Hadoop en NoSQL: de Technologie voor Big Data

Hadoop en NoSQL: de Technologie voor Big Data


Een leveranciersonafhankelijk technologie-overzicht van big data: hoe werken Hadoop, Spark, NoSQL, NewSQL, ... en wat kun je ermee ?

10 March 2016 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

WAT zal u leren op dit seminar over Big Data, Hadoop en Analytics ?

Wat hebben big data en Hadoop te bieden aan retail, utilities, banking, insurance, ... bedrijven ?

Dit seminar beantwoordt deze en vele andere vragen:

WAAROM organizeren wij dit seminar over Big Data, Hadoop en Analytics ?

Big Data, Hadoop, NoSQL, analytical SQL databaseservers, NewSQL, MapReduce, appliances zijn de populaire termen van vandaag. Is dit technologie voor alleen de grote, bekende websites, zoals Bol.com, Amazon, LinkedIn, Twitter en Facebook, of heeft deze technologie wel degelijk traditionele organisaties iets te bieden? In dit seminar worden deze nieuwe ontwikkelingen helder toegelicht en wordt duidelijk gemaakt hoe, waar en waarom ze ook zeer relevant kunnen zijn voor meer traditionele organisaties.

Tijdens het seminar zullen voorbeelden van toepassingsgebieden van big data gegeven worden. Een belangrijk toepassingsgebied is uiteraard analytics. Big data applicaties maken vormen van analytics mogelijk waarvan veel organisaties momenteel alleen kunnen dromen. Big data applicaties vereisen de opslag en verwerking van (soms extreem) grote hoeveelheden gegevens.

Maar welke gegevensopslagtechnologie dient ingezet te worden? Bestaande, meer traditionele technologie haalt misschien niet de benodigde schaalbaarheid of alleen voor een onacceptabel hoge prijs. Organisaties kunnen ook kiezen voor een van de volgende oplossingen:

Tijdens dit seminar worden al deze nieuwe technologieën kritisch besproken. Voor- en nadelen worden toegelicht en mogelijkheden en technische eigenschappen worden besproken. Na het seminar heeft u een gedegen en compleet overzicht van deze snel veranderende wereld van gegevensopslagtechnologie om big data systemen te ontwikkelen. U zult deze kennis goed kunnen gebruiken om een keuze voor de toekomst te maken.

WIE mag dit seminar niet missen ?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die alles wil leren over de nieuwste ontwikkelingen in de databasewereld, o.a.:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee en croissants
14.00u
Inleiding

Wat hebben big data en Hadoop te bieden aan retail, utilities, banking, insurance, ... bedrijven ?

 
Big Data: Hype of Realiteit ?
 
De Wereld van Hadoop Toegelicht
15.45u - 16.00u
Koffie/thee Break
 
NoSQL databaseservers
17.00u - 17.45u
Analytical SQL Databaseservers voor Big Data Systemen
17.45u - 19.00u
Diner Buffet
19.00u - 20.00u
SQL-on-Hadoop: Benaderen van NoSQL Data met SQL
20.00u - 20.45u
NewSQL databaseservers
20.45u - 21.00u
Samenvatting en afsluiting
21.00u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->