Business Integratie-Oplossingen

Business Integratie-Oplossingen


Van EAI en A2A naar B2B en Web Services

24 February 2005 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 384 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Het Internet heeft de weg geopend naar een "vernieuwde economie", waarin business sneller kan gebeuren, op een wereldschaal, en met veel minder menselijke tussenkomst. Termen als "real-time enterprise", "the extended enterprise" en "straight-through processing" zijn ondertussen niet uit de lucht.

Hiervoor is het noodzakelijk om applicaties te koppelen, zowel binnen uw bedrijf (men spreekt dan van A2A = Application-to-Application en EAI = Enterprise Application Integration) als tussen de applicaties van uw bedrijf en deze van uw belangrijkste toeleveranciers en afnemers (B2B = Business-to-Business).

Tijdens dit seminar geven we een compleet overzicht van de belangrijkste technieken en tools om applicaties te koppelen, zowel voor A2A als voor B2B. Wij besteden hierbij aandacht aan klassieke en Web/XML-gebaseerde EDI, synchrone en asynchrone communicatie, publish/subscribe, message queuing, MOM (message-oriented middleware), message/integration brokers, adapters, ... Tevens wordt uitvoerig ingegaan op XML als het universeel formaat voor gegevensuitwisseling, en op het nut van XML frameworks zoals RosettaNet, ebXML (OASIS) en BizTalk (Microsoft).

E-business wordt mogelijk gemaakt door deze nieuwe technologie, maar e-business doet vooral nadenken over business processen. Daarom is dan ook meer en meer middleware in staat om een bedrijfsproces te beschrijven aan de hand van een grafisch model, en de nieuwe manier van zaken doen op dit niveau weer te geven. Wellicht zal u nog veel horen over deze zogenaamde BPA (Business Process Automation) tools, maar voorlopig staat BPM (Business Process Modelling) nog in de kinderschoenen.

Waar u momenteel ook heel veel over hoort, zijn de standaarden voor Web services en service-georienteerde architecturen. Naast de 3 klassiekers (SOAP, UDDI en WSDL), zijn er heel wat gerelateerde standaarden voor bv. de workflow en "orchestratie" van web services (BPEL4WS, WSFL, BPML, XLANG), voor interoperability, voor transacties, voor secure messaging, voor reliable messaging, ... Ook hierop wordt grondig ingegaan tijdens dit seminar, want de Web services trein lijkt niet te stoppen.

Dit seminar wenst u een up-to-date beeld te geven van de stand van zaken in A2A, EAI en B2B: wat is de status van de diverse standaarden en technologieën, hoe zit het met de ondersteuning door produkten, zijn deze klaar voor het serieuze werk, en vooral: moet u investeren in deze nieuwe technologieën en produkten ?

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bedoeld ?

 Volledig Programma

13u30 - 14u00
Registratie en koffie/thee
14u00 - 14u30
Inleiding tot EAI en B2B (Peter Hinssen, dagvoorzitter)
14u30 - 15u40h
Van Funktionele Architektuur tot Produktkeuze (Wilfried Baeten, Solutions Director, Porthus Extended Enterprise Solutions)
15u40 - 16u00
Koffie/Thee
16u00 - 17u10
EAI, B2B en Web Services standaarden (Guy Crets, Apogado)
17u10 - 18u00
Vendor Discussie en Debat
- Moderator: Peter Hinssen (Porthus)
18u00 - 19u15
Diner
19u15 - 20u00
Case Study: Federal Express (Servais Colemonts, Senior Application Analist, FedEx)
20u00 - 20u45
Case Study: Electrabel (Patrick Reyniers, Manager Shared Services & Solution Center , Electrabel)
20u45 - 21u00
Wrap-up, Samenvatting & Conclusies (Peter Hinssen)
21u00
Einde van dit seminar

 Sprekers


Guy Crets (Apogado)

Guy Crets is IT Consultant bij Apogado met 18 jaar ervaring in zowel het bouwen van business applicaties als de integratieproblematiek. Hierbij gaat het vooral om de integratie van componenten-gebaseerde oplossingen met bestaande "legacy" applicaties, gebruik makend van message queuing en message brokers.

Patrick Reyniers (EANDIS)

Patrick Reyniers, EAI Manager, Electrabel NVPatrick Reyniers is Manager ICT Applications bij EANDIS, een onafhankelijk distributienetbedrijf voor elektriciteit en aardgas. Patrick werkte 20 jaar bij Electrabel, waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het Shared Services en Solution Center binnen ITS, waaronder naast het EAI competence center, ook Development (SAP, Java, .Net, ..), application security, printing & archiving en e-business application service delivery vielen. Sinds 2003 is hij ook freelance consultant in verband met integratie en architectuur.

Peter Hinssen (Across Technology)
Across Technology

Ir. Peter Hinssen is een entrepreneur, spreker en schrijver. Hij is voorzitter van Porthus NV dat hij mee opstartte in 1999. Porthus is een toonaangevende leverancier van OnDemand IT-oplossingen. Daarnaast is Peter mede-oprichter van Across Technology, een consultancybedrijf voor IT strategie, Business/IT Alignment en Change Management.

In 1995 startte Peter zijn Internetactiviteiten als oprichter van e-COM, een Internet Agency dat zich vooral richtte op de Intranet/Portal markt en dat in 1999 werd overgenomen door Alcatel, en tot Alcatel e-COM en later The e-Corporation werd omgedoopt. Vanaf 2000 werd Peter Entrepreneur in Residence bij McKinsey & Company waar hij twee jaar werkte rond entrepreneurship, e-government en business/IT alignment.

Peter werkte samen met John Henderson ('Strategic alignment between business and IT'), Nicholas Carr ('IT doesn't matter') en Peter Weill ('Enterprise Architecture as Strategy') in projecten rond strategische alignment voor klanten als ING, FORTIS, Johnson & Johnson en de Royal Bank of Scotland.

Zijn boek "Business/IT Fusion. How to move beyond Alignment and transform IT in your organization" rolde in december 2008 van de persen. Dit 280 bladzijden tellende, schitterend geïllustreerd hardcover boek wordt uitgegeven bij Mach Media NV, ISBN: 9789081324236) en u vindt het ook op Amazon.

Wilfried Baeten leidt als Solutions Director het team van IT Architekten van Porthus. Hij is verantwoordelijk voor de produktstrategie en de klantenarchitekturen voor de verschillende competentiedomeinen van de Porthus Groep (i.e. B2B integratie, Thin Client Computing en ICT Application&Infrastructure Management). Wilfried is van opleiding Burgerlijk Ingenieur (KUL) en heeft een jarenlange ervaring in ICT consultancy, project management en technologische produkt ontwikkeling.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->