AI en Data Science in de Praktijk

AI en Data Science in de Praktijk


Terminologie, Inzichten, Use Cases, Best Practices, Tips en Advies voor het Gebruik van Data Science en AI in uw Bedrijf

26 April 2018 (14-18u30)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Geert Van Landeghem
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom organiseren we dit seminar over AI en Data Science ?

Artificiële intelligentie (AI) beïnvloedt ook uw business. Tijdens dit namiddagseminar brengen we u op de hoogte van de state-of-the-art in AI, en bieden we u een rondleiding in de fascinerende wereld van automation, (chat)bots, data mining, neurale netwerken, (un)supervised learning, machine learning, deep learning en data science.

AI en haar subdomein Data Science zijn bijna dagelijks in het nieuws, gaande van hoe "sexy" de job van een data scientist is tot de gevaren van Artificiële Intelligentie voor de arbeidsmarkt.

Los van de hype rond artificial intelligence, automation en data science, gebeuren er momenteel echte doorbraken in AI, en transformeert het de manier waarop we zaken doen. AI developers creëren momenteel software die niet voorgeprogrammeerd wordt, maar anticipeert en bijleert op basis van een combinatie van patroonherkenning, knowledge mining, planning en reasoning.

Dit seminar zal uitleggen hoe AI evolueerde naar de "narrow AI" die we nu allemaal gebruiken, en die ook uw werknemers kan bijstaan bij het uitvoeren van hun taken.

Data Science is een subdomein van Artificial Intelligence dat reeds succesvol wordt ingezet door grote bedrijven. Het helpt die bedrijven om te voorspellen welk volgend produkt de klant zal kopen, welke klanten naar een concurrent zullen overstappen, of hoe we onze vele klanten het best verdelen in segmenten. We geven tevens een overzicht van wat het betekent om een data scientist te zijn, hoe data science kan gebruikt worden in uw bedrijf en hoe u data science het best adopteert in uw organisatie.

Wie mag dit seminar niet missen ?

Dit namiddagseminar is gericht op businessleiders, project managers, architecten en developers die willen begrijpen wat AI en data science is, wat de voordelen zijn, en hoe u dit best opzet in een organisatie.

Dit seminar beantwoordt deze en andere vragen:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, Koffie/Thee en Croissants
14.00u - 15.45u
AI in Business (Geert Van Landeghem, Datacrunchers)
15.45u
Koffie/Theepauze en Networking
16.00u
Data Science for Business (Geert Van Landeghem, Datacrunchers)
17.15u
Hoe Big Data, Data Science & AI in uw Business adopteren ?
18.15u
Discussie + Vragen & Antwoorden
18.30u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Geert Van Landeghem (DataCrunchers)
DataCrunchers

Geert Van Landeghem is een Big Data consultant met meer dan 25 jaar ervaring. Hij raakte geinteresseerd in Big Data in 2010 en implementeerde een eerste Big Data project in 2011. Hij werkte o.a. als Head BI team en Big Data architect voor een online gokbedrijf waar Spark en R gebruikt worden. Hij is gedreven om nieuwe big data, cloud en AI technologieën te verkennen en te vertalen in nieuwe oplossingen naar business toe. Momenteel verdiept hij zich in Deep Learning.

Hij is overtuigd dat digitalisatie om een data platform vraagt waar data beschikbaar kan gemaakt worden naar alle onderdelen toe in realtime, zowel voor data analyse als applicaties. Deze laatste twee werelden groeien naar mekaar toe. In dit seminar geeft hij tevens zijn visie over een holistische aanpak van digitalisatie.

Hij werkt momenteel bij VIAS waar hij helpt verkeersveiligheid te verhogen door nieuwe data producten te ontwerpen en te ontwikkelen met behulp van big data, cloud, AI en IoT.

Hij is tevens co-organiser van de bigdata.be en Spark Belgium meetup groepen.

Geert heeft ervaring als instructor voor IBM en geeft cursussen over Spark, Hadoop en AI, zie datacrunchers.eu.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->