Data Science Fundamentals voor BI Professionals

Data Science Fundamentals voor BI Professionals


Een gestructureerd overzicht van data science concepten, processen en technologie

18 October 2018 (14-21u)
Locatie: Holiday Inn Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Erik Fransen
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom deze cursus ?

Er is een steeds groter groeiende behoefte om naast de bekende business intelligence (BI)-toepassingen als reports, dashboards en OLAP ook machine learning, data mining, artificial intelligence en predictive analytics (kortweg: Data Science) toepassingen te ontwikkelen voor en met de gebruikers.

Deze cursus is gericht op eenieder met een achtergrond in BI en datawarehousing die klaar wil zijn voor de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van Data Science. In deze cursus gaan we in op de verschillen tussen Business Intelligence, datawarehousing, Big Data en Data Science en laten we zien wat Data Science is, waarom het voor BI en datawarehouse professionals interessant is en hoe u het praktisch kunt gaan inzetten voor uw gebruikers.

Wat leert u tijdens deze cursus ?

Na het volgen van deze cursus bent u in staat om de verschillende concepten en stappen in data science te benoemen, mee te praten en advies te geven over tools en implementatie. Wij tonen een aantal demo's van tools (Microsoft, Tibco, RapidMiner, ...), maar dit is geen cursus voor developers, hiervoor bestaan diverse andere workshops, webinars en trainingen allerhande.

Tijdens deze cursus krijgt u inzicht in:

Voor wie is deze cursus bestemd ?

Deze cursus richt zich tot iedereen die zich bezighoudt met business intelligence en datawarehousing en die mogelijkheden van data science wil leren kennen. Er zijn geen strikte toelatingseisen.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
14.00u
Inleiding: Overzicht van Data Science
Data Mining
Machine Learning
15.45u - 16.00u
Koffie/thee en versnaperingen
Artificiële Intelligentie
Data Science in de Praktijk
Data Science rollen
Data Science proces
18.00u
Diner met warm/koud buffet
Tool Demo's
Tool Overzicht en Advies
Tips en Advies voor een Succesvol Data Science Project
21.00u
Einde van deze cursus

 Sprekers


Erik Fransen (connecteddatagroup.com)
connecteddatagroup.com

Erik Fransen is oprichter en mede-eigenaar van connecteddatagroup en Centennium Opleidingen. connecteddatagroup verbindt techniek met business of liever, ze verbinden data met mensen én mensen met data. Zo laten wij data werken voor de organisatie. Het is onze ambitie om data eenvoudig, snel, voorspelbaar en integraal beschikbaar te maken voor effectieve analytische toepassing. Centennium Opleidingen verzorgt al ruim tien jaar een diversiteit aan BI, Analytics en datamanagement trainingen, met specialisatie Data Vault modellering.

Met bijna vijfentwintig jaar ervaring in het domein van Business Intelligence, Analytics en datamanagement heeft Erik brede en diepgaande kennis opgebouwd, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied, variërend van architectuur tot analytische toepassing, met als focus Business Intelligence en Analytics werkelijk te laten renderen door data.

Erik vervult diverse rollen in de dagelijkse praktijk, variërend van senior adviseur, projectleider en informatieanalist tot coach en docent. Erik is opgeleid als kennistechnoloog begin jaren negentig en heeft zich in de jaren daarna verder gespecialiseerd in Business Intelligence, Analytics en Big Data. Hij heeft zich snel ontwikkeld in het vakgebied waardoor hij regelmatig wordt gevraagd voor publicaties en workshops/presentaties op (inter)nationale conferenties.

Binnen zijn huidige klantenkring is hij verantwoordelijk voor de effectieve opzet en uitvoering van Data & Analytics projecten met een focus op big data, data virtualisatie, data science. Daarnaast is Erik partnermanager en is hij actief in innovatie en business development.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->