De Toekomst van ICT

De Toekomst van ICT
26 October 2004 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Tijdens dit speciaal event brengen 2 topsprekers - Rick van der Lans en Peter Hinssen - een visie op wat er gaat gebeuren in bv. software ontwikkeling, web services, service-oriented architectures (SOA), enterprise toepassingen, architectuur, IT management, en de toekomstige rol van IT (en de rol hierin van de IT verantwoordelijke, architect, ontwikkelaar, consultant, leverancier, enz).

  Extra 20% korting!

Tip: U krijgt 20% korting indien u ook inschrijft voor De Toekomst van Internet en e-Business.
Registreer hier voor beide seminars.

Tevens laten we 2 andere IT specialisten aan het woord die een visie brengen op respectievelijk EAI (Enterprise Applicatie-Integratie) en BPM (Business Process Management). Nu de IT budgetten nog steeds onder druk staan bij de meeste bedrijven, en is er een roep naar rationalisatie, consolidatie (meer doen met minder), business/IT alignment en IT governance. M.a.w. er moet meer nagedacht worden over het strategisch belang van IT, en er moet een duidelijke return zijn van de IT projecten voor de business.

BPM kan enorm helpen om processen in kaart te brengen en dus om business en IT processen te aligneren. Bovendien is applicatie-integratie een belangrijke kostenfactor in ICT, die kan opgelost worden via een EAI laag die applicaties integreert, zodat niet bij elke nieuwe applicatie de integratieproblematiek met alle andere applicaties moet opgelost worden. Vermoedelijk zullen Web services een belangrijker rol spelen voor EAI in de toekomst, en ook dit is een belangrijk thema op dit uniek seminar.

We sluiten af met een discussie over de hete hangijzers in ICT vandaag, en hoe hierop het best gereageerd wordt (kostenbesparingen, meer doen met minder, consolidatie, outsourcing, software schrijven vs. pakketten kopen, IT architectuur en standaarden zoals Java/J2EE en .NET, best-of-breed vs. one-vendor-does-all, utility computing, business/IT alignment, IT governance, ...).

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

ICT-Verantwoordelijken die benieuwd zijn naar wat deze sprekers als belangrijke nieuwe ontwikkelingen zien, zodat zij zich hierop kunnen voorbereiden.

Bovendien kunt u op dit "Best of I.T. Works" event ideeën wisselen met talloze collega's die dezelfde uitdagingen tegemoet zien als uzelf.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u - 15.00u
De Web Services en Service-GeoriŽnteerde Architecturen (R)Evolutie
(Rick van der Lans, R20/Consultancy)
15.00u - 15.45u
EAI in de Praktijk
(Patrick Reyniers, Manager Shared Services & Solution Center, Electrabel)
15.45u - 16.15u
Koffie/Thee en versnaperingen
16.15u - 17.15u
Componenten van een Enterprise Architectuur
17.15u-18.00u
Business Process Management (BPM) en de Link tussen IT en de Business
(Hendrik Vanmaele, Gedelegeerd Bestuurder, MÖBIUS)
18.00u-19.15u
Diner
19.15u-20.00u
Kosten en Baten van IT
20.00u-20.45u
Discussie: de Grootste Uitdagingen in ICT vandaag: Hoe pakt u die aan ?

We sluiten af met een discussie over de hete hangijzers in ICT vandaag, en de impact op IT beslissingen (kostenbesparingen, meer doen met minder, consolidatie, outsourcing, software schrijven vs. pakketten kopen, IT architectuur en standaarden zoals Java/J2EE en .NET, best-of-breed vs. one-vendor-does-all, utility computing, business/IT alignment, IT governance, ...).

20.45u
Conclusies & Samenvatting
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Hendrik Vanmaele (M÷BIUS)

Hendrik Vanmaele (Mobius)Prof. Hendrik Vanmaele is gedelegeerd bestuurder van M÷BIUS, een consulting-organisatie met een negentigtal consultants gespecialiseerd in Business Process Management en Supply Chain Management. Hendrik is tevens docent aan de Universiteit Gent en de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur en behaalde een bijkomende Master of Science Degree in Industrial Management. Hij studeerde eveneens aan de Cornell University (USA) en behaalde vervolgens een doctoraat in Industrial Management.

Prof. Vanmaele begeleidt bedrijven en overheidsorganisaties bij de analyse, in kaart brengen en redesign van complexe bedrijfsprocessen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het gebruik van simulatie- en optimalisatie-technieken ter ondersteuning van de redesign van bedrijfsprocessen. Hij is tevens auteur van talrijke artikels over Supply Chain Management en Business Process Management.

Patrick Reyniers (EANDIS)

Patrick Reyniers, EAI Manager, Electrabel NVPatrick Reyniers is Manager ICT Applications bij EANDIS, een onafhankelijk distributienetbedrijf voor elektriciteit en aardgas. Patrick werkte 20 jaar bij Electrabel, waar hij o.a. verantwoordelijk was voor het Shared Services en Solution Center binnen ITS, waaronder naast het EAI competence center, ook Development (SAP, Java, .Net, ..), application security, printing & archiving en e-business application service delivery vielen. Sinds 2003 is hij ook freelance consultant in verband met integratie en architectuur.

Peter Hinssen (Across Technology)
Across Technology

Ir. Peter Hinssen is een entrepreneur, spreker en schrijver. Hij is voorzitter van Porthus NV dat hij mee opstartte in 1999. Porthus is een toonaangevende leverancier van OnDemand IT-oplossingen. Daarnaast is Peter mede-oprichter van Across Technology, een consultancybedrijf voor IT strategie, Business/IT Alignment en Change Management.

In 1995 startte Peter zijn Internetactiviteiten als oprichter van e-COM, een Internet Agency dat zich vooral richtte op de Intranet/Portal markt en dat in 1999 werd overgenomen door Alcatel, en tot Alcatel e-COM en later The e-Corporation werd omgedoopt. Vanaf 2000 werd Peter Entrepreneur in Residence bij McKinsey & Company waar hij twee jaar werkte rond entrepreneurship, e-government en business/IT alignment.

Peter werkte samen met John Henderson ('Strategic alignment between business and IT'), Nicholas Carr ('IT doesn't matter') en Peter Weill ('Enterprise Architecture as Strategy') in projecten rond strategische alignment voor klanten als ING, FORTIS, Johnson & Johnson en de Royal Bank of Scotland.

Zijn boek "Business/IT Fusion. How to move beyond Alignment and transform IT in your organization" rolde in december 2008 van de persen. Dit 280 bladzijden tellende, schitterend geïllustreerd hardcover boek wordt uitgegeven bij Mach Media NV, ISBN: 9789081324236) en u vindt het ook op Amazon.

Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->