur en mede-oprichter van de Data Management Association (DAMA) BeLux, een vereniging van Belgische Informatie-architectuur professionals. U kan Patrick Derde natuurlijk ook volgen op Twitter.

Als Enterprise Architect bij KBC Bank is hij betrokken bij de ontwikkeling van een Enterprise Information Architecture en de ondersteuning van Segment Architectures, gedreven door business architectuur.

Harmen van den Berg (BiZZdesign Nederland)
BiZZdesign Nederland

Dr. Harmen van den Berg is partner en mede-oprichter van BiZZdesign. Harmen van den Berg is na zijn studie Wiskunde aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd aan de Universiteit Twente. Na enkele jaren universitair docent aan de Universiteit Twente, is hij vier jaar als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam geweest bij het Telematica Instituut. Hij heeft zich daar onder meer bezig gehouden met procesontwerp en organisatieadvies.

In 2000 heeft Harmen van den Berg samen met twee andere partners BiZZdesign opgericht. Harmen van den Berg voert advieswerk uit voor met name organisaties in de publieke sector. Daarnaast verzorgt hij opleiding en professionaliseringstrajecten van mensen en organisaties, met name rond enterprise architectuur (ArchiMate en TOGAF). Tevens richt hij zich op ontwikkeling en validatie van nieuwe methoden en concepten. Enterprise architectuur, procesontwerp en risico- en procesmanagement zijn hierin de belangrijkste expertisegebieden. Hij spreekt regelmatig op congressen als EAM, LAC, EAC, in zowel binnen- als buitenland.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->