Juridische Aspecten van IT

Juridische Aspecten van IT


Wat de IT manager en software ontwikkelaar horen te weten over IT en wetgeving.

24 May 2005 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:


Sprekers:


Patrick Van Eecke (DLA Piper)
DLA Piper

Patrick Van Eecke, Lic.Iur., LL.M., is advocaat en leidt het e-business department van het internationale advocatenkantoor DLA Piper, dat 4200 advocaten telt in 30 landen en meer dan 60 kantoren.

Patrick Van Eecke wordt door de Legal 500 en de European Legal Experts aanbevolen als één van de topadvocaten inzake ICT recht in België. Hij is in de "Guide to the World's Leading Technology, Media & Telecommunications Lawyers" als eerste Belg gerangschikt en haalt daarin 's werelds top-20.

Patrick was in 2000-2001 research fellow bij de Law School of Stanford University, California, en schreef zijn doctoraat over de juridische aspecten van de elektronische handtekening. Hij is nauw betrokken bij allerlei research en consulting opdrachten voor de Europese Commissie en de Belgische regering. Tot juni 1999 was hij adviseur van de minister van Justitie over juridische aspecten van de informatiemaatschappij en was betrokken bij de totstandkoming van de wetgeving over de elektronische handtekening, computercriminaliteit, en onderscheppen van elektronische communicatie.

In de debatten in de Europese Raad vertegenwoordigde hij België als het ging over richtlijnen over de elektronische handtekening en e-commerce. Patrick is ook auteur van diverse publicaties over computercriminaliteit, elektronische handtekening, electronic contracting en privacy en is regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale conferenties. Hij is ook columnist in De Standaard over recht en e-business.

Patrick is docent aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Rechtsgeleerdheid, en gastdocent aan King's College (MSc Information Technology Law) and Queen Mary University of London (LL.M. Information Technology Law). Hij is auteur van diverse artikels en boeken met betrekking tot juridische aspecten van het internet en spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties.

Kristof De Vulder (DLA Piper)

Kristof De VulderKristof De Vulder, Lic.Iur., is bij DLA Piper actief in het domein van het informaticarecht en telecommunicatierecht. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in het opstellen, nakijken en onderhandelen van ICT-contracten, SLAs, en juridische bijstand in het kader van grootschalige ICT-projecten.

Kristof heeft in het bijzonder ervaring met:

  • Informatica- en telecommunicatierecht: opstellen, nakijken en onderhandelen van telecom-, licentie-, implementatie- en computercontracten, outsourcingovereenkomsten, Service Level Agreements en diepgaande studies van juridische problemen met betrekking tot het internet, privacy en intellectuele eigendom
  • Administratief recht: advies met betrekking tot de wetgeving overheidsopdrachten in de informatica- en telecommunicatiesector.

Kristof De Vulder is spreker op seminaries met betrekking tot ICT-recht en outsourcing en is tevens als redacteur verbonden aan juridische tijdschriften als TRD&I en NJW. Hij is tevens gastspreker tijdens het opleidingsonderdeel Informaticarecht onder verantwoordelijkheid van prof. Fabienne Brison aan de VUB en prof. Rogier De Corte aan de Universiteit Gent voor het onderwerp ICT-contracten. Tenslotte werkte hij mee aan de publicatie van verschillende boeken in deze materie en schrijft hij bijdagen voor de Juristenkrant, Datanews en Interactive.

Kristof wordt in de Legal 500 en de Chambers & Partners wordt vermeld als een topadvocaat op het vlak van ICT-contracten en outsourcing. Wij citeren hierbij de recente Chambers Global: "Clients describe Kristof De Vulder as nothing less than "the perfect outside counsel: open-minded, empathetic and proactive - he has a great future." His recent files include the co-ordination of a large IT-outsourcing for Amcor PET." De Legal 500 van 2006 omschreef hem als "an outstanding bright young lawyer."

Arnoud EngelfrietArnoud Engelfriet (1974) is Europees octrooigemachtigde bij Philips Intellectual Property & Standards te Eindhoven. Zijn werkgebied omvat Digital Rights Management (DRM), E-commerce en open source software. Hij coordineert de juridische aspecten van gebruik van open source software door Philips.

Hij studeerde technische informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn afstudeerproject (1999) betrof een onderzoek naar de mogelijkheden van digitale handtekeningen bij de Nederlandse overheid.

Arnoud Engelfriet doceert bij de Beroepsopleiding Nederlands octrooigemachtigde en bij het Centre for Intellectual Property Rights (CIR) in Leuven. In 2004 was hij part-time werkzaam als docent internationaal IE-recht op de Renmin en Tsinghua universiteiten in Beijing. Daarnaast publiceert hij regelmatig artikelen over recht en techniek en onderhoudt hij de website IusMentis.com met meer dan 250 artikelen over dit onderwerp.

AGENDA »

Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.