Ontwerpen van een Moderne Data-Architectuur

Ontwerpen van een Moderne Data-Architectuur


Praktische tips, ervaringen, richtlijnen, do's en don'ts bij het opstellen van een stappenplan voor een complete, correcte, effectieve en toekomstbestendige data-architectuur

11-12 March 2020 (14-21u)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: 1450 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Digital transformation, datagedreven werken en de "informatie-economie" zijn populaire termen in de boardroom. De reden: organisaties willen meer met data doen. Ze hebben behoefte aan data science, self-service BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Data moet breder, efficiënter en effectiever ingezet worden.

Helaas is vaak de rek uit de bestaande systemen, zoals het datawarehouse en de transactionele systemen. Voor veel organisaties is het dan ook tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur.

Maar een data-architectuur ontwerpen doe je niet elke dag. Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur door middel van richtlijnen, tips en ontwerpregels. Concepten en technologieën als data lakes, big data, datavault, cloud, datavirtualisatie, Hadoop, NoSQL en data warehouse automation komen hierbij ruim aan bod.

Het seminar is gebaseerd op praktijkervaringen die de laatste jaren zijn opgedaan bij het uitdenken en realiseren van moderne data-architecturen.

Wat leert u tijdens dit seminar ?

Dit seminar kent diverse hoofdonderwerpen:

  1. Inleiding: wat is een data-architectuur?
  2. Overzicht van nieuwe technologieën voor opslag, verwerking en analyse van data
  3. Ontwerp-aspecten van data-architecturen
  4. Vernieuwende data-architecturen
  5. Stappenplan voor het opstellen van een complete en correcte data-architectuur

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit tweedaags seminar is gericht op iedereen die bezig is met data, en aanvoelt dat een nieuwe, moderne, toekomstbestendige data-architectuur in zijn of haar bedrijf nodig is.

Dit zijn o.a. Chief Data Officers (CDO's), ICT en Enterprise architecten, data analysten, data warehouse ontwerpers en architecten, solution architects, data scientists, technology planners, IT en data consultants, ...

In dit seminar met Rick van der Lans krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:

 Volledig Programma

Gepresenteerd door Rick van der Lans

Als deelnemer aan deze tweedaagse masterclass ontvang je vooraf een vragenlijst om de masterclass af te stemmen op ieders specifieke behoefte. Ook krijg je aan het einde van de masterclass een "blauwdruk" mee, waarmee je vast kunt stellen of de data-architectuur binnen jouw organisatie compleet, correct en effectief is.

13.30u - 14.00u
Registratie op de eerste dag (11 maart 2020). Wij verwelkomen deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u
Inleiding tot deze masterclass

1. Inleiding - wat is een data-architectuur?

2. Overzicht van nieuwe technologieë̈n voor opslag, verwerking en analyse van data

17.45u - 18.45u
Diner

3. Ontwerpaspecten van data-architecturen

21.00u
Einde van Dag 1
Dag 2: 12 Maart 2020, 13.30u - 14.00u
Verwelkoming van de deelnemers met koffie/thee en croissants

4. Vernieuwende data-architecturen

17.45u - 18.45u
Dinner Buffet

5. Stappenplan voor het opstellen van een complete, correcte en effectieve data-architectuur

21.00h
End of this Two-day Seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Leveranciersonafhankelijk, Praktisch en Pragmatisch:

Rick van der Lans is een gerespecteerd en onafhankelijk analist, adviseur, auteur en internationaal bekende spreker. Hij is gespecialiseerd in datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie.

Hij heeft vele seminars en webinars gepresenteerd en keynotes bij industry-leading conferenties. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken. Rick is al vele jaren voorzitter van de jaarlijkse Data Warehousing en Business Intelligence Summit in Nederland.

Rick helpt cliënten wereldwijd met het ontwerpen van hun data warehouse, big data en business intelligence architecturen en begeleid hen bij het selecteren van de geschikte producten. Hij is invloedrijk geweest bij het wereldwijd introduceren van de nieuwe logische datawarehouse architectuur waarmee organisaties meer flexibele business intelligence systemen kunnen ontwikkelen.

Dé Datavirtualisatie-Expert:

Rick van der Lans wordt internationaal beschouwd als de expert op het gebied van datavirtualisatie. Hij is al meer dan 15 jaar met dit onderwerp bezig, geeft organisaties adviezen en heeft goede relaties met alle leveranciers. Naast talloze artikelen, is hij de auteur van twee boeken over datavirtualisatie: Data Virtualization for Business Intelligence Systems en Data Virtualization: Selected Writings.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->