Mobiele Business Innovatie

Mobiele Business Innovatie


Innoveer uw business met mobiele applicaties

16 June 2011 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 590 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom organiseren wij dit seminar over mobiele business innovatie ?

Mobiele telefoons, smartphones en tablet computers zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Ze worden gebruikt om Internet en Intranet pagina's op te vragen, het lezen en onmiddellijk beantwoorden van emails, voor agendabeheer, het opnemen van nota's, foto's en zelfs audio/video fragmenten, unified messaging, social networking, maar ook meer en meer als e-book reader, identificatiemiddel of mobiel betaalmiddel. Via speciaal ontwikkelde toepassingen (apps) kunnen bedrijven er heel specifieke functies op plaatsen die zorgen voor een hogere productiviteit en efficientie, of voor extra klantenbinding en omzet.

In dit seminar komen zowel de technologie, de projectaanpak als de business case aan bod. Na een kort overzicht van de evolutie, karakteristieken en impact van mobiele technologie gaan we in op de belangrijkste platformen (Windows Phone 7 en Windows Mobile, Android, iOS, ...) en cross-platform technologieën (HTML5, Flash, AIR, ...). Uiteindelijk wordt een overzicht gegeven van de manier waarop mobiele (native, Web-based of hybride) applicaties worden gebouwd en hoe zo'n project succesvol wordt uitgevoerd. Tenslotte komt de integratie van mobiele applicaties en communicatie met de back-end aan bod, en alles wordt geillustreerd op basis van een aantal praktische case studies.

Een aspect dat vaak vergeten wordt, maar toch de nodige aandacht verdient, is het juridische luik van mobiele applicaties en app stores. Hoe zit het met intellectuele eigendom, betalingen, privacy, en wat zijn de rechten en plichten van mobiele ontwikkelaars en gebruikers ?

Wij hopen dat u tijdens dit seminar ideeën opdoet hoe u uw produktaanbod, processen en/of informatiestromen kan verbeteren en innoveren. Via een overzicht van de technologie, mogelijkheden, projectaanpak en vele voorbeelden bieden we u een visie op de toekomst waarin mobiele technologie ongetwijfeld ook in uw bedrijf zal toegepast worden. Mobiele technologie geeft business innovatie immers vleugels, mis daarom dit seminar niet.

Wat leert u tijdens dit seminar ?

Tijdens dit seminar krijgt u o.a.:

Voor wie is dit seminar over mobiele business innovatie bestemd ?

Dit seminar is vooral interessant voor:

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants + Networking opportuniteit
14.00u-14.30u
Inleiding tot dit Seminar (Francis Knudde)

Mobiele technologie verandert continu. In deze sessie bespreken we de evolutie, karakteristieken en impact van mobiele technologie op de privé en zakelijke omgeving.

14.30u - 15.30u
Een Overzicht van de Beschikbare Technologieën (Patrick Vandewiele & Vincent Claeys)

De voorbije jaren hebben zich een groot aantal technologieën geprofileerd op de mobiele markt. Tijdens deze sessie geven we een overzicht van enkele van de belangrijkste en meest geavanceerde mobiele platformen, zoals: Windows Phone 7, Windows Mobile, Android en iOS. We geven een overzicht van de geschiedenis, de structuur en integratiemogelijkheden alsook een vergelijking op een aantal functionele punten. Vervolgens kijken we naar een aantal technologische platformen waarmee applicaties toegankelijk worden op verschillende mobiele platformen. Tenslotte vergelijken we lokale, native, web en hybride mobiele applicaties.

15.45u - 16.15u
Koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
16.15u - 17.15u
Legale Aspecten (Erik Valgaeren)

De wereld van mobiele applicaties en marktplaatsen (app stores) beweegt snel. Nieuwe apps en features worden gelanceerd op een dagelijkse basis, en er worden regelmatig nieuwe gebruiksvormen en distributie modellen uitgeprobeerd. Ontwikkelaars, leveranciers, marktplaatsen, gebruikers, aanbieders van betalingsdiensten hebben allemaal verschillende rollen, rechten en plichten. Hoe zijn de contractuele relaties tussen de spelers gestructureerd en hoe worden ze afgedwongen ? Wie is eigenaar van welke IP rechten op wat, en hoe controleren de verschillende marktplaatsen de toevloed en kwaliteit van apps ? Is het huidige overaanbod aan app stores houdbaar en hoe spelen concurrentierecht en governance hierop in ? Deze en andere punten zullen worden behandeld in de presentatie en er zal voldoende gelegenheid zijn voor vragen en discussie. Erik Valgaeren, advocaat-partner bij Stibbe, beoefent reeds meer dan 12 jaar IT-recht en wisselt graag zijn expertise en opvattingen met u uit over dit onderwerp.

