De Toekomst van ICT

De Toekomst van ICT


Het jaarlijks overzicht van de belangrijkste ICT thema's

20 October 2005 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Tijdens dit speciaal event brengen 2 topsprekers - Rick van der Lans en Peter Hinssen - een visie op wat er gaat gebeuren in bv. software ontwikkeling, web services, service-oriented architectures (SOA), enterprise toepassingen, architectuur, IT management, en de toekomstige rol van IT (en de rol hierin van de IT verantwoordelijke, architect, ontwikkelaar, consultant, leverancier, enz).

Tevens laten we 2 andere IT specialisten aan het woord - Stijn Bijnens en Hendrik Vanmaele - die een visie brengen op de toekomst van security en het belang van BPM (Business Process Management). Nu de IT budgetten nog steeds onder druk staan bij de meeste bedrijven, is er een roep naar rationalisatie, consolidatie (meer doen met minder), business/IT alignment en IT governance. M.a.w. er moet meer nagedacht worden over het strategisch belang van IT, en er moet een duidelijke return zijn van de IT projecten voor de business.

BPM kan enorm helpen om processen in kaart te brengen en dus om business en IT processen te aligneren. Business/IT alignment is een belangrijk thema op dit uniek seminar, wat ook wordt geillustreerd door de 5de spreker - Carl Tilkin-Franssens, die vanuit de praktijk een visie geeft op IT sourcing, outsourcing en de nieuwe rol van de IT Manager / CIO.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

ICT-Verantwoordelijken die benieuwd zijn naar wat deze sprekers als belangrijke nieuwe ontwikkelingen zien, zodat zij zich hierop kunnen voorbereiden.

Bovendien kunt u op dit "Best of I.T. Works" event ideeën uitwisselen met talloze collega's die dezelfde uitdagingen tegemoet zien als uzelf.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u - 15.00u
Is Service-Oriented de Toekomst van ICT?
(Rick van der Lans, R20/Consultancy)
15.00u - 15.45u
De Toekomst van Security
(Stijn Bijnens, CEO, Ubizen)
15.45u - 16.15u
Koffie/Thee en versnaperingen
16.15u - 17.15u
Componenten van een Enterprise Architectuur
17.15u-18.00u
De Toekomst van IT Sourcing, Business/IT Alignment en IT Governance
(Carl Tilkin-Franssens, CIO, KBC)
18.00u-19.15u
Diner
19.15u-20.00u
Business Process Management (BPM) en de Link tussen IT en de Business
(Hendrik Vanmaele, Gedelegeerd Bestuurder, MÖBIUS)
20.00u-20.30u
Quo Vadis, ICT ?
20.30u
Conclusies & Samenvatting
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Hendrik Vanmaele (MÖBIUS)

Hendrik Vanmaele (Mobius)Prof. Hendrik Vanmaele is gedelegeerd bestuurder van MÖBIUS, een consulting-organisatie met een negentigtal consultants gespecialiseerd in Business Process Management en Supply Chain Management. Hendrik is tevens docent aan de Universiteit Gent en de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur en behaalde een bijkomende Master of Science Degree in Industrial Management. Hij studeerde eveneens aan de Cornell University (USA) en behaalde vervolgens een doctoraat in Industrial Management.

Prof. Vanmaele begeleidt bedrijven en overheidsorganisaties bij de analyse, in kaart brengen en redesign van complexe bedrijfsprocessen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het gebruik van simulatie- en optimalisatie-technieken ter ondersteuning van de redesign van bedrijfsprocessen. Hij is tevens auteur van talrijke artikels over Supply Chain Management en Business Process Management.

Peter Hinssen (Across Technology)
Across Technology

Ir. Peter Hinssen is een entrepreneur, spreker en schrijver. Hij is voorzitter van Porthus NV dat hij mee opstartte in 1999. Porthus is een toonaangevende leverancier van OnDemand IT-oplossingen. Daarnaast is Peter mede-oprichter van Across Technology, een consultancybedrijf voor IT strategie, Business/IT Alignment en Change Management.

In 1995 startte Peter zijn Internetactiviteiten als oprichter van e-COM, een Internet Agency dat zich vooral richtte op de Intranet/Portal markt en dat in 1999 werd overgenomen door Alcatel, en tot Alcatel e-COM en later The e-Corporation werd omgedoopt. Vanaf 2000 werd Peter Entrepreneur in Residence bij McKinsey & Company waar hij twee jaar werkte rond entrepreneurship, e-government en business/IT alignment.

Peter werkte samen met John Henderson ('Strategic alignment between business and IT'), Nicholas Carr ('IT doesn't matter') en Peter Weill ('Enterprise Architecture as Strategy') in projecten rond strategische alignment voor klanten als ING, FORTIS, Johnson & Johnson en de Royal Bank of Scotland.

Zijn boek "Business/IT Fusion. How to move beyond Alignment and transform IT in your organization" rolde in december 2008 van de persen. Dit 280 bladzijden tellende, schitterend geïllustreerd hardcover boek wordt uitgegeven bij Mach Media NV, ISBN: 9789081324236) en u vindt het ook op Amazon.

Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Stijn Bijnens (Ubizen)
Ubizen

Stijn Bijnens is Chief Executive Officer van Ubizen en Chief Strategy Officer van Cybertrust Inc. Ubizen is een 90% dochter van Cybertrust en is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende bedrijven.

Met 1000 mensen wereldwijd is Cybertrust het grootste private security dienstenbedrijf. Cybertrust werkt wereldwijd voor Global 2000 bedrijven en overheden. Cybertrust is de nieuwe merger rond Baltimore, Trusecure, ICSA Labs, Betrusted en Ubizen.

Carl Tilkin-Franssens (Acerta Group)
Acerta Group

Carl Tilkin-Franssens is Algemeen Directeur en CIO van KBC Bankverzekeringsholding. Hij begon zijn carrière bij de vroegere Kredietbank nadat hij was afgestudeerd als burgerlijk ingenieur computerwetenschappen. Hij oefende verschillende IT-functies uit op het vlak van informatiebeveiliging, infrastructuur en toepassingsontwikkeling. In 1995 werd hij lid van het directieteam en stond hij aan het hoofd van de voltallige systeemgroep. Na twee jaar kreeg hij de volledige verantwoordelijkheid over het datacenter van Kredietbank.

In 1998 ontstond de nieuwe KBC Bankverzekeringsgroep door de fusie van Kredietbank, Cera en ABB. Carl Tilkin werd benoemd tot algemeen directeur ICT-ontwikkeling van KBC Bank. Y2K, de invoering van de euro en de realisatie van de fusie waren toen topprioriteit. In 2001 volgde de ICT-integratie tussen bank en verzekeraar. Begin 2002 werd Carl als CIO verantwoordelijk voor ICT in zijn geheel: productie, infrastructuur en ontwikkeling.

Carl is vooral geïnteresseerd in middleware, component-based design, change management en procesbeheer. Prioritair vandaag zijn kostenbeheersing en het alignment business-ICT. De voorbije jaren zijn er in KBC rond deze thema’s verschillende projecten gestart.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->