Business Analyse Technieken (Workshop)

Business Analyse Technieken (Workshop)


Een Pragmatische Aanpak van Business Analyse, geillustreerd via case studies en oefeningen

6-7 November 2012 (10-18u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out these related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom deze workshop ?

Een goede business analist moet de volgende competenties bezitten: hij of zij moet in staat zijn om de noden van de stakeholder te begrijpen door te communiceren, te onderzoeken en de juiste vereisten te valideren, alsook deze uniform neer te schrijven.

Business analisten worden tegenwoordig betrokken bij alle niveau's van het bedrijfsbeheer:

In deze tweedaagse workshop willen we de belangrijkste technieken alsook enkele minder bekende technieken bespreken en inoefenen, waardoor u tot een betere business analyse komt. Deze technieken bieden een pragmatische oplossing voor o.a. scoping, stakeholder management, het bepalen van de behoeften van een interne of externe klant (requirements analyse), het modelleren van bedrijfsprocessen met DFD en BPMN diagrammen, en het communiceren over bedrijfsprocessen, problemen en oplossingen via mindmaps en brown paper sessies. Bovendien past u deze technieken toe in een case study die een rode draad vormt doorheen de workshop, en die aldus op verschillende niveau's wordt uitgewerkt en verfijnd.

Uw docenten en begeleiders bij deze workshop, Christian Gijsels en Mark Willems, hebben een zeer ruime ervaring met business analyse, requirements management en het modelleren van bedrijfsprocessen, en ze zijn allebei nog dagelijks met business analyse bezig.

Wat leert u uit deze workshop ?

Tijdens deze workshop:

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop richt zich op iedereen die een goede business analyse belangrijk vindt, en die wil bijleren over de belangrijkste business analyse taken en technieken op een pragmatische wijze:

 Volledig Programma

9.30u - 10.00u
Registratie, koffie/thee en croissants
10.00u (DAG 1)
Inleiding en Positionering
Mindmaps
SWOT Analyse van een Project
Cause-and-Effect diagram
Brown Paper Sessies
Datastromen Modelleren in Data Flow Diagramma's
Procesmodellen Noteren in BPMN
18.00u (DAG 1)
Einde van Dag 1 van deze Workshop
9.30u - 10.00u (DAG 2)
Koffie/Thee en croissants
10.00u (DAG 2)
Goals - Scope - Stakeholders
Scoping Technieken
Requirements Analyse
18.00u
Einde van deze Workshop

 Sprekers


The Business Analysts, Cronos NV

Christian Gijsels (47 jaar), momenteel werkzaam binnen de Cronos Holding, is verantwoordelijk voor de Consulting Groep The Business Analysts, een groep van een 55-tal business analysten, functionele analysten en project managers. Voorheen was Christian Gijsels e-Business Manager bij KPMG. Christian Gijsels is lid van BPM Institute en is in actief contact met Bruce Silver, de grondlegger van BPMN.

Christian Gijsels was één van de stichters van Evisor (later verkocht aan PwC) en was daar verantwoordelijk voor Consulting. Voor en na de integratie van Cimad Consulting en IBM Professional Services was hij Practice Leader van de Network Consulting en Security Groep.

Christian behaalde zijn Master in Computer Technology aan het LUC, en is tevens Certified Advanced Consulting Skills (KPMG Verona), Certified PDN (Consulting Problem Solving), Certified Teacher bij IBM Belgium, en Internal Auditor Quality System ISO 9001:2000 (SGS Belgium), Certified Scrum Master/CSM at Scrum Alliance, en Certified BPMN at BPMInstitute.org New York (Bruce Silver), KMO Challenge, at Vlerick Leuven Gent - Management School.

U kan Christian natuurlijk ook vinden op LinkedIn en op Twitter.

Mark Willems (BizzQuIT )
BizzQuIT

Mark Willems studeerde computerwetenschappen aan de VUB (1990). Na zijn studies deed hij research en had hij leeropdrachten aan de VUB in het programmeerlab, dat een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd in object-oriented programming.

In 1998 hielp Mark bij het opstarten van de ICT consultancy Inno.com, waar hij 5 jaar werkte als business analyst, software architect en projectleider in diverse projecten, vaak gerelateerd aan internet-technologie.

Vanaf 2000 verlegde hij zijn aktiviteiten van het pure technische naar de methodologie-aspecten van ICT projecten rond business analyse en projectbeheer. Hij werkte in diverse grote bedrijven voor het definieren van een maatwerk-aanpak, vooral gebaseerd op PMBoK, BABoK, Volere en Agile development. Hij zette deze methodologieen ook om in de praktijk in grote (en vaak) complexe IT projecten.

In 2005 startte hij zijn eigen bedrijf BizzQuIT, dat consultancy aanbiedt aangaande Business Analyse. Hij hielp tevens bij het opstarten van de Belgische Chapter van de IIBA, waar hij nu Vice-President Communicatie is.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->