Fundamenten en Praktijk van Change Management

Fundamenten en Praktijk van Change Management


Hoe zorgt succesvol change management ervoor dat het project effectief de beoogde voordelen oplevert voor de organisatie ?

26-27 March 2014 (10-18u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Jan Dooms
Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Doel van deze workshop: Hoe zorgt u ervoor dat uw project ook effectief de beoogde veranderingen realiseert ?

De traditionele manier om verandering te realiseren in organisaties, is het opstarten van projecten. Steeds meer organisaties hebben echter begrepen dat goed project management onvoldoende is om ook de gewenste resultaten en de verwachte voordelen van de verandering te realiseren. Projecten leveren nieuwe systemen, documentatie, opgeleide mensen e.d. af, maar kunnen op zich geen business-voordelen of een aangepaste cultuur 'opleveren'.

Verandering is de enige constante, en innovatie evolueert snel van een mogelijke strategische keuze naar een noodzaak voor veel bedrijven om te overleven. Het vermogen om "business change" te realiseren - van beperkte bijsturingen tot "business transformation" - wordt een kerncompetentie van steeds meer organisaties.

Dit is dan ook waar change management een (cruciale) rol speelt: succesvol change management zorgt ervoor dat het project effectief die voordelen oplevert voor de organisatie die men op het oog had toen men het project goedkeurde. En daarbij speelt het project en de project manager een rol, maar ook het senior en middle management van de organisatie (en niet enkel HR!). Maar change management krijgt ook steeds meer aandacht los van individuele projecten, omdat vele organisaties moeten overleven in continu veranderende omstandigheden – en dus hun globale capaciteit om te veranderen willen verhogen. Deze workshop verschaft de deelnemers de nodige theoretische inzichten en praktische technieken om verandering op een systematische en professionele manier te beheren en beheersen.

Wat leert u tijdens deze workshop ?

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Waarom deze workshop volgen ?

 Volledig Programma

Deze workshop loopt over twee opeenvolgende dagen, telkens van 10u tot 18u (met lunch rond 13u), en heeft de volgende structuur en topics:

9.30u - 10.00u
Registratie (op 1ste dag), koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
10.00u
Introductie
Omgaan met de weerstand tegen verandering
8-Stappen model van John Kotter: toelichting en mapping op 'change cycle'
Leiden van een concrete verandering (verspreid over 2 dagen)
Eigen 'change case'

Elke deelnemer past de theoretische kaders toe op een eigen concrete case, en wordt daarbij gecoached door de workshopleider en gechallenged door andere deelnemers

Leiderschapsstijlen
18.00u
Einde van deze workshop

 Sprekers


Jan Dooms (Across Technology)
Across Technology

Jan Dooms is senior consultant bij Across Technology. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in consulting, training, coaching, project/programma management, portfolio management en change management.

Jan heeft in heel wat middelgrote en grote omgevingen gewerkt in diverse sectoren, publiek en privé, zowel langs ICT als langs business zijde. Hij focust de laatste jaren op het optimaliseren van processen en organisaties voor het realiseren van verandering en transformatie. Jan heeft een dubbele focus: efficiënt en pragmatisch opleveren van resultaten, en de mensen en organisaties waarmee hij werkt inspireren om te groeien in maturiteit en verandervermogen.

Jan is gecertificeerd als project, programma, portfolio en change manager, en als professionele coach. Hij spreekt en traint ook regelmatig voor Kluwer Opleidingen.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->