Schatten met Use Cases

Schatten met Use Cases


Namiddagworkshop over plannen van softwareprojecten, vertrekkend van de functionele specificatie

5 July 2006 (14-18)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 320 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom deze workshop ?

Betrouwbare tijdsschattingen bij het inplannen van softwareprojecten blijken moeilijk, zo niet onmogelijk. De software-industrie slaagt er na jaren nog steeds niet in om degelijke schattingen te maken. Verschillende technieken leiden tot verschillende resultaten, en zelfs met één enkele techniek lopen resultaten soms sterk uiteen. Waarom is de kunst van het schatten zo moeilijk? Hoe kunnen we onze schattingen verbeteren?

In dit beknopte seminarie toont software-ontwikkelingsgoeroe Sander Hoogendoorn hoe "Smart" Use Cases gebruikt kunnen worden bij het schatten in de projectplanning, zelfs in een vroege fase van het project. Smart Use Cases zijn niet de magische oplossing-voor-alle-problemen, maar hebben zich toch succesvol bewezen als techniek, vooral in combinatie met een iteratieve projectaanpak.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Dit seminarie richt zich op wie in softwareprojecten te maken heeft met het inschatten van tijd in softwareplanning:

Het seminarie geeft nuchter en onmiddellijk toepasbaar advies bij het maken van tijdsschattingen, over het software-ontwikkelproces in het algemeen en natuurlijk het gebruik van Smart Use Cases bij projecten.

Van de deelnemers wordt enige praktische ervaring met het gebruik van UML binnen projecten verwacht, maar geen diepgaande kennis van de notatie.

 Volledig Programma

De workshop begint om 14u en eindigt om 18u. Wij verwelkomen de deelnemers met koffie/thee vanaf 13u30.

Over het schatten van benodigde tijd bij het plannen van softwareprojecten

Modelleren van Use Cases als hulpmiddel bij het schatten

Schatten van tijd met Smart Use Cases

Plannen met Smart Use Cases

Samenvatting en besluit

 Sprekers


Sander Hoogendoorn (Capgemini)
Capgemini

In zijn rol als Principal Technology Officer bij Capgemini houdt Sander Hoogendoorn zich bezig met de innovatie van software development. Sander is erkend global thought leader op het vlak van agile development bij Capgemini. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor Capgemini's agile ontwikkelplatform, dat het Accelerated Delivery Platform (ADP) wordt genoemd.

Sander's expertise loopt van (agile and non-agile) software ontwikkelmethodieken, software architectuur, design patterns, modelering, UML, model driven software development, .NET, Java en tools. Hij coacht organisaties en projecten, en heeft talloze artikelen en columns gepubliceerd in internationale magazines, zoals OBJECTSpectrum (in Duitsland), International Developer (in Australië), Software Release Magazine. Daarnaast heeft Sander boeken geschreven over UML en over agile software development. Sander is ook een veelgevraagd spreker op nationale en international conferenties, zoals OOP, JAOO, SET, Javapolis, TDWI en DevDays. Sander verzorgt ook nog seminars en workshops over UML, .NET, software-architectuur, design patterns, en agile development zowel in Nederland als in België.

Het Accelerated Delivery Platform (ADP) stelt Capgemini en haar klanten in staat systeemontwikkelprojecten te vernellen en industrialiseren, gebruikmakend van de katalysatoren die het platform biedt, zoals de Smart lifecycle, het gebruik van smart use cases, pragmatische schattingstechnieken gebaseerd op smart use cases, agile dashboarding en burn charts om de voortgang van projceten te bewaken, model driven development, codegeneratie, frameworks en krachtige testtechnieken. Technieken en tools uit het platform worden geadopteerd door een snelgroeiend aantal grote en kleinere organisaties. Het ADP is gebruikt in diverse typen projecten, waaronder .NET, Java, Sharepoint, en meer recent zelfs in SAP implementaties and business intelligence.

Sander's blog: http://sanderhoogendoorn.com/blog

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->