17.15u - 18.30u
Mobiele Projecten (Patrick Vandewiele & Vincent Claeys)

Mobiele applicatie-oplossingen zijn zeer waardevol in termen van productiviteit en efficiëntie, maar dat bereik je niet zomaar. Om deze goed te integreren in de werkomgeving is een doordachte aanpak, planning en evaluatie van de IT-afdelingen vereist. Mobiele applicatie-ontwikkeling betekent immers meer dan alleen maar het bouwen van een front-end interface op smartphones, tablets, robuuste apparaten, ... Het concept van "mobiele" functionaliteit is zich te ontdoen van de "vaste" gedeelte en te vervangen door "anyplace" zonder applicatieve functionaliteit op te offeren. Een goed uitgewerkte mobiele strategie is geen overbodige luxe. De keuze in zaken als ontwikkelplatform, communicatiemiddel, type apparaat, ... is van het allergrootste belang. Tijdens deze keynote geven we een aantal inzichten in een paar benaderingen, strategieën en instrumenten die gebruikt kunnen worden om een mobiele concept succesvol te implementeren.

18.30u - 19.30u
Diner
19.30u - 20.30u
Mobiele Integratie en Communicatie (Filip Roelandt)
20.30-21.00u
Vragen, samenvatting en besluit
21.00u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Francis Knudde (RealDolmen)
RealDolmen

Francis Knudde is Solution Manager Mobile Applications bij RealDolmen. Hij is daarbij vooral bezig met business development en strategie via het uitbouwen, beheren en evangeliseren van de bedrijfsvisie i.v.m. mobiele applicaties. Samen met een team technische experten wil hij efficiënte oplossingen bouwen met toegevoegde waarde voor RealDolmen klanten.

Naast zijn werk als Solution Manager, is Francis ook projectleider voor sommige mobiele projecten. Hij begon zijn carrière als software engineer, gespecialiseerd in Java applicaties en enterprise mobiele applicaties.

Vincent Claeys (RealDolmen)
RealDolmen

Vincent Claeys is Java Software Engineer bij RealDolmen met 6 jaar ervaring in software-ontwikkeling. Hij begon te ontwikkelen voor iOS in april 2008, net nadat de eerste iPhone SDK beschikbaar kwam en hij geraakte steeds meer gepassioneerd door mobiele software-ontwikkeling. Vincent bouwde diverse iPhone applicaties, gaande van business applicaties tot e-learning applicaties.

Patrick Vandewiele (RealDolmen)
RealDolmen

Patrick Vandewiele werkt als Software Architect bij RealDolmen. Hij startte zijn carrière in 1988 als software engineer bij General Systems Europe (GSE). Hij werkte daar als technical lead op diverse projecten in o.a. CA-Clipper, CA-Visual Objects, Microsoft C/C++, Visual Basic en .NET.

Hij werkte eveneens als technical lead in meerdere mobiele projecten. Vandaag is hij gespecialiseerd in Microsoft .NET technologie en de ontwikkeling van mobiele toepassingen op basis van de .NET stack.

Erik Valgaeren (Stibbe)
Erik Valgaeren

Erik Valgaeren is een vennoot van Stibbe's TMT-departement. Zijn praktijk is gericht op IT, internet, e-commerce en e-communicatierecht, alsook op alle intellectuele-eigendomsaspecten van voornoemde specialisaties.

Hij beschikt over een grondige kennis van de technische aspecten van communicatie. Zijn werkzaamheden omvatten o.a. het opstellen van contracten, het adviseren over de wetgeving en wettelijke reglementeringen alsmede de geschillenregeling voor zowel rechtbanken als arbitrale colleges. Hij behandelt projecten betreffende webservices, outsourcing, facilities management, systeemintegratie, software-implementatie, gegevenstransmissie, databases, health IT, privacy, distributie en partnerships. Aan de basis van zijn activiteiten met betrekking tot intellectuele eigendom ligt de toenemende interactie tussen enerzijds infrastructuur en anderzijds de inhoud of informatie die erdoor wordt gecommuniceerd.

Filip Roelandt (RealDolmen)
RealDolmen

Filip Roelandt werkt bij RealDolmen sinds 1999. Hij begon als System Engineer en is er nu Technology Expert. Zijn funktie spitst zich toe op zowel software en thin client oplossingen als op backend infrastructuur.

Als Citrix Certified Integration Architect (CCIA) en Citrix Certified Enterprise Engineer (CCEE), begeleidt Filip klanten bij de implementie van applicatie en desktop delivery projecten, zowel tijdens het project als bij de ondersteuning achteraf. Filip zoekt daarbij, in samenspraak met de klant, de beste oplossing voor elke specifieke omgeving. Andere technologieën zoals applicatie-virtualisatie, security en networking; maar ook de impact op de bestaande infrastructuur, worden hierbij natuurlijk ook inachtgenomen.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->