Responsive Web Design Technieken

Responsive Web Design Technieken


Hoe bouwt u websites met een goede webervaring op computer, tablet en smartphone ?

24 January 2013 (14-18u30)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 420 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over Responsive Web Design ?

Vandaag lijkt er een 'silver bullet' te bestaan voor het ontwikkelen van een vlekkeloze webervaring van eenzelfde website, ongeacht of de gebruiker die website op een desktop, laptop, tablet of smartphone bezoekt. In plaats van verschillende versies van een website te ontwikkelen voor al deze toestellen, ontwikkelt u één website die zich - dankzij nieuwe HTML, CSS en media query technieken - automatisch aanpast aan de grootte van het browservenster en de specifieke eigenschappen van het device (bv. aanwezigheid touch/niet touchscreen) waarin en waarmee de website bekeken wordt.

Deze techniek wordt Responsive (Web) Design genoemd en is sinds een tweetal jaren erg populair geworden.

Wat leert u in dit seminar ?

In dit seminar leert u vooral:

Kiest u voor een mobiele site, mobiele app of responsive site ?

Op User Experience (UX) vlak moet u vooreerst beslissen of responsive design voor uw toepassing en uw gebruikers de juiste weg is. Verwachten uw gebruikers per definitie dat uw website of webapplicatie hen eenzelfde vlekkeloze ervaring biedt waarmee ze dezelfde taken kunnen uitvoeren, ongeacht het toestel dat ze gebruiken? Of hebben uw gebruikers andere functionaliteit nodig op hun mobiel apparaat dan op hun klassieke computer?

Hoe neemt u een gefundeerde beslissing om een responsive website te bouwen, een aparte mobiele website te maken of een mobiele app te ontwikkelen? En hoe komt u te weten wat uw gebruikers nodig hebben en wensen?

Op technisch vlak leert u hoe u responsive design als techniek kan toepassen. Verder krijgt u o.a. een antwoord op de volgende vragen:

Leer tijdens dit seminar alles wat u moet weten over responsive web design technieken, en pas die technieken toe in lijn met de basis usability regels voor het ontwikkelen van tablets en smartphones.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar richt zich op iedereen die meer inzicht wil krijgen in Responsive en Mobile Web Design. Dit kan iedereen zijn die betrokken is bij webprojecten, zoals:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en Croissants, en mogelijkheid tot netwerking
14.00u
Inleiding tot hedendaags Web Design, User Experience en Responsiveness

In het user experience deel van dit seminar komen de volgende topics aan bod:

15.30u - 15.45u
Korte pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot netwerking
15.45u
Responsive (Web) Design in de Praktijk: deel 1

In dit deel gaan we meer in op responsive design in de praktijk: wat zijn de mogelijkheden, hoe doe je dat nu eigenlijk?

16.55u
Korte pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
17.10u - 18.20u
Responsive (Web) Design in de Praktijk (vervolg)

Dit deel gaat over de business case voor een bedrijf, waar moet je aan denken en op letten als je responsive wil gebruiken bij je IT projecten? We bespreken enkele cases, puttend uit eigen ervaring met mobile en responsive.

18.20-18.30u
Vragen, samenvatting en besluit
18.30u
Formeel einde van dit seminar. Mogelijkheid om na te praten bij een hapje en drankje, aangeboden door I.T. Works

 Sprekers


Johan Verhaegen (Human Interface Group)
Human Interface Group

Johan Verhaegen is Senior Project Manager bij Human Interface Group. Hij is een toonaangevend UX Expert met meer dan 15 jaar ervaring. Hij ontwerpt vooruitstrevende businesstoepassingen in heel uiteenlopende sectoren en hij heeft een zeer uitgebreide expertise inzake UX Design van zowel desktop, tablet als smartphone platformen.

Op basis van zijn rijke praktijkkennis heeft hij een uitstekend inzicht in hoe UX-taken optimaal ingezet kunnen worden in complexe ontwikkelingstrajecten. Hij heeft bovendien een zeer scherp oog voor innovatieve trends en een nuchtere no nonsense scepsis tegenover hypes.

Johan is de drijvende kracht achter het succesvolle UX Design Certification Program en is een frequent gevraagd spreker rond UX onderwerpen.

Johan Ronsse (Wolf's Little Store)
Wolf's Little Store

Johan Ronsse is freelance designer voor verschillende agencies, webbureau's en developers. Naast responsive web design doet Johan ook software interactieontwerp, prototyping (HTML, CSS, Javascript, gewapend met up-to-date kennis over de nieuwste technologie, doch met kennis van legacy browser bugs en support), pixel-perfect mockups, ontwerp voor specifieke operating systemen (iOS, Android, Windows Phone, Windows 8), usability en toegankelijkheidreviews, fotografie en presenteren.

Hij creëerde o.a. 3 succesvolle presentaties over user interface ontwerp op Slideshare.

Stéphanie Schaubroeck (Human Interface Group)
Human Interface Group

Stéphanie Schaubroeck is een zeer ervaren UX expert met een jarenlange expertise in het ontwerpen van gebruiksvriendelijke user interfaces voor diverse web- en mobiele toepassingen. Dankzij de ervaring die ze opbouwde in verschillende sectoren, bedrijfscontexten en toepassingen, kan ze klanten begeleiden in complexe en uitdagende user experience projecten.

Ze is bijzonder sterk in het gedetailleerd en gestructureerd analyseren van gebruikersbehoeften, het vertalen van deze behoeften naar gebruiksvriendelijke ontwerpen met een excellente user experience en het uitvoeren van gebruikerstesten.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->