Business Process Management

Business Process Management


Modelleer, Simuleer, Meet en Verbeter uw Business en IT Processen met BPM

2 December 2004 (14-21)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Vandaag hebben veel organisaties de focus om de efficiëntie, de effectiviteit en de kwaliteit van de processen permanent te verhogen. Maar bestaat er een methodologie om dit te realiseren ?

Business Process Management (BPM) geeft duidelijk een antwoord op deze vraag. Business process management kijkt op een geïntegreerde manier naar de organisatie, het proces, de ICT-support en de mens. Vandaar dat vandaag heel wat tools en IT-leveranciers zich positioneren als een BPM - oplossing. Dit seminarie heeft als doelstelling om u een inzicht te geven in wat BPM is, waar het voor staat, welke technologische componenten er in een BPM framework aanwezig zijn en wat er noodzakelijk is om succesvol BPM te introduceren in uw organisatie.

BPM is eveneens de methode en techniek om de toegevoegde waarde van een IT-investering, zowel uitgedrukt in Return on Investment (Euro's) als de Return on Relationship (service level) te bepalen en te bewaken in de toekomst.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Dit seminar geeft een antwoord op deze en andere vragen:

(Vanzelfsprekend mag u uw eigen vragen sturen naar seminars@itworks.be !)

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

Dit seminar is bijzonder nuttig voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor process management in uw organisatie, en die wil weten wat BPM is en wat men er kan mee doen:

 Volledig Programma

13u30 - 14u00
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee
14.00u-14.45u
Inleiding tot Business Process Management
14.45u-15.30u
Technologische componenten in een BPM framework

15.30u-16.00u
Koffie/Thee en versnaperingen

16.00u-17.00u
Proces Performantie Meting

17.00u-17.30u
Proof of Concept van een procesmodelleringsomgeving

Proof of concept demo van een geïntegreerde procesmodellering en simulatieomgeving met als doel de return on investment (ROI) en return on relationship (ROR) van een BPM project te kwantificeren.

17.30u-18.00u
Case study: Rabobank

In deze case study wordt toegelicht hoe BPM de gap tussen ICT en business probeert te dichten: de ontwikkeling van een nieuw backoffice-systeem op basis van BPM

18.00u-19.15u
Diner
19.15u-19.45u
Case Study: Huntsman

In deze case study wordt ingegaan op een optimalisatie van de supply chain processen op basis van SCOR

19.45u-20.45u
Hoe Implementeert u Succesvol een Business Process Management Framework ?
20.45u-21.00u
Samenvatting en Besluit
21u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Hendrik Vanmaele (MÖBIUS)

Hendrik Vanmaele (Mobius)Prof. Hendrik Vanmaele is gedelegeerd bestuurder van MÖBIUS, een consulting-organisatie met een negentigtal consultants gespecialiseerd in Business Process Management en Supply Chain Management. Hendrik is tevens docent aan de Universiteit Gent en de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur en behaalde een bijkomende Master of Science Degree in Industrial Management. Hij studeerde eveneens aan de Cornell University (USA) en behaalde vervolgens een doctoraat in Industrial Management.

Prof. Vanmaele begeleidt bedrijven en overheidsorganisaties bij de analyse, in kaart brengen en redesign van complexe bedrijfsprocessen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het gebruik van simulatie- en optimalisatie-technieken ter ondersteuning van de redesign van bedrijfsprocessen. Hij is tevens auteur van talrijke artikels over Supply Chain Management en Business Process Management.

Jan Bellaert (MÖBIUS)

Jan Bellaert heeft een MBA behaald aan de Vlerick School Leuven. Hij is na zijn opleiding gestart bij Arthur Andersen. Na 4 jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het Belgische IT-bedrijf Soft Cell. Hij heeft daar de consulting divisie opgestart en uitgebouwd tot een groep van 70 tal personen. Bij Soft Cell heeft hij grote projecten geleid zoals het implementeren van een ERP systeem in 22 Interbrew brouwerijen in Centraal en Oost-Europa.

Met de start van het Internet is Jan overgegaan naar The Reference. Hij was daar als partner verantwoordelijk voor de sectoren Trade & Industry en Government. Hij heeft ondermeer de inter- of intranetsites gerealiseerd voor Alcatel Microelectronics, Kinepolis, de Christelijke Mutualiteit en het Belgisch voorzitterschap van de EU.

Vandaag is Jan Partner bij MÖBIUS en actief in het Business Proces Management team. Hij is programmadirecteur voor de grote Business Proces Re-engineering projecten zoals de Copernicushervorming van de FOD Volksgezondheid en de FOD Justitie maar eveneens bij belangrijke dienstverlenende organisaties. Jan is eveneens gastdocent aan de Vlerick School en spreker op diverse seminaries.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->